Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) slowcooker, de inspiratie voor dit gerecht heb ik opgedaan op Ibiza. Deze balletjes in tomatensaus zijn makkelijk om te maken en je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig. Je eet de balletjes met rijst of een aardappeltortilla en een lekkere frisse salade. Ook op een broodje zijn ze heerlijk. Ik maakte een hele pan vol en bewaarde de helft ervan in de diepvries. Een handig recept voor je kookrepertoire.
Om deze gehaktballetjes te maken heb je niet perse een slowcooker nodig, je kunt ze ook prima maken in een ‘gewone’ pan. Bereiding in de slowcooker vind ik zelf erg handig omdat je er dan weinig omkijken naar hebt. Daarnaast worden de balletjes lekker zacht en smaakvol omdat ze langzaam kunnen garen.
Ik kook graag met de slowcooker, heb je deze (nog) niet? Lees dan hier mijn review over dit handige keukenapparaat.
Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) slowcooker
En als ik dan toch mijn slowcooker aan ga zetten dan maak ik maar meteen een grotere hoeveelheid. Deze gehaktballetjes kun je namelijk prima invriezen. Ik maakte dit recept in mijn slowcooker van 6.5 liter. Je kunt ze ook in een kleinere slowcooker bereiden maar dan stapel je de balletjes wat meer op elkaar. Halverwege de kooktijd zou ze ze eventueel (voorzichtig) kunnen omscheppen zodat ook de bovenste balletjes garen in het vocht.
Deze gehaktballetjes eet je met rijst, pasta, brood (hiermee kun je lekker in de saus dippen) of met een aardappeltortilla (bekijk hier het recept).
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)