Eetspiratie » Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus
Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus

Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus

Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus. Ik ben zelf een grote liefhebber van pittige gerechten. Zoete gerechtjes spreken mij iets minder aan. Voor dit gerechtje met tahoe maak ik wel een uitzondering. De combinatie van zoute soja met een vleugje zoet van de honing is wel heel erg lekker. Dit recept is geïnspireerd op een Koreaans gerecht en het is heel eenvoudig om te maken.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, tahoe is geen vleesvervanger maar een op zichzelf staand product. Door het een vleesvervanger te noemen doe je dit mooie product echt tekort. Tahoe is vrij neutraal van smaak dus je moet het zelf goed op smaak brengen. Met de ingrediënten in dit gerecht gaat dat zeker lukken. Deze zoete tahoe blokjes zijn lekker als klein (bij)gerechtje en ik vind het een fijne aanvulling om bij sushi, dim sum of een rijsttafel te serveren.

Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus

Honing en sojasaus is een match made in heaven! Zoet, zout en een beetje sticky dat is precies wat je krijgt. Samen met tahoe heb je een lekker en klein gerechtje dat je prima kunt combineren met andere Oosterse gerechten.

Maak ook eens een vegetarische rijsttafel! Daar past dit gerecht heel goed bij.

Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, VegetarischKeuken: OostersNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Op zoek naar een verrassend vegetarisch bijgerechtje? Maak dan deze zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus. Dit gerecht is een mooie aanvulling bij sushi, dim sum of een rijsttafel.

Ingrediënten

  • 1 blok stevige tahoe (ongeveer 300 gram)

  • 1 teen knoflook geraspt

  • 1 – 2 eetlepels sojasaus

  • 2 bosuitjes (het groene gedeelte)

  • 1 -2 eetlepels honing

  • chiliflakes naar smaak

  • zwarte sesamzaadjes

  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Laat de tahoe uitlekken in een vergiet en pers het vocht eruit. Doe dit met een speciale ‘tofu pers’ of leg de tahoe in een vergiet met iets zwaars (zoals een vijzel) erop. Na 25 minuten is het meeste vocht er wel uit. De tahoe is nu klaar om verder te verwerken.
  • Snijd de tahoe in plakken en de plakken in vierkantjes. Probeer de vierkantjes ongeveer even groot en dik te snijden zodat ze allemaal tegelijk klaar zijn. Dep de vierkantjes droog met keukenpapier.
  • Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan (zodat de bodem bedekt is) en bak de tahoe aan beide kanten bruin.
  • Haal de gebakken tahoe uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een bord met een velletje keukenpapier.
  • Doe de geraspte knoflook in dezelfde pan en fruit deze licht aan (laat het niet verbranden).
  • Voeg een eetlepel (of twee naar smaak) sojasaus en een eetlepel honing toe en laat dit kort bubbelen.
  • Schep de gebakken blokjes tahoe kort door het sojamengsel en zorg dat elk blokje bedekt is met de saus. Het moet een beetje plakkerig worden.
  • Leg de blokjes op een mooi bord, bestrooi met zwarte sesamzaadjes en ringetjes bosui. Serveer direct.

Aantekeningen

  • Tempeh is een product wat ook erg lekker is in combinatie met ketjap. Een populair Indisch gerecht is sambal goreng tempeh. Gebakken reepjes tempeh omhuld met een zoet pittig ketjapsausje. Bekijk hier het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE