Kokos curry met kipgehaktballetjes (Crock-Pot Express). Scrollend door mijn eigen website kwam ik een van mijn eerste recepten uit 2013 tegen, gehaktballetjes in kokosbouillon. Dit gerecht barst van de lekkere smaken! Alleen omdat het recept al wat ouder is, is hij een beetje op de achtergrond geraakt. Toen kreeg ik een idee, wat nu als ik er een nieuwe variant voor de Crock-Pot Express van maak?
Heb je geen Crock-Pot Express? Geen probleem, in een simpele stoofpan of de slowcooker kun je dit gerecht ook prima maken. De CPE is wel een handig hulpmiddel om mee te koken. Ik schreef een uitgebreide review over dit apparaat.
Lees hier het artikel over de Crock-Pot Express multicooker.
Dit gerecht kun je ook prima bereiden in een slowcooker of een gewone pan. Onderaan dit recept leg ik uit hoe je dat doet.
Kokos curry met kipgehaktballetjes (Crock-Pot Express)
Als je houdt van zachte gehaktballetjes in een heerlijke geurige aromatische kokos saus (curry) dan is dit een gerecht voor jou! Maar wat is een curry nu precies?
Een curry is een gerecht dat barst van de kruiden en specerijen!
Je kunt een curry maken met een currypasta uit de supermarkt of je kunt hem zelf maken. (Zie mijn recept voor gele currypasta). Vaak is een curry mild tot pittig van smaak en wordt er kokosmelk of bouillon (of beide) aan toegevoegd. Je kunt in principe van alles een curry maken. Een vegetarische curry van linzen of een kruidige curry met vlees zoals vindaloo. Je serveert curry meestal met rijst of brood. Als frisse tegenhanger serveer je er yoghurt (als saus, dressing of dip) en een simpele salade (van bv komkommer) bij.
De ingrediëntenlijst ziet er lang uit, maar het recept is heel eenvoudig. Als je alles van tevoren alvast afmeet en klaar zet dan valt het allemaal best wel mee. Dit recept bestaat uit twee delen, de gehaktballetjes en de kokos curry. Op het eind voeg je ze samen. Ook al maak je dit in de CPE, je gaat nog steeds echt koken. Uit dit recept haal je ongeveer 20 gehaktballetjes. Draai je de balletjes wat kleiner dan kun je er nog meer uithalen.
Extra tip: voeg een paar hardgekookte eieren toe aan de curry als deze klaar is. De saus is combinatie met de eieren is echt heel erg lekker.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)