Eetspiratie » 4 x rendang recept
4 x rendang recept

4 x rendang recept

4 x rendang recept, omdat je nooit genoeg rendang recepten kunt hebben. Stel je wilt rendang gaan maken maar je weet niet wat voor soort rendang je moet kiezen. Er zijn namelijk ontzettend veel recepten voor dit heerlijke stoofgerecht. Ik zette vier verschillende recepten voor je op een rij. Zo kun je kiezen welke je het lekkerst lijkt, of je maakt ze gewoon allemaal!

Rendang is een van de meest bekende stoofgerechten uit Indonesië. Elke streek en elke familie heeft zijn eigen recept. Het ene recept is wat meer ‘droog’ en de andere heeft wat meer saus. De een laat de rendang helemaal inkoken en de ander gebruikt een slowcooker om de rendang in te bereiden. Er is dus geen echt ‘standaard’ recept voor dit gerecht.

Weetje: Je spreekt het niet uit als RENdang maar als RNdang. Je spreekt de E niet uit. Als je het snel zegt klinkt het dan als RUNdang.

4 x rendang recept

1. Rendang van rundvlees

Als je het over rendang hebt is de variant met rundvlees waarschijnlijk het meest bekend. Rundvlees wat uren gesudderd heeft in een heerlijk mengsel van specerijen en kokosmelk (santen). Rendang is ook vaak het pronkstuk van een rijsttafel. Je kunt dit gerecht maken in een stoofpan maar het is ook heel handig om het te bereiden in de slowcooker. De versie in de slowcooker is een variant waar redelijk wat vocht bij zit. Door de kooktijd te verlengen kun je een droge rendang maken. Bekijk hier het recept

Rendang van rundvlees
Rendang uit de slowcooker

2. Rendang van varkensvlees (babi)

Van varkensvlees kun je ook rendang maken. Dit is weer een totaal ander gerecht qua smaak en structuur als rendang van rundvlees. Het heeft ook een andere kleur. Houd je van curry’s? Dan vind je dit vast ook een lekker gerecht. De smaak is zacht en kruidig met een vleugje kokos. Bekijk hier het recept.

Rendang van varkensvlees
Deze rendang heeft wat meer saus dan de rundvlees variant

3. Rendang van kip (ajam)

Deze variant van rendang vind ik zelf het leukst om te maken. Rendang van kip heeft namelijk heeft een totaal andere manier van bereiden als rendang van rundvlees of varkensvlees. Het is echt de moeite waard om een keer uit te proberen. Misschien is dit wel het lekkerste gerecht met kip (op ajam rica rica na dan). De smaak van deze rendang is mild/pittig met een heerlijk vleugje gebakken kokos. Bekijk hier het recept

Rendang van kip
Kip rendang

4. Rendang van spitskool

Natuurlijk kan een vegetarische rendang niet ontbreken in dit overzicht. De spitskool neemt goed alle smaken op en heeft een lekkere bite. Het is sowieso een lekker gerecht om te eten met rijst, en een leuke manier om eens vaker met kool te koken. Bekijk hier het recept

Vegetarische rendang
Rendang van spitskool

Bonus recept: mijn ultieme rendang

Dit recept wilde ik jullie niet onthouden, een droge rendang die je helemaal maakt ‘from scratch’ en drie tot vier uur laat sudderen in een ouderwetse stoofpan. Bekijk hier het recept en de kookvideo.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)