Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Bij herfst denk ik aan regen, boswandelingen, pompoenen en stoofpeertjes! Stoofpeertjes kun je prima bereiden in de slowcooker. Je kunt er een grote hoeveelheid van maken (afhankelijk van de grootte van je slowcooker). Je hoeft er niet voor thuis te blijven en je huis ruikt de hele dag naar lekkere kruiden en specerijen. Stoofpeertjes maak je meestal met rode wijn maar ik drink geen alcohol. Ook gebruik ik bijna nooit alcohol in mijn gerechten behalve bij mijn recept voor stoofvlees. Ik maakte mijn peertjes daarom in vruchtensap.

Als je geen slowcooker hebt maak je de stoofpeertjes natuurlijk in een gewone pan. Ben je nieuwsgierig hoe een slowcooker precies werkt en wat je er allemaal mee kunt? Lees dan dit artikel en bekijk de instructievideo.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo stoofpeertjes
  • 1 liter rood (biologisch) bessensap of vruchtensap naar keuze
  • theelepel gemalen kaneel of een kaneelstokje
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 steranijs

Hoe maak je het?

Schil de stoofperen met een dunschiller en laat de steeltjes eraan zitten. Je kunt de peertjes ook in de lengte halveren als je dat wilt. Leg de peertjes in de pan of slowcooker samen met de specerijen, de citroenrasp en voeg het rode vruchtensap toe.

Als de peertjes zacht zijn, zijn ze klaar. Je kunt dit uittesten door er in te prikken met een vork. De kooktijd in een gewone pan is minimaal 2 uur. In de slowcooker bereid ik ze in 4 uur op stand low.

Serveer de peertjes met ijs, yoghurt of (kokos)slagroom.

Stoofpeertjes

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

5 Reacties

  1. Bedankt voor de tips. Ik ga ook eens experimenteren met de stoofpeertjes en de slowcooker!

  2. Ik kook de peertjes ook in de slowcooker en wel in (biologisch) troebel appelsap, met 2 kaneelstokjes, steranijs en kruidnagel. Alleen een laurierblaadje erbij heb ik nog niet geprobeerd.

  3. Welk rood sap smaakt lekker? Ik ken een aantal soorten..

  4. Toevallig, ik heb ook vandaag mijn stoofpeertjes recept gedeeld! Wat zijn ze toch lekker he!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*