Eetspiratie » Soep met gegrilde paprika
Soep met gegrilde paprika

Soep met gegrilde paprika

Soep met gegrilde paprika, lekker, simpel en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Mijn soep mag normaal gesproken wel een beetje structuur hebben. Maar bij deze soep is het juist lekker om hem te blenden. Als extra toevoeging doe ik er na het blenden (gekookte) kidneybonen bij. Dit zorgt voor een beetje structuur en je dagelijkse portie peulvruchten. Door de paprika vooraf te grillen krijgt de soep een lekkere volle smaak.

Voor dit recept heb ik puntpaprika’s gebruikt omdat ik deze in huis had. Maar je kunt natuurlijk ook prima ‘gewone’ paprika’s gebruiken. Meestal koop ik paprika’s als ze in de aanbieding zijn dus het is maar net wat er verkrijgbaar is.

Soep met gegrilde paprika

Om de paprika’s te grillen gebruikte ik mijn grillpan. Maar soms heb ik geen zin om die zware pan tevoorschijn te halen en dan gebruik ik mijn contactgrill. In dit artikel kun je lezen welke ik gebruik. En heb je geen grillpan of contactgrill? Geen probleem! Je kunt de paprika’s ook prima bereiden in een grote koekenpan. Laat de pan heet worden en leg de paprika’s erin. Je hoeft geen olie in de pan te doen. Het is de bedoeling dat de paprika’s een beetje blakeren.

Ik gebruikte mijn blender om de paprika’s samen met de tomatenblokjes te pureren. In deze puree (met water) kook je de zoete aardappel gaar en daarna pureer je de soep nogmaals glad met bijvoorbeeld een staafmixer.

Soep met gegrilde paprika

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

6

porties
Kooktijd

40

minuten

Door de paprika’s vooraf te grillen krijg je een lekkere smaakvolle soep.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 4 4 rode (punt) paprika’s

  • 1 blikje 1 tomatenblokjes (400 gram)

  • 1 blikje 1 kidneybonen

  • halve tot hele theelepel halve tot hele sambal oelek

  • 1 1 rode ui

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 1 middelgrote 1 zoete aardappel

  • 1 eetlepel 1 groentebouillonpoeder (of bouillonblokjes)

  • 1 liter 1 water

  • 1 mespunt 1 kaneel

  • halve theelepel halve gemalen komijn

  • zout en peper

  • 1 theelepel 1 olie

Hoe maak je het?

  • Maak de paprika’s schoon, snijd ze doormidden en haal de zaden eruit. Snijd ze in grove stukken en leg ze op de hete grillpan (of grill ze op een andere manier zoals hierboven omschreven). Haal de schil van de rode ui, snijd deze doormidden en leg deze erbij in/op de grill.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Leg even apart tot gebruik.
  • Als de paprika’s hier en daar een beetje geblakerd en volledig zacht zijn kun je ze overhevelen naar de blender. Doe ook de rode ui erbij en schenk de tomatenblokjes erbij. Pureer dit helemaal fijn.
  • Doe een theelepel olie in een soeppan en bak de zoete aardappel even kort aan samen met de komijn en kaneel. Schenk de puree in de pan en voeg 1 liter water toe.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg het bouillonpoeder (of bouillonblokjes) toe. Laat dit nu ongeveer 20 tot 25 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer glad.
  • Giet het vocht van de kidneybonen weg en spoel de bonen in een vergiet af onder de kraan. Doe de bonen in de soep en laat het nog 5 minuten staan tot de bonen warm zijn. Proef of de soep op smaak is en voeg indien nodig nog extra zout en peper toe.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE