Soep met gegrilde paprika, lekker, simpel en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Mijn soep mag normaal gesproken wel een beetje structuur hebben. Maar bij deze paprikasoep is het juist lekker om hem te blenden. Als extra toevoeging doe ik er na het blenden (gekookte) kidneybonen bij. Dit zorgt voor een beetje structuur en je dagelijkse portie peulvruchten. Door de paprika vooraf te grillen krijgt de soep een lekkere volle smaak.
Voor dit recept heb ik puntpaprika’s gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook prima ‘gewone’ paprika’s gebruiken. Om de paprika’s te grillen voor deze paprikasoep gebruikte ik mijn grillpan. Maar soms heb ik geen zin om die zware pan tevoorschijn te halen en dan gebruik ik mijn contactgrill. En heb je geen grillpan of contactgrill? Geen probleem! Je kunt de paprika’s ook prima bereiden in een grote koekenpan. Laat de pan heet worden en leg de paprika’s erin. Je hoeft geen olie in de pan te doen. Het is de bedoeling dat de paprika’s een beetje blakeren. Wil je liever de oven gebruiken? Rooster ze dan 20 tot 25 minuten op 180 – 200 graden.
GreenPan Bistro – Contact Grill – Tosti apparaat
Openklapbaar – PFAS-vrij – met timer – 2000 Watt
Soep met gegrilde paprika
Na het grillen pureer je de paprika’s samen met de tomatenblokjes en knoflook in de blender of met een staafmixer tot een puree. Deze puree wordt uiteindelijk de soep. Zoete aardappel zorgt ervoor dat het lekker romig wordt. Op het laatst ga je er nog met een staafmixer doorheen om de aardappel te pureren en dan heb je een heerlijke gegrilde paprikasoep. Serveer met breekbrood, platbrood of soepstengels.
KitchenLove Staafmixer – 800W – 6 Snelheden + Turbo – Zwart/RVS
Deze KitchenLove staafmixer is de perfecte keukenhulp voor elke thuiskok.
Soep met gegrilde paprika
6
porties40
minutesDoor de paprika’s vooraf te grillen krijg je een lekkere smaakvolle soep.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
4 rode (punt) paprika’s
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
1 blikje kidneybonen afgespoeld
halve tot hele theelepel sambal oelek
1 rode ui gehalveerd
2 tenen knoflook
1 middelgrote zoete aardappel in blokjes gesneden
1 eetlepel groentebouillonpoeder (of bouillonblokjes)
1 liter water
1 mespunt kaneel
halve theelepel gemalen komijn
zout en peper
1 theelepel olie
BEREIDING
- Maak 4 paprika’s schoon, snijd ze doormidden en haal de zaden eruit. Snijd ze in grove stukken en leg ze op de hete grillpan (of grill ze op een andere manier zoals hierboven omschreven). Haal de schil van de rode ui, snijd deze doormidden en leg deze erbij in/op de grill.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Leg even apart tot gebruik.
- Als de paprika’s hier en daar een beetje geblakerd en volledig zacht zijn kun je ze overhevelen naar de blender of een hoge beker (bij gebruik van een staafmixer). Doe ook de rode ui, 2 tenen knoflook en de tomatenblokjes erbij. Pureer dit helemaal fijn.
- Doe een theelepel olie in een soeppan en bak de zoete aardappel even kort aan samen met een halve theelepels komijn en een mespunt kaneel. Schenk de paprikapuree puree in de pan en voeg 1 liter water toe.
- Roer alles goed door elkaar en voeg 1 eetlepel groentebouillonpoeder (of 1 tot 2 bouillonblokjes) toe. Laat dit nu ongeveer 20 tot 25 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar en zacht is. Pureer de soep met een staafmixer glad.
- Giet het vocht van de kidneybonen weg en spoel de bonen in een vergiet af onder de kraan. Doe de bonen in de soep en laat het nog 5 minuten staan tot de bonen warm zijn. Proef of de soep op smaak is en voeg indien nodig nog extra zout en peper toe.
AANTEKENINGEN
- Lekker bij deze soep: pitachips of naan (platbrood). Een topping van knapperige croutons is ook erg lekker.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
- Sandwich met gegrilde groenten
- Groentesoep van oma sambal
- Gegrilde Romaine sla met pittige dressing
- Slowcooked chili
- Groenten met dips
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.