Curry aardappels uit de oven, krokant en kruidig van buiten en lekker zacht van binnen. Dit Indiase aardappelgerecht ken je misschien wel als ‘bombay potatoes’. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht waarbij je aardappels op smaak brengt met een aromatische kruidenpasta.
In principe kun je voor dit recept zowel voorgekookte krieltjes of aardappeltjes uit de supermarkt gebruiken, als aardappels die je zelf nog even schilt en voorkookt. Om het jezelf makkelijk te maken is een kant en klaar zakje uit de supermarkt natuurlijk ideaal. Zo hoef je de aardappels alleen nog maar even te mengen met de kruidenpasta en krokant te bakken in de oven.
Gebakken aardappels uit de oven
In dit recept gebruik ik hele mosterdzaadjes, dit zijn kleine smaakbommetjes. Mosterdzaadjes zijn verkrijgbaar in de supermarkt, toko en Turkse supermarkt. Je kunt de zaadjes kneuzen in een vijzel of je kneust ze met de achterkant van een lepel. Door de zaadjes te kneuzen komen de smaken goed vrij. Omdat je een kruidenmengsel maakt van verschillende specerijen is het handig om maatlepels te gebruiken. In dit artikel leg ik uit waarom dit een handig hulpmiddel is. Het maakt koken sneller, preciezer en makkelijker.
Joseph Joseph Nest Maatlepel – Maatcupjes
Deze set maatcupjes is ideaal voor tijdens het bakken en koken. De set bestaat uit 8 verschillende maten.
Curry aardappels uit de oven. Heerlijke gebakken aardappels met kruiden en specerijen. Krokant en kruidig van buiten en zacht van binnen. Een lekker gerecht uit de Indiase keuken.
Kookmodus
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
1kilovoorgekookte krieltjes of aardappeltjes
3-4eetlepelsneutrale olie
1-2theelepelschilivlokken
3theelepelsgemalen kurkuma
1theelepelgemalen koriander (ketoembar)
1theelepelgekneusde mosterdzaadjes
1theelepelverse gember, geraspt
1theelepelgemalen komijn
zout en peper naar smaak
2eetlepelsvers gehakte peterselie
BEREIDING
Maak een papje van 3 tot 4 eetlepels neutrale olie, 1 tot 2 theelepels chilivlokken, 3 theelepels gemalen kurkuma, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel gekneusde mosterdzaadjes, 1 theelepel geraspte gember en 1 theelepel gemalen komijn. Zet dit apart tot gebruik.
Boen de aardappels schoon en snijd ze in grove blokjes. kook ze 10 minuten in water met zout en giet ze daarna af. Leg de warme aardappels in een ovenschaal en giet het specerijenmengsel over de aardappeltjes heen. Meng dit met 2 lepels voorzichtig door elkaar. Zorg dat de aardappeltjes bedekt zijn met het mengsel.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de schaal in de oven. Bak de aardappels ongeveer 15 tot 20 minuten en proef er eentje om te kijken of deze volledig gaar is. Als ze nog niet helemaal gaar zijn kun je de schaal afdekken met een stukje aluminiumfolie en de baktijd iets verlengen.
Serveer de aardappels in een mooie schaal en breng op smaak met een snufje grof zout en vers gemalen zwarte peper. Bestrooi met 2 eetlepel vers gehakte peterselie en een extra snufje chilivlokken.
Hoi, ik ben Simone!
Op Eetspiratie vind je meer dan 900 recepten, van Indische en Indonesische gerechten tot slowcooker-, multicooker- en eiwitrijke vegan maaltijden.
Mijn recepten zijn geïnspireerd op mijn Indonesische roots en internationale smaken, met een persoonlijke twist.
Ik wil jou laten zien dat koken leuk en toegankelijk is, of je nu wilt experimenteren met Indische smaken, tofu of groenten.
Zoek je makkelijke recepten, slowcooking tips of inspiratie? Je vindt het allemaal hier.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.