Afrikaanse pindastoof, een verrassende verwarmende curry met aardappel en pinda’s. Van deze combinatie heb je misschien nog nooit gehoord. Maar geloof me, het is echt heel erg lekker. Pindasaus met gekookte aardappel is ook een onderdeel van gado gado en die combinatie is overheerlijk. Deze pindastoof heeft er iets weg van qua smaak. Je eet het met rijst, groenten en/of een frisse salade.
Normaal gesproken wordt dit stoofgerecht gemaakt met zoete aardappel. Ik heb het gemaakt met de ‘gewone’ aardappel en dat werkt prima. Het komt dichtbij de smaak van gado gado en de zoete aardappel maakt het gerecht – zoals de naam al doet vermoeden – zoet. Maar kies de aardappel die je zelf het lekkerst vindt. Je zou zelfs pompoen kunnen gebruiken voor dit recept.
Afrikaanse pindastoof
Dit gerecht smaakt door de komijn echt naar een curry. De pindakaas geeft het een lekkere volle, romige en hartige smaak. Lekker met rijst maar het smaakt ook prima met een stukje brood. Ik maakte er een simpele salade bij. Maar wat ik onmisbaar vind bij dit recept is een pickle. Ik maakte er ingelegde rode ui bij. Dit gaf een beetje frisheid naast die kruidige smaak van de curry. Ook is het gebruikelijk om er iets van bladgroen doorheen te mengen, maar dit hoeft niet perse. Net voor het opdienen kun je door de warme stoof een handje spinazie, boerenkool of palmkool mengen. Door de warmte slinkt dit heel snel. Het geeft je gerecht kleur. Ik at er rucola bij, de nootachtige smaak is een lekkere toevoeging. Voor extra pit kun je er sriracha of sambal bij serveren.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE