Kleine (basis) broodjes doen me denken aan vroeger. Als kind bakte ik samen met mijn moeder en broertje regelmatig broodjes. Van vlechtwerkjes tot bolletjes, met een simpel pak broodmix konden we alle kanten op. Nu ben ik geen ster in bakken, ik ben niet van de taartjes, cakejes noem maar op. Maar brood bakken dat vind ik nog steeds leuk. Broodjes komen altijd wel van pas.
Deeg kneden werkt best wel therapeutisch. Er is niks lekkerder dan je eigen eten ‘from scratch’ te maken. en voor het bakken van brood heb je helemaal niet veel nodig. Bloem of meel, gist en water en je kunt al aan de slag.
Kleine (basis) broodjes
Waarom kleine (basis) broodjes? Omdat het de meest simpele broodjes zijn die je naar je eigen smaak maakt en je bij van alles kunt eten. Handig in je lunchtrommel, bij een soep, salade of een curry, noem maar op. De broodjes zijn vers gebakken wel het allerlekkerst. Daarna verliezen ze wel snel hun versheid. Het beste kun je ze meteen invriezen. Voor gebruik kun je ze licht ontdooien en even afbakken in de oven.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)