Oosterse aardappelschotel met pindasaus, een fijn recept voor dagen dat je even niet meer weet wat je moet koken. Ook is dit een ideaal gerecht om je groentelade leeg te maken. Aan het eind van de week heb je misschien nog van alles liggen wat op moet en dat kun je mooi gebruiken voor dit gerecht. Ik kwam dit recept voor Aziatische aardappelschotel tegen op de website van de Groene meisjes en ik was hier meteen enthousiast over. Het lijkt namelijk een beetje op gado gado (Indonesische salade). Helemaal mijn ding dus!
Deze salade bestaat uit gebakken aardappels met daarop koude groenten (rauwkost), blokjes tofu en de pindasaus warmt het gerecht deels op. Net zoals bij gado gado! Het recept bestaat uit twee delen, de groenten (schotel) en de pindasaus.
Aardappelschotel met tofu en pindasaus
In dit recept kun je gewone aardappels of zoete aardappels gebruiken. De aardappels kun je bakken in de oven, pan of airfryer. De aardappels bak je in 40 minuten op 200 – 225 graden in de oven en 25 minuten op 200 graden in de airfryer. Dit vegan gerecht is compleet. Het bevat aardappels, groente, plantaardig eiwit en gezonde vetten. Met een beetje fantasie lijkt het op een ‘kapsalon’!

CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe – 6,5 Liter
Heleluchtfriteuse met keramische coating!
Oosterse aardappelschotel met pindasaus
4
personen15
minuten40
minuten55
minutenEen heerlijke schotel met aardappel, groenten, tofu en een lekkere pindasaus. Het is een compleet vegan gerecht. Het bevat aardappels, groente, plantaardig eiwit en gezonde vetten. Daarnaast is het een echt bord ‘comfortfood’.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
- voor de schotel
4-5 grote aardappels, in partjes gesneden
1 eetlepel kerriepoeder
500 gram tofu, in blokjes gesneden
1 winterpeen, julienne gesneden
halve komkommer, in blokjes gesneden
1 rijpe avocado, in blokjes gesneden
1 rode puntpaprika, in dunne reepjes gesneden
1 kwart van een rode kool, dun gesneden met een dunschiller
verse koriander (optioneel)
2 eetlepels olie
- voor de pindasaus
4 eetlepels pindakaas of notenpasta
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel suiker
1 teen knoflook geraspt
1 eetlepel sambal oelek
200 -250 milliliter kokosmelk
snuf zout
BEREIDING
- Schil de aardappels of boen ze goed schoon en snijd ze in reepjes of partjes. Doe de aardappels in een kom en besprenkel ze met een beetje olie. Bestrooi de aardappels met 1 eetlepel kerriepoeder en schud ze goed om. Verwarm de oven op 200 – 225 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Bak de aardappels in ongeveer 40 minuten bruin en knapperig. Draai ze tussendoor een keer om.
- Laat 500 gram tofu uitlekken, dep droog met een stuk keukenpapier en snijd in blokjes ter grootte van dobbelsteentjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes rondom bruin en krokant. Laat de tofu uitlekken op een bordje met keukenpapier, bestrooi met een snufje zout en zet apart tot gebruik.
- Maak de pindasaus door 4 eetlepels pindakaas of notenpasta, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sambal oelek, 1 theelepel suiker, 1 teen geraspte knoflook en een snufje zout te mengen en te verwarmen.
- Terwijl de saus verwarmt snijd je de winterpeen julienne, 1 puntpaprika in reepjes, een halve komkommer en 1 avocado in blokjes en een kwart van de rode kool snijd je flinterdun met een dunschiller.
- Verdeel de gebakken aardappels over de borden. Leg daarop blokjes tofu, verdeel hierover de groenten en drizzle de pindasaus eroverheen. Garneer met verse koriander.



