Snelle courgettedip – geïnspireerd op baba ganoush, een makkelijk en snel recept. Deze dip zou zomaar eens je nieuwe favoriet kunnen worden. Hij is namelijk heel eenvoudig te maken, sneller klaar dan baba ganoush van aubergine en misschien zelfs wel ietsjes lekkerder. Ik serveer deze romige dip met geroosterde pijnboompitjes, crispy chili olie en een snufje sumac. Heerlijk om platbrood of pita doorheen te ‘swipen’.
Ik heb het al eerder geschreven, ik zou kunnen overleven op brood met dips! Er is niks lekkerder dan een stuk brood en een romige dip met verse kruiden en een drizzle olie. Deze combinatie eet ik dan ook regelmatig als lunch of zelfs als avondeten als ik even geen zin heb om uitgebreid te koken. Een goede dip bestaat wat mij betreft uit iets romigs, een zuurtje, een krokante topping, verse kruiden voor kleur en smaak en een drupje olie. Hummus, tarator en muhammara zijn goede voorbeelden van dit soort lekkere dips.

Snelle courgettedip
Deze dip is geïnspireerd op het Libanese gerecht baba ganoush. En alhoewel dit een heerlijk gerecht is, is de versie met courgette iets sneller te maken. Ik bereid bijvoorbeeld de courgette in de airfryer en vervolgens pureer ik deze met de rest van de ingrediënten. Deze dip kan in een half uurtje op tafel staan. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en je maakt het extra lekker met de toppings. Serveer er pita, naan (platbrood) of crackertjes bij.
De courgettedip is lekker als onderdeel van een mezze, serveer het bij een borrelplank of als voorgerecht. Maar het is ook een prima lunchgerecht of avondmaaltijd. Ook is het lekker als een spread getopt met bijvoorbeeld gebakken zoete aardappel en kikkererwten.
