Quinoa koken in de Crock-Pot Express is fantastisch! Al die jaren dat ik heb lopen klooien met een pannetje op het vuur met aangekoekte quinoa, net niet gare quinoa, daar heb ik nu geen last meer van. De kooktijd van quinoa in een multicooker is zo kort, je knippert met je ogen en het is klaar. Tip: kook gelijk iets meer zodat je er doordeweeks ook nog een lekkere lunch van kunt maken of kan toevoegen aan je avondeten.
Ik heb bijna altijd een voorraadje gare quinoa (spreek uit: keenwa) in de koelkast liggen. Deze kleine ronde zaadjes hebben een nootachtige en hartige smaak, dat is waarschijnlijk de reden dat ik het zo lekker vind.
Quinoa koken in de Crock-Pot Express
Gekookte quinoa valt een beetje in de categorie couscous, bulgur of rijst. Je eet het warm of koud. Het is lekker als bijgerecht in plaats van bijvoorbeeld rijst. Je mengt het door salades, doet het in je sushibowl of soep of maakt er een tabouléh van met groenten en verse kruiden.
Maar dat is niet het enige! Er bestaat ook gepofte quinoa. Deze kleine ronde knapperige bolletjes kun je toevoegen aan je zelfgemaakte granola, yoghurt of je maakt er (deze) quinoa rotsjes van. De combinatie van chocolade met de nootachtige smaak van quinoa is namelijk erg lekker.
Net als rijst, bulgur en orzo (een pastasoort) kun je quinoa perfect koken in een multicooker. Sinds ik dit heb ontdekt kook ik het nooit meer in een pan. De kooktijd voor quinoa in een pan is meestal rond de 10 tot 12 minuten. In de Crock-Pot Express is de kooktijd, komt het: 1 minuut! Houd wel rekening met een beetje extra opwarmtijd en natural release van de multicooker.
Net als bij rijst koken is de verhouding 1 op 1. Gebruik hiervoor het maatbekertje wat je bij de Crock-Pot Express of rijstkoker krijgt. Heb je niet zo’n handig bekertje dan is een koffiekopje ook goed. Als je 1 maatbekertje/kopje quinoa op 1 maatbekertje/kopje water gebruikt kan het niet mislukken. In plaats van water kun je ook bouillon gebruiken. Breng de quinoa na het koken op smaak met citroensap en olijfolie.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE