Eetspiratie » Tarator – recept voor Libanese tahinsaus
Tarator recept voor Libanese tahinsaus

Tarator – recept voor Libanese tahinsaus

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Tarator – recept voor Libanese tahinsaus, één van de meest lekkere en simpele sauzen die er is! Als je net als ik gek bent op tahin dan kan ik alleen maar zeggen: ga dit maken! Deze saus is snel klaar, romig, nootachtig en je maakt het met maar een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Als je nog niet zo bekend bent met tahin, dan kun je in dit uitgebreide artikel lezen wat tahin precies is en wat je er allemaal mee kunt maken. Voor deze saus heb je wel een goede vloeibare tahin nodig. In de supermarkt zijn verschillende soorten tahin verkrijgbaar. De lichte variant is meestal het meest vloeibaar. De donkerdere variant is iets dikker, maar kun je prima verdunnen met water of citroensap. Zit er bij jou een Midden-Oosterse supermarkt in de buurt, ga dan zeker daar even langs voor de lekkerste tahin.


KoRo | Bio vloeibare witte tahin 500 gram

KoRo | Bio vloeibare witte tahin 500 gram

Biologische tahin, 100% gemaakt van sesamzaden.

De lekkerste Libanese tahinsaus – tarator

Deze saus wil je standaard in je koelkast hebben staan, want je kunt het bij allerlei gerechten serveren. Persoonlijk vind ik tarator met een snufje sumac het lekkerst als dip voor brood. Platbrood, pita of naan gedipt in deze saus, zo lekker! Ook drizzle ik het over (gegrilde) groenten, een salade (zoals deze kikkererwtensalade), falafel en krokant gebakken aubergine. Je kunt het prima serveren bij de borrelplank of als onderdeel van een mezze. Het is een lekkere saus voor bij vlees of vis, maar ook bij gerechten met kikkererwten en linzen.

Dus zoek je nog een smaakvolle en simpele saus bij een gerecht, maak dan tarator! Een andere smaakvolle en simpele saus uit de Libanese keuken is: toum, de lekkerste knoflooksaus die er is! Als je deze knoflooksaus hebt geproefd hebt, wil je nooit meer anders.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Tarator recept voor Libanese tahinsaus Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Tarator - recept voor Libanese tahinsaus

Tarator – recept voor Libanese tahinsaus

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Saus, Condiment, DipKeuken: Midden-OostersNiveau: Makkelijk
Porties

1

(150 milliliter)
Bereiding

10

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

10

minuten

Maak met maar een paar ingrediënten de allerlekkerste Libanese tahinsaus: tarator. Heerlijk als dip voor bijvoorbeeld brood. Drizzle het over groenten of een salade of serveer het bij falafel.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 4 eetlepels vloeibare tahin

  • 3-4 eetlepels water

  • 1 theelepel rasp van een biologische citroen

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1 teen knoflook, geraspt

  • 1/4 theelepel zout

BEREIDING

  • Neem een schoon glazen potje en doe hierin 4 eetlepels vloeibare tahin, 1 theelepel citroenrasp, 1 teen geraspte knoflook, 2 eetlepels citroensap en 1/4 theelepel zout.
  • Roer dit goed door elkaar met een mini garde of een kleine spatel. Voeg 3 eetlepels water toe en kijk of de consistentie naar wens is. Voeg eventueel nog 1 eetlepel water toe om de saus iets te verdunnen.
  • Bewaar de tarator ongeveer 2 dagen in de koelkast. Roer even door voor gebruik.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!