Eetspiratie » Stoofpeertjes
Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Dit is een recept voor brave stoofpeertjes! Hiermee bedoel ik stoofpeertjes gemaakt zonder alcohol. Ik gebruik in plaats van alcohol sap van roodfruit. Dit geeft smaak en kleur aan de peertjes. Verder voeg ik geen suiker toe omdat ik geen zoetekauw ben. Door ze te bereiden in de slowcooker heb je er helemaal geen omkijken naar.

Deze rode zachte zoete peertjes worden vaak gegeten bij winterse gerechten of stoofgerechten. Ik eet ze eigenlijk bijna altijd als dessert of tussendoortje. Koud vind ik ze persoonlijk het lekkerst.

Naast fruitsap voeg ik ook graag specerijen toe zodat de peertjes en het sap een lekkere kruidige smaak krijgen. Ook gaat het daardoor in huis tijdens het bereiden van de stoofpeertjes heel lekker ruiken.

Stoofpeertjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Desserts, SlowcookerKeuken: BijgerechtenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Slowcooker (4 uur low)

4

uren 
Tijd totaal

4

uren 

20

minuten

Heb je een slowcooker? Dan kun je hier perfect stoofpeertjes in bereiden.

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofperen

  • 1 liter (biologisch) roodfruitsap of bessensap

  • halve theelepel gemalen kaneel of 1 kaneelstokje

  • 4 kruidnagels

  • 2 laurierbladen

  • 1 steranijs

  • halve citroen (rasp)

Hoe maak je het?

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en laat de steeltjes eraan zitten. Je kunt de peertjes ook in de lengte halveren als je dat mooier vindt.
  • Leg de peertjes in de slowcooker samen met de specerijen en citroenrasp en voeg het rode vruchtensap toe.
  • Als de peertjes zacht zijn, zijn ze klaar. Je kunt dit uittesten door er in te prikken met een vork. De kooktijd in een gewone pan is minimaal 2 uur. In de slowcooker bereid ik ze in 4 uur op stand low.
  • Bewaar de peertjes in het sap in de koelkast. Sap wat je overhoudt kun je verwarmen en opdrinken als lekker winters drankje.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

3 Reacties

  1. Met 1 steranijs, bedoel je dan 1 hele ster of 1 zo’n puntje van de ster?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

twee × 5 =