Nasi goreng met ei, een snel en makkelijk gerecht. Dit gerecht is ook bekend als egg fried rice. Opgebakken rijst met stukjes roerei, of in mijn geval tofu voor een vegan variant. Op dit gerecht val ik vaak terug als ik even geen Eetspiratie heb. Je eet het met zoetzure komkommer, gebakken uitjes en sambal. Deze variant van nasi goreng is ook een prima ontbijtje of lunch.
Van dit gerecht maak ik meestal een grote hoeveelheid (ik kook een heel pak rijst van 400 gram), zodat ik de volgende dag de restjes kan opmaken. Je hoeft het de dag erna alleen maar even op te bakken in de koekenpan en that’s it. Bij deze nasi goreng gebruik je ei. Je bakt van een paar eieren ‘roerei’ of scrambled eggs en deze meng je door de rijst. Zelf vind ik het handiger om de ei in een aparte koekenpan te bakken omdat deze dan lekker fluffy wordt. Bak je het ei samen met de rijst in de wok of pan dan krijg je niet zulke grote ‘chuncks’ maar dan wordt het ei meer opgenomen door de rijst.
Nasi goreng met ei (ook vegan)
Zoals ik hierboven schreef, gebruik ik persoonlijk tofu in plaats van ei. Zo maak je heel eenvoudig een vegan nasi goreng. Ik maak in een aparte pan tofu scramble, volgens dit recept. Dit meng ik net als het ei door de rijst heen. Je vervangt dus het ei voor tofu en verder blijft het recept hetzelfde. Kies wat je zelf het lekkerst vindt. Dit recept is een basis. Dus wil je er andere groenten aan toevoegen? Doe dat gerust. Breng de nasi goreng op smaak zoals jij deze het liefst eet. Serveer er kroepoek, gebakken uitjes en acar van komkommer bij.

Blackwell Wadjan Wokpan – Gietijzer – 32 cm – Zwart
Geschikt voor alle warmtebronnen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Nasi goreng met ei
6
porties20
minuten25
minuten45
minutenGebakken rijst, nasi goreng met ei. Een makkelijk en lekker recept. Ook te maken in een vegan variant door het ei te vervangen door tofu. Serveer met gebakken uitjes, sambal of een drizzle crispy chili olie.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
400 gram rijst (1 pak)
2 wortels, in blokjes gesneden
100 gram diepvries doperwten (bevroren)
1 bosje bosui, in ringetjes gesneden
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 blok tofu (375 gram) of 6 eieren
2 theelepels gember, geraspt
1 eetlepel sesamolie
3-4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel olie
1 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje (optioneel)
BEREIDING
- Kook het pak rijst (ik doe dit in de multicooker) en laat het afkoelen op een groot bord of dienblad.
- Snijd 1 heel bosje bosui in ringetjes en houd het groene en witte gedeelte apart. Hak 4 tenen knoflook fijn, rasp 1 theelepel verse gember en snijd twee wortels in kleine blokjes. Zet dit apart tot gebruik.
- Als je tofu gebruikt dan maak je nu eerst de tofu scramble volgens dit recept. Gebruik je eieren bak dan in een grote koekenpan van 6 eieren ‘scrambled eggs’ van. Zet apart tot gebruik.
- Als de rijst is afgekoeld verhit je een eetlepel olie in een wok of pan en hierin fruit je het witte gedeelte van de bosui, de knoflook en de gember aan. Voeg na 5 minuten de wortel toe en bak deze mee tot hij een beetje zacht is geworden voor ongeveer 5 minuten.
- Doe vervolgens de rijst erbij en bak deze op een hoog vuur goed aan. Voeg 100 gram bevroren diepvrieserwten toe en schep alles goed om.
- Voeg 1 eetlepel sesamolie toe. Doe 3 tot 4 eetlepels sojasaus in een schaaltje en schenk deze in de pan aan de zijkant. Je hoort het nu sissen. Meng het er daarna met een spatel doorheen. Zo kun je het beter verdelen als dat je het over de rijst hee zou schenken.
- Als laatste schep je de tofu of het roerei er doorheen samen met het groene gedeelte van de bosui. Proef of de nasi goreng en breng op smaak met 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje.
- Serveer met acar van komkommer, sambal en gebakken uitjes.
AANTEKENINGEN
- Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Invriezen? Ja, in de vriezer is het in een bakje of diepvrieszak tot 3 maanden houdbaar. Noteer de datum waarop je het invriest.