Eetspiratie » Curry aardappels uit de oven
Curry aardappels uit de oven

Curry aardappels uit de oven

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Curry aardappels uit de oven, krokant en kruidig van buiten en lekker zacht van binnen. Dit Indiase aardappelgerecht ken je misschien wel als ‘bombay potatoes’. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht waarbij je aardappels op smaak brengt met een aromatische kruidenpasta.

In principe kun je voor dit recept zowel voorgekookte krieltjes of aardappeltjes uit de supermarkt gebruiken, als aardappels die je zelf nog even schilt en voorkookt. Om het jezelf makkelijk te maken is een kant en klaar zakje uit de supermarkt natuurlijk ideaal. Zo hoef je de aardappels alleen nog maar even te mengen met de kruidenpasta en krokant te bakken in de oven.

Gebakken aardappels uit de oven

In dit recept gebruik ik hele mosterdzaadjes, dit zijn kleine smaakbommetjes. Mosterdzaadjes zijn verkrijgbaar in de supermarkt, toko en Turkse supermarkt. Je kunt de zaadjes kneuzen in een vijzel of je kneust ze met de achterkant van een lepel. Door de zaadjes te kneuzen komen de smaken goed vrij. Omdat je een kruidenmengsel maakt van verschillende specerijen is het handig om maatlepels te gebruiken. In dit artikel leg ik uit waarom dit een handig hulpmiddel is. Het maakt koken sneller, preciezer en makkelijker.


Altijd de juiste hoeveelheden
Joseph Joseph Nest Maatlepel - Maatcupjes

Joseph Joseph Nest Maatlepel – Maatcupjes

Deze set maatcupjes is ideaal voor tijdens het bakken en koken. De set bestaat uit 8 verschillende maten.

Deze curry aardappeltjes zijn lekker met een frisse salade, ingelegde rode ui of een romige komkommersalade met yoghurt. Ze zijn ook lekker in combinatie met dit recept voor gehaktballetjes in mangochutney of serveer ze heel simpel met naan (platbrood).

Curry aardappels uit de oven

Curry aardappels uit de oven

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 3 stemmen
Categorie: BijgerechtKeuken: IndiaasNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Oventijd

20

minuten
Totale tijd

30

minuten

Curry aardappels uit de oven. Heerlijke gebakken aardappels met kruiden en specerijen. Krokant en kruidig van buiten en zacht van binnen. Een lekker gerecht uit de Indiase keuken.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 kilo voorgekookte krieltjes of aardappeltjes

  • 3-4 eetlepels neutrale olie

  • 1-2 theelepels chilivlokken

  • 3 theelepels gemalen kurkuma

  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

  • 1 theelepel gekneusde mosterdzaadjes

  • 1 theelepel verse gember, geraspt

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • zout en peper naar smaak

  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie

BEREIDING

  • Maak een papje van 3 tot 4 eetlepels neutrale olie, 1 tot 2 theelepels chilivlokken, 3 theelepels gemalen kurkuma, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel gekneusde mosterdzaadjes, 1 theelepel geraspte gember en 1 theelepel gemalen komijn. Zet dit apart tot gebruik.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in grove blokjes. kook ze 10 minuten in water met zout en giet ze daarna af. Leg de warme aardappels in een ovenschaal en giet het specerijenmengsel over de aardappeltjes heen. Meng dit met 2 lepels voorzichtig door elkaar. Zorg dat de aardappeltjes bedekt zijn met het mengsel.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de schaal in de oven. Bak de aardappels ongeveer 15 tot 20 minuten en proef er eentje om te kijken of deze volledig gaar is. Als ze nog niet helemaal gaar zijn kun je de schaal afdekken met een stukje aluminiumfolie en de baktijd iets verlengen.
  • Serveer de aardappels in een mooie schaal en breng op smaak met een snufje grof zout en vers gemalen zwarte peper. Bestrooi met 2 eetlepel vers gehakte peterselie en een extra snufje chilivlokken.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!