Paprikasoep recept – romig en eiwitrijk door de toevoeging van een ‘geheim’ ingrediënt. Soms koop ik weleens een zak kant-en-klare soep. Het is handig om iets in huis te hebben dat je snel kunt klaarmaken, want het komt weleens voor dat ik even geen tijd heb om te koken of niet in de gelegenheid ben. Maar wat bleek, de receptuur van mijn favoriete soep is veranderd. Er zit voortaan zuivel in. Ik bedacht daarom mijn eigen eiwitrijke romige paprikasoep recept.
Voor dit recept wilde ik het liefst niet teveel vuile vaat maken, dus gebruikte ik alleen een blender en een pan. Om het mezelf makkelijk te maken, koos ik voor gegrilde paprika’s uit pot in plaats van verse paprika’s zelf te grillen. De paprika’s uit pot zijn erg smaakvol en al voor je gegrild, dus prima voor deze soep. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten te blenden en daarna de soep te verwarmen. Voor extra eiwitten en een ‘bite’ voeg ik ook kikkererwten toe. Ben je – net als ik gek- op soep? In dit overzicht vind je 10 lekkere en eiwitrijke soeprecepten.

Romige paprikasoep
En dan het ‘geheime’ ingrediënt wat deze soep romig en iets eiwitrijker maakt, namelijk: silken tofu. Het is enige wat je hoeft te doen, is de silken tofu mee pureren en dat is alles. Deze vorm van tofu is momenteel alleen nog verkrijgbaar bij de toko. Het is een ingrediënt dat gebruikt wordt voor allerlei gerechten. Je kunt er desserts, smoothies, sauzen, soepen en dips mee maken. Het is ook geschikt voor deeg of pannenkoekenbeslag. In de plantaardige keuken wordt het gebruikt om iets romig te maken en daarnaast levert het ook nog eens eiwitten. Silken tofu is onmisbaar in mijn keuken.
Een soep maak je extra lekker met toppings. Croutons, gebakken uitjes, maar ook verse kruiden of een olie zoals crispy chili olie of pesto geven de soep een kick. Serveer er brood bij met bijvoorbeeld kruidenboter of hummus. Zo maak er er een lekkere vullende maaltijd van.




