Bamisoep zonder pakjes en zakjes

Noedelsoep met groene groenten

Ik en noedelsoep, de perfecte combinatie! Van jongs af aan is bamisoep (zoals wij het thuis noemen) al een van mijn favoriete gerechten, ik at het minimaal 2 keer per week. Het leukste van deze soep is dat je er allerlei lekkers in kan doen. Ik eet het graag met een hardgekookt eitje, krokant gebakken kip, een schijfje citroen en natuurlijk sambal. Daarnaast verwerk ik er een hoop lekkere knapperige groenten in. Deze soep is ook ideaal om restjes uit je groentenla op te maken.

Schrik niet van de hoeveelheid ingrediënten! Deze soep is gemaakt zonder pakjes en zakjes en dat is net even iets anders dan die gele pakjes uit de supermarkt.

Wat heb je nodig?

  • 2 liter water
  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel Thaise vissaus
  • 1 centimeter geraspte gember
  • klein teentje geraspte knoflook
  • handvol sugarsnaps of peultjes schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 4 bosuitjes
  • halve prei (het groene gedeelte)
  • handvol diepvries doperwten
  • handje (geblancheerde sojaboontjes, edamame)
  • halve rode peper in dunne reepjes gesneden
  • blaadjes selderij
  • 2 porties eiernoodles of 4 porties Indomie
  • 4 hardgekookte eieren
  • stukje kipfilet
  • halve citroen in partjes gesneden

Hoe maak je het?

Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Bak de filet lekker bruin aan beide kanten. Zet een grote pan met water op en voeg het bouillonpoeder, de sojasaus, de vissaus, de gember en de knoflook toe.

Maak ondertussen de sugersnaps of peultjes schoon en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes en de prei in ringen en kook alvast de eieren en blancheer de sojaboontjes (deze moet je daarna nog even doppen). Als het water zachtjes kookt, voeg dan de sugarsnaps of peultjes toe en een klein beetje van de prei en de bosui. Houd een beetje achter de hand voor de garnering. Als de kip gaar is, pluis deze dan met 2 vorken uit elkaar. Pel de eieren en voeg de erwten en de sojaboontjes en de eiernoodles toe aan de bouillon. Laat deze zachtjes gaar worden.

gepluisde kip
Gepluisde kip

Neem 2 grote kommen en schep daar de noedels in met de groenten. Garneer met partjes hardgekookt ei, kip en een partje citroen. Top de soep af met prei, bosui, selderij en eventueel wat gebakken uitjes en voor de liefhebber een schepje sambal!

Noedelsoep recept

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

1 Reactie

  1. Zo blij met dit recept! Eindelijk weer bamisoep met sambal en dan zonder die rits e-nummers! Ben er gek op maar sinds ik me bewust ben van de e-nummers, nauwelijks meer gegeten. Vandaag voor de tweede keer jouw recept gemaakt met restjes groenten, erg lekker. Bedankt!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*