Plantaardige yoghurt maken in de Crock-Pot Express zonder ingewikkelde ingrediënten. Het is me gelukt om een plantaardige (vegan) variant van yoghurt te maken. Het yoghurtprogramma van de multicooker is hiervoor perfect. Door de constante temperatuur kan de yoghurt (bijna) niet mislukken. Als je gek bent op dikke yoghurt – en op zoek bent naar een plantaardige variant – dan is dit een leuk recept om te proberen.
De plantaardige variant van yoghurt die je in de winkel koopt is vaak erg dun van structuur. Plantaardige Griekse yoghurt is niet te vergelijken met de koemelk variant. Tegenwoordig zijn er wel plantaardige yoghurt varianten te koop met levende culturen en dat is precies wat je nodig hebt om zelf vegan yoghurt te maken.
Plantaardige yoghurt maken in de Crock-Pot Express
Ik heb dit recept op twee manieren uitgetest, zowel in de slowcooker als in de multicooker (Crock-Pot Express). In de multicooker ging het perfect. De pan blijft goed op temperatuur waardoor de yoghurt mooi stevig wordt. In de slowcooker had ik minder succes met dit recept. Ik denk dat het wel mogelijk is om plantaardige yoghurt te maken in de slowcooker, maar de temperatuur is bij die bereidingswijze minder stabiel. In huis is het nu ook kouder en ik denk dat het daarom niet is gelukt.
Voor deze yoghurt gebruikte ik een starter op basis van kokosyoghurt (dit proef je er totaal niet in terug). Het merk dat ik heb gebruikt is Abbot kinney’s Coco Greek style. Deze yoghurt bevat levende culturen (zie etiket) en deze heb je nodig om van melk nieuwe yoghurt te maken. De melk die ik voor dit recept heb gebruikt, is van het merk Provamel no sugars. Dit is een biologische sojamelk met als ingrediënten, soja en water. Het resultaat was een zurige frisse yoghurt met een prima structuur.
Wat ik wel gedaan heb – omdat ik dit persoonlijk lekker vind – is hangop ervan maken. Ik deed de yoghurt in een zeef met een kaasdoek en liet deze een nachtje uitlekken. De volgende ochtend had ik dikke yoghurt. Deze kun je altijd nog verdunnen met het vocht dat uit de yoghurt is gekomen. Ik maakte er labneh van, een gekruide yoghurt die je eet als dip. Bekijk hier het recept.
Voor het maken van yoghurt heb je een paar dingen nodig:
- keukenthermometer
- siliconen garde
- maatbeker
- schaaltje
- soeplepel
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE