Eetspiratie » Slowcooked chili
Slowcooker chili con carne

Slowcooked chili

Toen ik op de basisschool zat zeiden kinderen altijd tegen mij, Simone houd van bruine bonen… en dat klopt! Ik ben gek op allerlei soorten bonen en ik eet graag bruine bonen. Bonen hebben een beetje een stoffig imago maar daar snap ik niks van. Bonen zijn supergezond. Geef mij een pot bonen en ik tover iets lekkers op tafel! Bonen in een salade, als spread of in een lekkere chili, bonen kunnen altijd. Deze slowcooked chili valt in de categorie comfort food. Lekker met je bord op schoot, onder een dekentje, filmpje aan en genieten!

Wat heb je nodig?

  • 2 biologische runderlappen
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 tot 2 rode pepers (naar smaak)
  • mespunt cacaopoeder
  • 1 ui gesnipperd
  • flinke teen knoflook geraspt
  • half bosje peterselie
  • een paar takjes koriander (bewaar een paar takjes voor de garnering)
  • blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • kneepje limoensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 pot bruine bonen (afgespoeld)
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Laat eerst het vlees op kamertemperatuur komen en maak de puntpaprika’s schoon door ze te wassen en de zaden te verwijderen. Snijd ze in grote stukken. Verhit een grillpan en leg de stukken paprika erop samen met de rode peper. De rode peper mag in zijn geheel op de grill. Grill de paprika’s en rode pepers totdat ze mooie strepen krijgen en ze zacht zijn geworden.

Snijd ondertussen het vlees in blokjes en bestrooi deze met zout en peper. Bak deze kort aan in een koekenpan met een klein beetje olie totdat ze dichtgeschroeid zijn. Leg het vlees in de slowcooker (of in de stoofpan) en leg de ui erop, laat het even apart staan. Maak nu de saus door de geroosterde paprika’s, rode pepers (zonder de zaden), peterselie, koriander, tomaten, gemalen komijn, cacaopoeder en oregano fijn te maken met een staafmixer of in een blender.

Breng de saus op smaak met zout, veel zwarte peper en limoensap. Als de saus naar wens is giet je deze over het vlees in de slowcooker of stoofpan. Laat het geheel nu 6 uurtjes stoven in de slowcooker op de laagste stand of in de stoofpan totdat het vlees zacht is geworden. Een half uurtje voor het opdienen voeg je de uitgelekte bruine bonen toe en laat deze nog even kort meestoven.

Ik at er zilvervliesrijst en een simpele salade bij, van rode ui, komkommer, mais en veldsla aangemaakt met olijfolie, peper, zout en citroensap. Garneer met lekker veel verse koriander en voor een lekkere crunch verkruimel je er nog wat tortillachips overheen. Als je hier niet blij van wordt!

Chili con carne uit de slowcooker

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

5 Reacties

  1. Hi Simone,

    Moeten de gegrilde paprika’s en peper ontveld worden?

    Groetjes Heidi

  2. Mieke van Rijn-Remana

    De chili staat al sinds vanmorgen heerlijke geuren te verspreiden in ons huis. Ipv puntpaprika heb ik gegrilde paprika uit een pot gebruikt maar dat drukt de pret niet. Ik denk zomaar dat dit weer een favoriet recept zal worden Simone. Zoals zoveel van jouw recepten 👍.

  3. Hi, wat een leuk recept! Ga ik zeker proberen :) Wat zou je aanraden qua slowcooktijd als ik het rundvlees vervang voor kip of gehakt??

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

15 + zes =