Geroosterde knoflook uit de airfryer, een heerlijke manier om knoflook te bereiden voor allerlei recepten. Geroosterde of gepofte knoflook is een enorme smaakmaker. Het geeft gerechten een zachte, zoete en volle knoflooksmaak. En het fijne is, de volgende dag heb je geen last van een sterke knoflooksmaak in je mond! Rooster een aantal bollen tegelijk en verwerk ze in boter, soepen, sauzen of aardappelpuree. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Ik had voor een recept een bol geroosterde knoflook nodig, maar vond het een beetje zonde om voor één bol knoflook de oven 45 minuten aan te zetten. Dus toen dacht ik; waarom maak ik het niet in de airfryer? En dan eventueel meerdere bollen tegelijk die ik meteen verwerk ik andere recepten. Zo maak ik wekelijks hummus, soepen, sauzen en dressings en die worden nog lekkerder met geroosterde knoflook. Hieronder geef ik nog meer tips over wat je allemaal met deze heerlijke romige knoflookteentjes kunt doen. Om ze te verwerken in recepten kun je ze het beste fijn prakken tot een pasta met een vork. Bij een soep kun je de teentjes mee pureren in een blender of met de staafmixer.

CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe – 6,5 Liter
Heleluchtfriteuse met keramische coating!
Geroosterde knoflook uit de airfryer
Zoek in de winkel lekkere grote (biologische) knoflookbollen uit. Het liefst met een beetje dezelfde grootte. Haal het buitenste laagje/schilletje eraf, (het dunne papierachtige gedeelte), zo kan de warmte er goed doorheen. Snijd het topje eraf zodat alle teentjes bloot komen te liggen en je ze kunt besprenkelen met olie. Bestrooi daarna de bollen met een snufje zout en omwikkel ze met een stukje aluminiumfolie. Dat is alles! Je krijgt er iets heel lekkers voor terug. Je kunt prima een hele bol knoflook gebruiken per recept. De smaak overheerst niet zoals bij rauwe knoflook.
Dit kun je allemaal doen met geroosterde knoflook
- Maak er knoflookboter of knoflook/kruidenboter van.
- Meng het door aardappelpuree of door stamppotten.
- Het is een lekkere smaakmaker in hummus.
- Het is heerlijk gemengd met mayonaise, in aioli of knoflooksaus.
- Gebruik het als spread op sandwiches met bijvoorbeeld geroosterde groenten.
- Het is een lekker smeersel op brood of toastjes.
- Als lekkere toevoeging aan tomatensoep of pastasauzen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Geroosterde knoflook uit de airfryer
5
minuten25
minuten30
minutenMaak eenvoudig geroosterde knoflook in de airfryer.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
hele knoflookbollen (hoeveelheid naar wens)
olijfolie
snufje zout
BEREIDING
- Haal de losse schilletjes van de bollen knoflook en snijd de topjes eraf zodat de teentjes bloot komen te liggen.
- Zet de bollen knoflook elk op een stuk aluminiumfolie.
- Besprenkel de teentjes met een beetje (een theelepel) olijfolie en bestrooi met een snufje zout.
- Vouw het aluminiumfolie dicht naar boven en verwarm de airfryer 5 minuten voor op 200 graden.
- Doe de knoflookpakketjes in de airfryer. Zet de airfryer daarna op 190 graden voor 25 minuten.
- Als er 25 minuten verstreken zijn, haal je er een knoflookpakketje eruit. Maak de folie voorzichtig open en kijk of de teentjes zacht en smeuïg zijn. Zo niet, bak ze dan iets langer, ongeveer 5 minuten. Haal het pakketje uit de airfryer, vouw open en laat het even afkoelen tot je het met je handen kunt aanraken.
- Knijp nu met je handen de knoflookbol uit. De teentjes zijn zo zacht dat het meteen een puree is. Je kunt ze er ook één voor één ‘uitwippen’ met een vork. Je kunt de knoflook direct verwerken in je gerechten.
- Je kunt een bol geroosterde knoflook een paar dagen bewaren in de koelkast. Bewaar het in in stukje aluminiumfolie of een afgesloten bakje.



