Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus

Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus

Ik ben zelf een grote liefhebber van pittige gerechten. Zoete gerechtjes spreken mij iets minder aan. Voor dit gerechtje met tahoe maak ik wel een uitzondering. De combinatie van zoute soja met een vleugje zoet van de honing is wel heel erg lekker. Dit recept voor zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus is geïnspireerd op een Koreaans gerechtje en het is heel eenvoudig om te maken.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, tahoe is geen vleesvervanger maar een op zichzelf staand product. Door het een vleesvervanger te noemen doe je dit mooie product echt tekort. Tahoe is vrij neutraal van smaak dus je moet het zelf goed op smaak brengen. Met de ingrediënten in dit gerecht gaat dat zeker lukken. Deze zoete tahoe blokjes zijn lekker als klein (bij)gerechtje en ik vind het een fijne aanvulling om bij sushi, dim sum of een rijsttafel te serveren.

Wat heb je nodig?

  • 1 blok stevige tahoe
  • teentje knoflook geraspt
  • 1 tot 2 eetlepels sojasaus (lees hier welke sojasaus ik gebruik)
  • 2 bosuitjes (het groene gedeelte)
  • flinke eetlepel honing
  • zwarte sesamzaadjes
  • snufje chiliflakes
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Laat de tahoe uitlekken in een vergiet en snijd deze in kleine vierkantjes. Snijd de vierkantjes ongeveer even groot en dik zodat ze allemaal tegelijk klaar zijn. Dep de tahoe droog met een paar velletjes keukenpapier. Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan en bak de tahoe aan beide kanten bruin.

Haal de gebakken blokjes tahoe uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een bord met een velletje keukenpapier. Doe de geraspte knoflook in dezelfde pan en fruit deze licht aan (laat het niet verbranden). Voeg een eetlepel (of twee naar smaak) sojasaus en een eetlepel honing toe en laat dit kort bubbelen. Schep de gebakken blokjes tahoe kort door het sojamengsel en zorg dat elk blokje bedekt is met de saus. Het moet een beetje plakkerig worden.

Bord opmaken

Schik de blokjes naast elkaar (dakpansgewijs) of in een cirkel op een bord en garneer met ringetjes bosui, zwarte sesamzaadjes en een snufje chiliflakes.

Ben je net zoals ik ook gek op tahoe, kijk dan eens hier voor nog meer lekkere (vegetarische) recepten. En hier vind je mijn favoriete gerechtje met tahoe, knoflook en bosui.

*ik spreek in mijn recepten meestal over tahoe, tofu is de Chinese benaming voor dit sojaproduct.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*