Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus. Ik ben zelf een grote liefhebber van pittige gerechten. Zoete gerechtjes spreken mij iets minder aan. Voor dit gerechtje met tahoe maak ik wel een uitzondering. De combinatie van zoute soja met een vleugje zoet van de honing is wel heel erg lekker. Dit recept is geïnspireerd op een Koreaans gerecht en het is heel eenvoudig om te maken.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, tahoe is geen vleesvervanger maar een op zichzelf staand product. Door het een vleesvervanger te noemen doe je dit mooie product echt tekort. Tahoe is vrij neutraal van smaak dus je moet het zelf goed op smaak brengen. Met de ingrediënten in dit gerecht gaat dat zeker lukken. Deze zoete tahoe blokjes zijn lekker als klein (bij)gerechtje en ik vind het een fijne aanvulling om bij sushi, dim sum of een rijsttafel te serveren.
Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus
Honing en sojasaus is een match made in heaven! Zoet, zout en een beetje sticky dat is precies wat je krijgt. Samen met tahoe heb je een lekker en klein gerechtje dat je prima kunt combineren met andere Oosterse gerechten.
Maak ook eens een vegetarische rijsttafel! Daar past dit gerecht heel goed bij.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)