Eetspiratie » Broccoli met sojadressing en knoflook chips
Broccoli met sojadressing en knoflookchips

Broccoli met sojadressing en knoflook chips

Broccoli met sojadressing en knoflook chips, klinkt goed toch? Alles waar chips bij zit is lekker, dus hiermee kun je zelfs broccoli nog lekker(der) maken. Jamie Oliver inspireerde mij met zijn broccoli recept. En aangezien ik meerdere keren broccoli eet per week is een beetje variatie wel handig. Het is een lekker bijgerecht en ook een goede combi met rijst of noedels.

Ik heb een eis wat betreft broccoli, ik eet hem niet (dood)gekookt. Vroeger stoomde ik mijn broccoli altijd. Eerst in een eigen gemaakte constructie van een pan met daarop een vergiet en deksel. Vervolgens kreeg ik een upgrade en gebruikte ik een bamboe stoommand. Ook bereidde ik het in de oven of airfryer (bekijk recept) Maar tegenwoordig stoom ik mijn broccoli n binnen 1 minuut (en een beetje) in mijn Crockpot Express! Kijk hier hoe ik dat doe.

Broccoli met sojadressing en knoflook chips

Als je van broccoli en knoflook houdt is dit een gerecht wat je lekker zult vinden. Je maakt eigenlijk knoflookolie in de pan door de plakjes knoflook licht te frituren. In dezelfde pan breng je de olie op smaak met sojasaus, gember en sesamolie waardoor je een dressing krijgt. De dressing schenk je over de gekookte broccoli. Als laatste strooi je de knoflook chips en de geroosterde sesamzaadjes eroverheen.

Broccoli met sojadressing en knoflook chips

Broccoli met sojadressing en knoflook chips

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Maak een lekkere Oosterse dressing voor over je broccoli en garneer met knapperige knoflookchips.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 stronken broccoli

  • 2 tenen knoflook

  • 3 eetlepels olie (rijstolie of zonnebloemolie)

  • 2 centimeter verse gember

  • 2 eetlepels sesamzaadjes

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 1 theelepel sesamolie of meer naar smaak

  • 1 citroen (sap naar smaak)

  • 1 snufje gedroogde chilivlokken

BEREIDING

  • Zet de koekenpan op het vuur en rooster in een droge pan de sesamzaadjes tot ze bruin verkleuren. Blijf erbij en laat het niet verbranden! Schep de zaadjes uit de pan en leg ze op een bordje.
  • Doe de olie in de pan en verwarm dit langzaam. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Frituur deze langzaam in de olie. Laat ze lichtbruin verkleuren en ze niet verbranden. Schep de chipjes uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Bereid ondertussen de broccoli. Snijd deze in kleine roosjes en stoom (of kook) ze beetgaar.
  • Voeg sesamolie en de sojasaus toe aan de olie in de pan. Rasp de gember boven de pan en voeg de chili vlokken en het citroensap toe. Meng dit goed door elkaar en proef! Maak de dressing naar je eigen smaak.
  • Doe de gare broccoli in een schaal en overgiet deze met de dressing. Meng het doorelkaar. Bestrooi de broccoli met de knoflook chips en geroosterde sesamzaadjes.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.