Eetspiratie » Dips en toppings

Tag: Dips en toppings

Hummus met crispy chili

Hummus met crispy chili

Hummus met crispy chili, een heerlijke dip, spread of basis voor een dressing. Twee van mijn favoriete dingen, hummus en crispy chili olie ineen! Makkelijk te maken, romig met een beetje pit. Je kunt aan het basis hummus recept allerlei smaakmakers toevoegen. Een beetje crispy chili maakt alles lekkerder.

Vegan roomkaas maken van tofu romig en eiwitrijk

Vegan roomkaas maken van tofu – romig en eiwitrijk

Vegan roomkaas maken van tofu – romig en eiwitrijk. Het is weer tofutijd! Dit keer een recept voor een heerlijke tofu roomkaas, oftewel vegan cream cheese. Een recept dat je naar eigen inzicht kunt aanvullen. Zelf vind ik het bijvoorbeeld lekker om er ‘augurkennat’ en dille aan toe te voegen, […]

Tarator recept voor Libanese tahinsaus

Tarator – recept voor Libanese tahinsaus

Tarator – recept voor Libanese tahinsaus, één van de meest lekkere en simpele sauzen die er is! Als je net als ik gek bent op tahin dan kan ik alleen maar zeggen: ga dit maken! Deze saus is snel klaar, romig, nootachtig en je maakt het met maar een paar […]

Zo maak je sambal dabu dabu pittige Indonesische salsa

Zo maak je sambal dabu dabu – pittige Indonesische salsa

Zo maak je sambal dabu dabu – pittige Indonesische salsa die lekker is bij eigenlijk alles, als je het mij vraagt. Sambal dabu dabu is een condiment dat elk gerecht naar een hoger niveau tilt. Het is kleurrijk, pittig en fris door het vleugje limoensap. Bij het woord sambal denk […]

Snel satésausrecept met gebakken uitjes klaar in 10 minuten

Snel satésaus recept met gebakken uitjes – klaar in 10 minuten

Snel satésaus recept met gebakken uitjes – klaar in 10 minuten. Soms heb je een idee en denk je: waarom heb ik dit niet eerder bedacht! Satésaus en gebakken uitjes (bawang goreng) horen gewoon bij elkaar. Normaal gesproken strooi ik de uitjes op mijn sateetjes, zo blijven ze lekker plakken […]

Snelle courgettedip geïnspireerd op baba ganoush

Snelle courgettedip – geïnspireerd op baba ganoush

Snelle courgettedip – geïnspireerd op baba ganoush, een makkelijk en snel recept. Deze dip zou zomaar eens je nieuwe favoriet kunnen worden. Hij is namelijk heel eenvoudig te maken, sneller klaar dan baba ganoush van aubergine en misschien zelfs wel ietsjes lekkerder. Ik serveer deze romige dip met geroosterde pijnboompitjes, […]

Zelf maken - verse sambal zonder olie klaar in 15 minuten

Zelf maken – verse sambal zonder olie klaar in 15 minuten

Zelf maken – verse sambal zonder olie klaar in 15 minuten. Deze sambal is licht, fris met een lekkere pittige kick. Ideaal als dip, heerlijk in een soep of gewoon bij een simpel rijstgerecht. Zelf sambal maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Bij dit recept kook je de ingrediënten […]

Atjar jagung - atjar van mais en adjuma peper

Atjar jagung – zoetzuur van mais en adjuma peper

Atjar jagung – zoetzuur van mais en adjuma peper, geeft je gerechten een kick! Ik heb bij elk gerecht iets van een ‘zuurtje’ nodig. Klinkt een beetje ‘cheffy’, maar een zoetzuur of een pickle maakt mijn gerechten compleet. Iedereen heeft een verdwaald blikje mais achterin zijn voorraadkast staan, en deze […]

Muhammara - zo maak je deze paprika walnotendip

Muhammara recept – zo maak je deze paprika walnotendip

Muhammara recept – zo maak je deze paprika walnotendip. Ik ben gek op dips! Persoonlijk zou ik kunnen overleven op groenten en brood met dips. Hummus, labneh, tzatziki en baba ganoush, ik lust het allemaal. Muhammara mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. Deze dip van paprika en walnoten krijgt […]

Wat is het verschil tussen pindasaus en satesaus

Wat is het verschil tussen pindasaus en satésaus?

Wat is het verschil tussen pindasaus en satésaus? Hier thuis maken we er al jaren grapjes over, want hoewel het twee van de populairste sauzen uit de Indonesische en Surinaamse keuken zijn, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Toch worden de namen vaak door elkaar gebruikt en zelfs in de supermarkt […]

Tofu feta - vegan fetakaas

Tofu feta – vegan fetakaas

Tofu feta – vegan fetakaas, een heerlijk plantaardig alternatief voor deze lekkere blokjes witte kaas. Het is geen geheim dat ik gek ben op tofu. In mijn koelkast zul je altijd een paar blokken tofu vinden en het staat meerdere keren per week bij ons op tafel. Met dit veelzijdige […]

Gecondenseerde kokosmelk maken

Gecondenseerde kokosmelk maken

Gecondenseerde kokosmelk maken, een recept met maar twee ingrediënten. Voor een gerecht had ik gecondenseerde kokosmelk nodig. Helaas was het nergens te verkrijgen. We waren inmiddels al bij de vierde supermarkt aanbelandt en toen hielden we het voor gezien. Er zat maar één ding op: zelf maken! En eerlijk gezegd […]

Pittige piccalilly sambal

Pittige piccalilly sambal

Pittige piccalilly sambal, een sambal voor gevorderden. Deze gele ‘onschuldig uitziende’ saus is eerder heet dan pittig te noemen. Een klein beetje is namelijk al genoeg om de vlammen uit je oren te laten komen. En het gekke is: de smaak en de pittigheid hebben een verslavende werking. Je wilt […]