Noedelsoep met groene groenten, gewoon een goed gevulde bamisoep of gepimpte Indomie. Van thuis uit noem ik het altijd bamisoep en de meest bekende is de Indomie. Mijn oma had hier hele dozen van in haar voorraadkast staan, altijd handig als er kleinkinderen kwamen eten. De snelle versie is met een bosuitje, gebakken uitjes en sambal. Mijn versie zit vol groenten, hoe groener hoe beter.
Schrik niet van de hoeveelheid ingrediënten (het grootste gedeelte zijn groenten). Deze soep is gemaakt ‘from scratch’ dus niet met de kruidenmix zakjes die bij het pakje bamisoep zitten. Bewaar de zakjes wel want je kunt ze altijd gebruiken om iets mee op smaak te brengen. Wist je dat je met een pakje bamisoep een lekkere krokante snack of saladetopping kunt maken? Bekijk hier het recept.
Noedelsoep met groene groenten
Voor het maken van noedelsoep zijn eigenlijk geen regels. Dit is een ideaal gerecht om restjes uit je koelkast op te maken. Er zijn namelijk veel verschillende groentesoorten geschikt (paksoi, champignons, wortel, kool, bosui, prei en mais) om te gebruiken in deze soep. Omdat ik van veel groen op mijn bord hou, heb ik in deze soep alle groene groenten gebruikt die ik kon vinden in mijn koelkast. Gebruik wat je lekker vindt en in huis hebt. Een geheim ingrediënt om je soep veel smaak te geven is miso pasta. Wil je iets extra’s toevoegen aan je soep, voeg dan een eetlepel witte miso pasta toe. Sesamolie of chili olie zijn ook lekkere smaakmakers voor noedelsoep.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE