Eetspiratie » Woksaus met honing en gember
Woksaus met honing en gember

Woksaus met honing en gember

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Woksaus met honing en gember, een simpele saus om snel een gerecht mee op smaak te brengen. In de supermarkt is er een hele afdeling met verschillende soorten sauzen te vinden. Deze sauzen zijn er voor het gemak. Je kunt snel een gerecht op smaak brengen zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen. Met ingrediënten uit je voorraadkast maak je zelf heel eenvoudig en snel je eigen woksaus.

Ik heb een heerlijk recept voor pittige karbonades uit de slowcooker. De saus van dit recept heb ik als basis genomen voor deze woksaus omdat hij erg lekker is. Deze saus is erg veelzijdig. Hij past namelijk ook prima bij kip, tofu, tempeh, groenten en noedels.

Zelfgemaakte woksaus

De hoeveelheid van deze woksaus is geschikt voor 4 personen en ongeveer 500 gram vlees, kip of andere eiwitbron. Je kunt natuurlijk ook altijd een dubbele hoeveelheid maken als je van iets meer saus houdt. Restjes kun je prima tot 3 dagen bewaren in een glazen potje in de koelkast. Het is ook een heerlijke dressing voor een salade of rijstvermicelli bowl.


Altijd de juiste hoeveelheden
6-Delige Maatlepel Set RVS

6-Delige Maatlepel Set RVS

Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!

Mijn favoriete groenten om te wokken zijn paksoi, champignons, bosui, spruitjes, peultjes, sugarsnaps, bamboescheuten, babymais, edamame boontjes en courgette. Deze groenten zijn lekker knapperig en passen goed bij Aziatische gerechten. Je kunt ze combineren met noedels of wokt alleen de groenten met de saus en serveert er rijst bij. Het is ook een lekkere saus om te mengen met udon noedels.

Woksaus met honing en gember

Woksaus met honing en gember

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.5 van 26 stemmen
Categorie: Saus, IngrediëntKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

1

portie
Bereiding

10

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

10

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast maak je je eigen woksaus met honing en gember. Serveer de saus warm als woksaus, maar koud is het ook lekker als dressing of dip. Heerlijk bij vlees, kip, tofu en tempeh maar ook met groenten of noedels.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 2 centimeter verse gember, geraspt

  • 4 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel neutrale olie

  • 2 tenen knoflook, geraspt

  • 1 theelepel sesamolie

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

  • halve biologische limoen (sap + rasp)

  • 2 theelepels pittige (Dijon) mosterd

  • 1 eetlepel honing

  • 1-2 theelepels vissaus

BEREIDING

  • Rasp 2 centimeter gember en 2 tenen knoflook en doe dit in een schaaltje samen met de rasp en sap een halve biologische limoen.
  • Hierbij doe je vervolgens 4 eetlepels sojasaus, 1 theelepel sesamolie, 2 eetlepels zoete chilisaus, 2 theelepels pittige mosterd, 1 eetlepel honing en 1 tot 2 theelepels vissaus. Proef, en pas de saus indien nodig nog iets aan naar je eigen smaak.
  • De saus is direct klaar voor gebruik. Serveer het zowel warm als woksaus of koud als dip of dressing.

AANTEKENINGEN

  • Wil je deze woksaus gebruiken voor een gerecht met kip? Klik dan hier voor een tip voor zachte kipstukjes speciaal voor de wok.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!