Broccoli met sojadressing en knoflook chips, klinkt goed toch? Alles waar chips bij zit is lekker, dus hiermee kun je zelfs broccoli nog lekker(der) maken. Jamie Oliver inspireerde mij met zijn broccoli recept. En aangezien ik meerdere keren broccoli eet per week is een beetje variatie wel handig. Het is een lekker bijgerecht en ook een goede combi met rijst of noedels.
Ik heb een eis wat betreft broccoli, ik eet hem niet (dood)gekookt. Vroeger stoomde ik mijn broccoli altijd. Eerst in een eigen gemaakte constructie van een pan met daarop een vergiet en deksel. Vervolgens kreeg ik een upgrade en gebruikte ik een bamboe stoommand. Ook bereidde ik het in de oven of airfryer (bekijk recept) Maar tegenwoordig stoom ik mijn broccoli n binnen 1 minuut (en een beetje) in mijn Crockpot Express! Kijk hier hoe ik dat doe.
Broccoli met sojadressing en knoflook chips
Als je van broccoli en knoflook houdt is dit een gerecht wat je lekker zult vinden. Je maakt eigenlijk knoflookolie in de pan door de plakjes knoflook licht te frituren. In dezelfde pan breng je de olie op smaak met sojasaus, gember en sesamolie waardoor je een dressing krijgt. De dressing schenk je over de gekookte broccoli. Als laatste strooi je de knoflook chips en de geroosterde sesamzaadjes eroverheen.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE