Rendang specerijen

4 x rendang recept

Overzichtjes zijn altijd handig! Stel je wilt rendang gaan maken maar je weet niet wat voor soort rendang je moet kiezen. Er zijn namelijk ontzettend veel recepten voor dit heerlijke stoofgerecht. Ik zette vier verschillende recepten voor je op een rij. Zo kun je kiezen welke je het lekkerst lijkt, of je maakt ze gewoon allemaal!

Rendang is een van de meest bekende stoofgerechten uit Indonesië.

Weetje: Je spreekt het niet uit als RENdang maar als RNdang. Je spreekt de E namelijk niet uit. Als je het snel zegt klinkt het dan als RUNdang.

Elke streek en elke familie heeft zijn eigen recept. Het ene recept is wat meer ‘droog’ en de andere heeft wat meer saus. De een laat de rendang helemaal inkoken en de ander gebruikt een slowcooker om de rendang in te bereiden. Er is dus geen echt ‘standaard’ recept voor dit gerecht.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Rendang van rundvlees

Als je het over rendang hebt is rendang van rundvlees waarschijnlijk het meest bekend. Rundvlees wat uren gesudderd heeft in een heerlijk mengsel van specerijen en kokosmelk (of santen). Rendang is ook vaak een onderdeel van een rijsttafel. Je kunt dit gerecht maken in een stoofpan maar het is ook heel handig om het te bereiden in de slowcooker. Lees hier het recept.

Rendang van rundvlees
Deze rendang is wat meer ‘droog’

Rendang van varkensvlees (babi)

Van varkensvlees kun je ook rendang maken en dit is weer een totaal ander gerecht als rendang van rundvlees. Het heeft een andere smaak en het gerecht heeft ook een andere kleur. Ook de structuur van het vlees is niet vergelijkbaar. Houd je van curry’s? Dan vind je dit vast ook een lekker gerecht. Het heeft qua smaak iets weg van een curry. De smaak is zacht en kruidig met een vleugje kokos. Lees hier het recept.

Rendang van varkensvlees
Deze rendang heeft wat meer saus dan de rundvlees variant

Rendang van kip (ajam)

Deze variant van rendang vond ik zelf het meest uitdagend om te maken. Rendang van kip heeft namelijk heeft een andere manier van bereiden als rendang van rundvlees of varkensvlees. Maar ik heb het recept zo uitgebreid beschreven, dat het niet mis kan gaan. Het is zeker de moeite waard om een keer uit te proberen. De smaak van deze rendang is mild/pittig met een heerlijk vleugje gebakken kokos. Lees hier het recept.

Rendang van kip
Kip rendang is mijn favoriet!

Rendang van spitskool

Natuurlijk kan een vegetarisch rendang niet ontbreken in dit overzicht. Dit recept is vegetarisch (zonder vlees) en veganistisch (zonder trassi). De spitskool neemt goed alle smaken op en heeft een lekkere bite. Ook lekker als je niet vega bent! Lees hier het recept.

Vegetarische rendang

Welke rendang ga jij uitproberen?


Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*