Vegan aardappelgratin met cashewroom, een plantaardige versie van dit heerlijke ovengerecht. Cashewnoten worden in de plantaardige keuken vaak gebruikt om sauzen romiger te maken. Ze zijn zelfs geschikt om cheesecake of kaas van te maken. Daarom is het in dit aardappelgratin recept het ideale ingrediënt als vervanger van room.
Ik ben gek op aardappels dus hoe meer recepten met aardappels hoe beter. Deze gratin is heel makkelijk te maken. Je snijdt iets meer dan een kilo aardappels, vet een ovenschaal in, maakt de saus en schuift dit samen in de oven. Het resultaat is een romige gratin met een krokant korstje.
Vegan aardappelgratin met cashewroom
Voor deze vegan aardappelgratin gebruik ik havermelk. Dit blend ik samen met een aantal smaakmakers en ongezouten, ongebrande cashewnoten. Je kunt de saus vrij basic maken, maar je kunt er ook uien of kruiden aan toevoegen. Dit recept is een basis en je kunt er zelf aan toevoegen wat je lekker vindt. Kruiden zoals tijm en rozemarijn passen er goed bij. Een ingrediënt dat veel gebruikt wordt in de veganistische keuken is nutritional yeast oftewel edelgist vlokken. Dit kun je gewoon kopen in de supermarkt of een natuurvoedingswinkel. Het geeft gerechten een kazige hartige smaak. Ik schreef er een artikel over, lees deze hier terug. Voor dit gerecht gebruik ik een ovenschaal van 30 x 20 centimeter.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.