Soep met gegrilde paprika

Soep met gegrilde paprika

Op het verjaardagsfeestje van mijn jongste dochter had ik een heel mooi groenteplateau op tafel gezet met allerlei groenten en een lekkere yoghurt dipsaus. Op dat plateau lagen ook reepjes rode puntpaprika en naderhand had ik nog een stuk of 4 hele paprika’s over. En hoe kun je nu makkelijker groenten verwerken dan in een soep? Het werd dus een soep met gegrilde paprika. 

Je hebt voor deze soep echt weinig ingrediënten nodig. De meeste smaak verkrijg je al door de paprika, de ui en de rode peper te grillen. Heel eenvoudig en ook nog eens erg gezond.

Ingredients

  • 4 rode (punt) paprika’s, de zaden verwijderd
  • 1 blik of pot tomatenblokjes
  • halve rode peper, de zaadjes verwijderd
  • 1 rode ui in grove stukken gesneden
  • teentje knoflook geraspt
  • kleine zoete aardappel
  • 1 eetlepel (bio) groentebouillonpoeder
  • 1 liter gekookt warm water
  • snufje vers gemalen zwarte peper en een snufje zout
  • mespunt gemalen kaneel
  • 1 eetlepel neutrale olie

Hoe maak je het?

Maak de paprika’s schoon en haal de zaden eruit. Snijd ze in grove stukken en leg ze op de hete grillpan. Doe dit ook met de rode peper en de rode ui. Zorg dat er mooie grillstrepen op de paprika’s komen en keer ze regelmatig om met behulp van een tang. Laat ze niet verbranden!

Gegrilde paprika

Als alles mooi gegrild is kun je het overhevelen in de blender. Voeg hier de knoflook en de tomatenblokjes aan toe en blend het tot een puree. Het mag best nog wat grof zijn want op het laatst gaat de staafmixer er nog een keer doorheen.

Paprika puree

Snijd de zoete aardappel in blokjes en verhit de olie in de pan. Voeg de puree toe en bak deze even kort aan. Het water en de bouillonpoeder kunnen er nu bij. Roer het goed door elkaar en voeg de zoete aardappel toe. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper, een snufje zout en kaneel. Laat dit op een zacht vuurtje koken totdat de zoete aardappel gaar is.

Pureer het op het laatst kort met de staafmixer. Kijk even hoe grof of glad je de soep wil eten, dat is voor iedereen persoonlijk. Je kunt aan deze soep verschillende kruiden toevoegen die je lekker vind. Denk aan koriander, basilicum, oregano of tijm. Je kunt bij deze soep natuurlijk een lekker stukje brood eten, of een beetje gekookte rijst zoals wij dat vaak doen. Maar pitachips zijn hier ook heerlijk bij.

Tip: verkruimel er ook eens wat fetakaas overheen voor de variatie!

Gegrilde paprikasoep

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*