Thais gehaktbrood met pindasaus (slowcooker)

Thais gehaktbrood met pindasaus (slowcooker)

Ja hoor, het is weer tijd voor een gehaktbrood recept! Ik had namelijk pas vier gehaktbrood recepten op Eetspiratie staan dus er kon er nog wel eentje bij. Ik kan het iedereen aanraden om regelmatig een gehaktbrood op tafel te zetten. Het is een superhandig en veelzijdig gerecht. Dit keer maakte ik een Thais gehaktbrood met pindasaus. En ja, ook dit gehaktbrood bereidde ik in de slowcooker.

Smaken al die gehaktbroden nou niet hetzelfde? Nee, alle gehaktbroden op mijn blog hebben een andere smaak. Zelf ben ik gek op Thaise kruiden en smaken dus dit brood moest ik gewoon maken. Iedereen heeft zo zijn eigen favoriet. Hier vind je mijn andere gehaktbrood recepten. En hier vind je een recept voor een Indische variant op gehaktbrood.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Zelf houd ik wel van een beetje pit en dat heeft dit gehaktbrood zeker. Als je van extra pit houdt, voeg dan nog een rawit peper toe. Snipper deze wel heel fijn.

Het lekkerst is om er een saus bij te serveren en een pindasaus past hier perfect bij. Wij aten het met rijst, boontjes, komkommer en telor ketjap (ketjap eieren). Op een broodje of geserveerd met een salade smaakt het ook heerlijk.

Kijk hier voor het recept van de pindasaus die ik gebruikt heb bij dit gehaktbrood. Dit is een wat dikkere pindasaus. Wil je een iets lichtere en frissere pindasaus recept bij je gehaktbrood? Kijk dan eens naar dit recept.

Extra tip: doe handschoentjes aan als je het gehaktbrood maakt want de kurkuma geeft heel erg af en krijg je bijna niet van je handen af.

wat heb je nodig?

  • 500 gram half om half gehakt

  • 3 tenen knoflook

  • 1 groene peper

  • 1 rode peper

  • 4 kleine djeroek poeroet blaadjes

  • 1/2 sereh stengel

  • theelepel verse gember

  • theelepel gemalen laos

  • 2 theelepels gemalen kurkuma

  • theelepel gemalen koriander (ketoembar)

  • eetlepel Thaise vissaus

  • eetlepel sojasaus

  • eetlepel citroensap

  • 4 tot 6 eetlepels melk

  • 1 ui voor op de bodem van de slowcooker + 4 eetlepels water

Wil je dit recept bewaren? Pin deze fot dan op een van je Pinterest borden!

Hoe maak je het?

  • Doe het gehakt in een grote kom. Snipper de knoflook, snijd de rode en groene peper fijn en rasp de gember.
  • Haal het buitenste harde bladeren van de sereh stengel en snijd de sereh zo fijn mogelijk. Haal de nerven uit de djeroek poeroet blaadjes en hak de blaadjes ook zo fijn mogelijk.
  • Doe al deze ingrediënten bij het gehakt in de kom. Prak dit er met een vork goed doorheen. Voeg nu ook de laos, kurkuma en ketoembar toe. Daarna de Thaise vissaus, sojasaus en citroensap.
  • Trek nu handschoentjes aan en ga het gehakt met de hand mengen. Voeg nu steeds een beetje melk toe totdat het gehakt zacht en smeuïg is.
  • Leg het gehakt op een snijplank en vorm er met je handen een gehaktbrood van. Snijd een ui grof en leg deze op de bodem van de slowcooker. Leg het gehaktbrood op de uien in de slowcooker en schep 4 eetlepels water in de pan. Zo kookt de bodem niet droog.
  • Doe de deksel op de pan en zet deze voor 4 uur op high of 6 uur op low. Maak ondertussen de pindasaus volgens dit recept of dit recept.
  • Om uitdrogen te voorkomen kun je tijdens het kookproces een aantal keer wat van het kookvocht over het gehaktbrood scheppen. Haal het gehaktbrood met 2 spatels uit de slowcooker zodat hij heel blijft.
  • Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer direct. Plakken kun je ook prima invriezen. Opwarmen kun je doen in een koekenpan. Voeg dan een scheut water toe zodat het gehaktbrood niet droog wordt.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*