Slowcooker chili con carne

Slowcooked chili

Toen ik op de basisschool zat zeiden kinderen altijd tegen mij, Simone houd van bruine bonen… en dat klopt! Ik ben gek op allerlei soorten bonen en ik eet graag bruine bonen. Bonen hebben een beetje een stoffig imago maar daar snap ik niks van. Bonen zijn supergezond. Geef mij een pot bonen en ik tover iets lekkers op tafel! Bonen in een salade, als spread of in een lekkere chili, bonen kunnen altijd. Deze slowcooked chili valt in de categorie comfort food. Lekker met je bord op schoot, onder een dekentje, filmpje aan en genieten!

Wat heb je nodig?

  • 2 biologische runderlappen
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 tot 2 rode pepers (naar smaak)
  • mespunt cacaopoeder
  • 1 ui gesnipperd
  • flinke teen knoflook geraspt
  • half bosje peterselie
  • een paar takjes koriander (bewaar een paar takjes voor de garnering)
  • blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • kneepje limoensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 pot bruine bonen (afgespoeld)
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Laat eerst het vlees op kamertemperatuur komen en maak de puntpaprika’s schoon door ze te wassen en de zaden te verwijderen. Snijd ze in grote stukken. Verhit een grillpan en leg de stukken paprika erop samen met de rode peper. De rode peper mag in zijn geheel op de grill. Grill de paprika’s en rode pepers totdat ze mooie strepen krijgen en ze zacht zijn geworden.

Snijd ondertussen het vlees in blokjes en bestrooi deze met zout en peper. Bak deze kort aan in een koekenpan met een klein beetje olie totdat ze dichtgeschroeid zijn. Leg het vlees in de slowcooker (of in de stoofpan) en leg de ui erop, laat het even apart staan. Maak nu de saus door de geroosterde paprika’s, rode pepers (zonder de zaden), peterselie, koriander, tomaten, gemalen komijn, cacaopoeder en oregano fijn te maken met een staafmixer of in een blender.

Breng de saus op smaak met zout, veel zwarte peper en limoensap. Als de saus naar wens is giet je deze over het vlees in de slowcooker of stoofpan. Laat het geheel nu 6 uurtjes stoven in de slowcooker op de laagste stand of in de stoofpan totdat het vlees zacht is geworden. Een half uurtje voor het opdienen voeg je de uitgelekte bruine bonen toe en laat deze nog even kort meestoven.

Ik at er zilvervliesrijst en een simpele salade bij, van rode ui, komkommer, mais en veldsla aangemaakt met olijfolie, peper, zout en citroensap. Garneer met lekker veel verse koriander en voor een lekkere crunch verkruimel je er nog wat tortillachips overheen. Als je hier niet blij van wordt!

Chili con carne uit de slowcooker

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

8 Reacties

  1. Henk van Hal

    Lekker recept Simone nog wel een klein beetje chilipoeder toegevoegd want wij houden van erg pittig.Dus van de winter zeker nog een paar keer maken.We hebben er van genoten.Wel geweldig zo’n slowcooker ik denk dat hij hier veel gebruikt gaat worden.

  2. Ik heb het recept gemaakt zoals hge beschreef en t zit nu in de cookert… maar kan je ook gegrilde paprika uit t nat gebruiken? Vers is lekkerder maar toch…

    • Hoi Simone, ja hoor ik denk dat dat prima kan! Soms zijn die paprika’s ietsjes zuurder omdat ze oa in azijn zitten maar dat hoeft geen probleem te zijn. Ik vind die paprika uit pot zelf erg lekker. Ik zou het dus zeker proberen! Groetjes, Simone

  3. Ha Simone,
    Vanavond genoten van deze Chilli uit de slowcooker. Deze houden wij er in, makkelijk en lekker. Super recept!
    Barbara

  4. Ik vond hem top! Alleen zou ik graag het vlees iets meer smaak willen geven van tevoren, de volgende keer. Tips? :) Bedankt weer!

    • Hoi Koen! Wat je zou kunnen doen is een mengsel maken van sambal oelek (naar smaak) 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel komijnpoeder en het sap en rasp van een halve citroen. Hier het vlees in marineren of inwrijven. Ik vind het wel lekker maar mijn jongste dochter moest er even aan wennen :-) Groetjes, Simone

  5. Dit gaat hem worden morgen! Bedankt voor nogmaals inspiratie!!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*