Carnitas, krokant varkensvlees (slowcooker), een soort pulled pork maar dan crispy gebakken. Dit Mexicaanse streetfood gerecht is heel eenvoudig te maken. Het vlees gaar je eerst in de slowcooker en vervolgens bak je het op in de koekenpan. Je serveert het vlees op (mini) tortillas samen met een paar lekkere toppings zoals guacamole, pickle van rode ui en knapperige sla.
Voor dit gerecht kun je hamlappen of procureur gebruiken. Het liefst vlees waar een beetje vet aan zit. Je kunt het in zijn geheel in de slowcooker bereiden want voordat je het opbakt trek je het met twee vorken uit elkaar. Hoe dunner de reepjes, hoe krokanter ze straks worden. Heb je geen slowcooker, je kunt het vlees ook laten sudderen in een stoofpan (2 tot 2,5 uur) en daarna opbakken in de koekenpan.
Carnitas, krokant varkensvlees (slowcooker)
Carnitas worden geserveerd in mini tortillawraps. Deze kleine wraps zijn soms moeilijk te vinden in de supermarkt. Wat ik heb gedaan: ik heb grote tortillawraps gebruikt en er kleine rondjes uitgestoken met een grote serveerring. Zo kreeg ik precies het juiste formaat voor de mini wraps. Het kan in principe met elke grote uitsteekvorm. En heb je minder tijd dan kun je het ook prima in de grotere wraps serveren.
Dit gerecht draait ook om de lekkere toppings. Mijn favorieten zijn, geprakte avocado, blokjes komkommer, stukjes tomaat, dun rode kool, gesnedenrode ui of een pickle van rode ui. Verse kruiden zoals koriander of bieslook passen er ook perfect bij. Kijk wat je in huis hebt en maak jouw carnitas zoals jij ze het lekkerst vindt.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)