Eetspiratie » Broccoli met sojadressing en knoflook chips
Broccoli met sojadressing en knoflookchips

Broccoli met sojadressing en knoflook chips

Alles waar chips bij zit is lekker, dus ook broccoli kun je op deze manier lekker maken! Nee, grapje ik ben gek op broccoli en ik zoek dan ook altijd naar recepten om mijn broccoli te pimpen. Jamie Oliver inspireerde mij met zijn broccoli recept en een beetje variatie is niet verkeerd toch? Daarnaast past broccoli perfect bij Oosterse gerechten en is het ook nog eens supergezond, wat wil je nog meer?

Ik heb een eis wat betreft broccoli, ik eet hem niet (dood)gekookt. Vroeger stoomde ik mijn broccoli altijd. Eerst in een eigen gemaakte constructie van een pan met daarop een vergiet en deksel. Vervolgens kreeg ik een upgrade en gebruikte ik een bamboe stoommand. Ook maakte ik hem in de oven wat weer anders smaakt dan de gestoomde versie. Maar… nu kan ik elke dag broccoli eten (als ik zou willen) want ik bereid mijn groene vriend voortaan binnen 1 minuut (en een beetje) in mijn Crockpot Express!

Klinkt spectaculair toch binnen 1 minuut? Dat is het ook. Ik ben superblij dat ik deze manier van koken ontdekt heb. Als je benieuwd bent waar ik het precies over heb, lees dan dit artikel over hoe je groente bereid binnen 1 minuut in de CPE en hier lees je alles over de Crock-Pot Express.

Broccoli met sojadressing en knoflook chips

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Budget, Oosterse recepten, Vegan, VegetarischKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Maak een lekkere Oosterse dressing voor over je broccoli en garneer met knapperige knoflookchips.

Ingrediënten

  • 1-2 stronken broccoli

  • 2 tenen knoflook

  • 3 eetlepels rijstolie

  • 4 centimeter verse gember

  • 2 eetlepels sesamzaadjes

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 1 theelepel sesamolie of meer naar smaak

  • 1 citroen (sap naar smaak)

  • 1 snufje gedroogde chilivlokken

Hoe maak je het?

  • Zet de koekenpan op het vuur en rooster in een droge pan de sesamzaadjes tot ze bruin verkleuren. Blijf erbij en laat het niet verbranden! Schep de zaadjes uit de pan.
  • Doe de rijstolie in de pan en verwarm dit langzaam. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Frituur deze langzaam in de olie. Laat ze lichtbruin verkleuren en ze niet verbranden. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Bereid ondertussen de broccoli. Snijd deze in roosjes en stoom (of kook) hem beetgaar.
  • Voeg de sesamolie en de sojasaus aan de pan toe. Rasp de gember boven de pan en voeg de chili vlokken en het citroensap toe. Meng dit goed door elkaar en proef! Maak de dressing naar je eigen smaak.
  • Doe de gare broccoli in een schaal en overgiet deze met de dressing. Bestrooi de broccoli met de knoflook chips en geroosterde sesamzaadjes.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

18 − 12 =