Groenten bereiden in de Crock-Pot Express, een van de meest handige manieren om groente te bereiden. Geen slappe, doodgekookte grauwe groenten, maar heerlijke gestoomde broccoli, bloemkool, spruitjes, noem maar op. Door de korte kooktijd van 1 minuut (afhankelijk van de groente) onder druk, krijg je perfect gegaarde groenten. Kleurrijk, smaakvol met de vitaminen er nog in, want dat het het belangrijkst.
Ik houd gewoon van groen en kleur op mijn bord, zonder groente is mijn eten niet compleet. Ik ben dan ook vaak verbaasd als ik hoor dat mensen liever geen groenten eten of dit niet als onderdeel zien van de maaltijd. Of dat de groenten op het bord maar heel minimaal zijn. Mijn groenten eet ik het liefst rauw, gestoomd of gegrild. De juiste bereiding is wel cruciaal. Niemand wil grijze, grauwe groenten op zijn bord. Serveer ze met een lekkere dressing, (chili)olie of een knapperig element zoals gebakken uitjes of geschaafde amandelen en je groenten krijgen weer een hele andere smaak en structuur. Je moet ze zelf lekker maken. Ben je nog niet bekend met het koken in de multicooker? Lees dan hier hoe het precies werkt.
Groenten bereiden in de Crock-Pot Express
Je kunt op verschillende manieren groenten bereiden in de multicooker. De manier die ik altijd gebruik is via het manual programma. Je kookt de groenten kort onder hoge druk en als het programma afgelopen is open je handmatig het ventiel, dit heet een quick release. Hierdoor stop je het kookproces en garen de groenten niet verder.
De bereidingstijd
Veel groenten hebben een kooktijd van 1 minuut. Stevige groenten of grotere hoeveelheden hebben een iets langere kooktijd nodig. Maar de totale bereidingstijd is ongeveer 8 tot 10 minuten, houd daar dus rekening mee.
Voordelen van groente bereiden op deze manier:
- de kooktijd is kort
- de groenten zijn nog mooi van kleur
- de groenten hebben nog een bite
- het mislukt eigenlijk nooit
Bij groenten bereiden in de multicooker is een stoommandje of het bijgeleverde roostertje een must. Je doet namelijk altijd minimaal 250 milliliter water in de binnenpan want dit is nodig om druk op te bouwen en stoom te krijgen. Dus eerst giet je het water in de pan, hierop komt het roostertje of het stoommandje en daarop leg je de groenten. Het is belangrijk dat de groenten het water niet raken. Door ze op een rekje of in een mandje te leggen worden de groenten gestoomd in plaats van gekookt.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)