Eetspiratie » Paprikasoep recept – romig en eiwitrijk
Paprikasoep recept romig en eiwitrijk

Paprikasoep recept – romig en eiwitrijk

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Paprikasoep recept – romig en eiwitrijk door de toevoeging van een ‘geheim’ ingrediënt. Soms koop ik weleens een zak kant-en-klare soep. Het is handig om iets in huis te hebben dat je snel kunt klaarmaken, want het komt weleens voor dat ik even geen tijd heb om te koken of niet in de gelegenheid ben. Maar wat bleek, de receptuur van mijn favoriete soep is veranderd. Er zit voortaan zuivel in. Ik bedacht daarom mijn eigen eiwitrijke romige paprikasoep recept.

Voor dit recept wilde ik het liefst niet teveel vuile vaat maken, dus gebruikte ik alleen een blender en een pan. Om het mezelf makkelijk te maken, koos ik voor gegrilde paprika’s uit pot in plaats van verse paprika’s zelf te grillen. De paprika’s uit pot zijn erg smaakvol en al voor je gegrild, dus prima voor deze soep. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten te blenden en daarna de soep te verwarmen. Voor extra eiwitten en een ‘bite’ voeg ik ook kikkererwten toe. Ben je – net als ik gek- op soep? In dit overzicht vind je 10 lekkere en eiwitrijke soeprecepten.


Mix it up!
Bosch MMB6382M VitaPower Serie 4 - Blender

Bosch MMB6382M VitaPower Serie 4 – Blender

1200 Watt. Ook geschikt voor bevroren fruit en ijsblokjes!

Romige paprikasoep

En dan het ‘geheime’ ingrediënt wat deze soep romig en iets eiwitrijker maakt, namelijk: silken tofu. Het is enige wat je hoeft te doen, is de silken tofu mee pureren en dat is alles. Deze vorm van tofu is momenteel alleen nog verkrijgbaar bij de toko. Het is een ingrediënt dat gebruikt wordt voor allerlei gerechten. Je kunt er desserts, smoothies, sauzen, soepen en dips mee maken. Het is ook geschikt voor deeg of pannenkoekenbeslag. In de plantaardige keuken wordt het gebruikt om iets romig te maken en daarnaast levert het ook nog eens eiwitten. Silken tofu is onmisbaar in mijn keuken.

Een soep maak je extra lekker met toppings. Croutons, gebakken uitjes, maar ook verse kruiden of een olie zoals crispy chili olie of pesto geven de soep een kick. Serveer er brood bij met bijvoorbeeld kruidenboter of hummus. Zo maak er er een lekkere vullende maaltijd van.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Paprikasoep recept romig en eiwitrijk Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Paprikasoep recept - romig en eiwitrijk

Paprikasoep recept – romig en eiwitrijk

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Voorgerecht, LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

25

minuten

Maak met ingrediënten uit je voorraadkast een heerlijke romige eiwitrijke paprikasoep. De basis voor de soep pureer je in de blender, je voegt water en specerijen toe en binnen een half uur staat de soep op tafel. Door het toevoegen van silken tofu en kikkererwten wordt de soep romig en eiwitrijk en hij is volledig vegan/plantaardig.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 pot gegrilde rode paprika

  • 400 gram kikkererwten, afgespoeld

  • 1 ui, grof gesneden

  • 3-4 tenen knoflook

  • 300 milliliter gezeefde tomaat

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 3 eetlepels groentebouillonpoeder

  • 330 gram silken tofu

  • 1 mespunt gerookt paprikapoeder

  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken

  • zout en peper

  • 500 milliliter water

BEREIDING

  • Giet de paprika’s uit de pot af en doe ze direct in de blender samen met 1 grof gesneden ui, 3 tot 4 tenen knoflook, 300 milliliter gezeefde tomaten, 330 gram silken tofu, 3 eetlepels groentebouillonpoeder en 1 eetlepel tomatenpuree. Blend dit tot een gladde saus.
  • Schenk de ‘saus’ in een soeppan en doe hier 500 milliliter water bij. Voeg 1 theelepel gedroogde chilivlokken en 1 mespunt gerookt paprikapoeder toe. Laat de soep zachtjes koken.
  • Spoel 400 gram kikkererwten af en voeg deze toe aan de soep, samen met een snuf zout en peper.
  • Laat ze 5 minuten mee verwarmen. Serveer de soep eventueel met crispy chili olie of een drizzle pesto. Garneer met croutons en verse basilicum.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!