Eetspiratie » Thais gehaktbrood met pindasaus (slowcooker)
Thais gehaktbrood met pindasaus (slowcooker)

Thais gehaktbrood met pindasaus (slowcooker)

Thais gehaktbrood met pindasaus (slowcooker). Ja hoor, het is weer tijd voor een gehaktbrood recept! Ik had namelijk pas vier gehaktbrood recepten op Eetspiratie staan dus er kon er nog wel eentje bij. Ik kan het iedereen aanraden om regelmatig een gehaktbrood op tafel te zetten. Het is een superhandig en veelzijdig gerecht. Dit keer maakte ik een Thais gehaktbrood met pindasaus. En ja, ook dit gehaktbrood bereidde ik in de slowcooker.

Smaken al die gehaktbroden nou niet hetzelfde? Nee, alle gehaktbroden op mijn blog hebben een andere smaak. Zelf ben ik gek op Thaise kruiden en smaken dus dit brood moest ik gewoon maken. Iedereen heeft zo zijn eigen favoriet. Hier vind je mijn andere gehaktbrood recepten. En hier vind je een recept voor een Indische variant op gehaktbrood.

Thais gehaktbrood met pindasaus uit de slowcooker

Zelf houd ik wel van een beetje pit en dat heeft dit gehaktbrood zeker. Als je van extra pit houdt, voeg dan nog een rawit peper toe. Snipper deze wel heel fijn. Tip: doe handschoentjes aan als je het gehaktbrood maakt want de kurkuma geeft heel erg af.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Thais gehaktbrood uit de slowcooker
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Thais gehaktbrood met pindasaus (slowcooker)

Thais gehaktbrood met pindasaus (slowcooker)

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Keuken: ThaisNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Slowcooker (low)

6

uren 

Thais gehaktbrood met pindasaus (slowcooker) is een van de 5 gehaktbrood recepten die je vindt op Eetspiratie.nl. Een lekker kruidig en pittig gehaktbrood.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 500 gram 500 half-om-half gehakt

  • 3 tenen 3 knoflook

  • 1 1 groene peper

  • 1 1 rode peper

  • 4 blaadjes 4 djeroek poeroet

  • 1/2 stengel 1/2 sereh

  • 1 theelepel 1 verse gember

  • 1 theelepel 1 gemalen laos

  • 2 theelepels 2 gemalen kurkuma

  • 1 theelepel 1 gemalen koriander (ketoembar)

  • 1 eetlepel 1 Thaise vissaus

  • 1 eetlepel 1 sojasaus

  • 1 eetlepel 1 citroensap

  • 4 tot 6 eetlepels 4 tot 6 melk

  • 1 1 ui voor op de bodem van de slowcooker

  • 4 eetlepels 4 water

Bereiding:

  • Doe het gehakt in een grote kom. Snipper de knoflook, snijd de rode en groene peper fijn en rasp de gember.
  • Haal het buitenste harde bladeren van de sereh stengel en snijd de sereh zo fijn mogelijk. Haal de nerven uit de djeroek poeroet blaadjes en hak de blaadjes ook zo fijn mogelijk.
  • Doe al deze ingrediënten bij het gehakt in de kom. Prak dit er met een vork goed doorheen. Voeg nu ook de laos, kurkuma en ketoembar toe. Daarna de Thaise vissaus, sojasaus en citroensap.
  • Trek nu handschoentjes aan en ga het gehakt met de hand mengen. Voeg nu steeds een beetje melk toe totdat het gehakt zacht en smeuïg is.
  • Leg het gehakt op een snijplank en vorm er met je handen een gehaktbrood van. Snijd een ui grof en leg deze op de bodem van de slowcooker. Leg het gehaktbrood op de uien in de slowcooker en schep 4 eetlepels water in de pan. Zo kookt de bodem niet droog.
  • Doe de deksel op de pan en zet deze voor 4 uur op high of 6 uur op low. Maak ondertussen de pindasaus volgens dit recept of dit recept.
  • Om uitdrogen te voorkomen kun je tijdens het kookproces een aantal keer wat van het kookvocht over het gehaktbrood scheppen. Haal het gehaktbrood met 2 spatels uit de slowcooker zodat hij heel blijft.
  • Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer direct. Plakken kun je ook prima invriezen. Opwarmen kun je doen in een koekenpan. Voeg dan een scheut water toe zodat het gehaktbrood niet droog wordt.

Aantekeningen

  • Het lekkerst is om er een saus bij te serveren en een pindasaus past hier perfect bij. Wij aten het met rijst, boontjes, komkommer en telor ketjap (ketjap eieren). Op een broodje of geserveerd met een salade smaakt het ook heerlijk.
  • Kijk hier voor het recept van de pindasaus die ik gebruikt heb bij dit gehaktbrood. Dit is een wat dikkere pindasaus. Wil je een iets lichtere en frissere pindasaus recept bij je gehaktbrood? Kijk dan eens naar dit recept.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)