Tarator – recept voor Libanese tahinsaus, één van de meest lekkere en simpele sauzen die er is! Als je net als ik gek bent op tahin dan kan ik alleen maar zeggen: ga dit maken! Deze saus is snel klaar, romig, nootachtig en je maakt het met maar een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.
Als je nog niet zo bekend bent met tahin, dan kun je in dit uitgebreide artikel lezen wat tahin precies is en wat je er allemaal mee kunt maken. Voor deze saus heb je wel een goede vloeibare tahin nodig. In de supermarkt zijn verschillende soorten tahin verkrijgbaar. De lichte variant is meestal het meest vloeibaar. De donkerdere variant is iets dikker, maar kun je prima verdunnen met water of citroensap. Zit er bij jou een Midden-Oosterse supermarkt in de buurt, ga dan zeker daar even langs voor de lekkerste tahin.
De lekkerste Libanese tahinsaus – tarator
Deze saus wil je standaard in je koelkast hebben staan, want je kunt het bij allerlei gerechten serveren. Persoonlijk vind ik tarator met een snufje sumac het lekkerst als dip voor brood. Platbrood, pita of naan gedipt in deze saus, zo lekker! Ook drizzle ik het over (gegrilde) groenten, een salade (zoals deze kikkererwtensalade), falafel en krokant gebakken aubergine. Je kunt het prima serveren bij de borrelplank of als onderdeel van een mezze. Het is een lekkere saus voor bij vlees of vis, maar ook bij gerechten met kikkererwten en linzen.
Dus zoek je nog een smaakvolle en simpele saus bij een gerecht, maak dan tarator! Een andere smaakvolle en simpele saus uit de Libanese keuken is: toum, de lekkerste knoflooksaus die er is! Als je deze knoflooksaus hebt geproefd hebt, wil je nooit meer anders.
