Piri piri pulled chicken uit de slowcooker

Piri piri pulled chicken

Pittige kip gegaard in de slowcooker en even krokant gebakken in de koekenpan, klinkt goed toch? Dit idee is ontstaan toen ik mijn recept voor piri piri saus maakte. Ik had nog saus over en dacht dat dit wel lekker zou smaken met pulled chicken. Dus mijn slowcooker tevoorschijn gehaald en meteen aan de slag gegaan.

Dit recept heeft wel iets weg van carnitas (krokant varkensvlees uit de slowcooker). Het is een redelijk eenvoudig gerecht wat veel mensen wel lekker vinden. Je serveert het in wraps of op een broodje. Daarbij zet je allerlei schaaltjes op tafel met bijvoorbeeld, sla, komkommer, tomaat en rode ui zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen of broodje kan beleggen.

Kijk hier voor het recept van carnitas uit de slowcooker.

Naast groenten kun er ook nog verse kruiden zoals koriander of verse munt bij serveren. En dan niet te vergeten, de lekkere toppings zoals, crème fraîche,vers limoensap, chilisaus of knoflooksaus. En als finishing touch verkruimelde tortillachips. Zie je het al voor je?

Wil je liever iets anders dan een tortillawrap of broodje? Je kunt het ook serveren met rijst en groenten of zoete aardappelfriet en een frisse groene salade.

Tip: als je er (zoete) aardappelfrietjes bij serveert maak dan ook zeker de piri piri mayonaise. Meng een eetlepel van de piri piri saus met mayonaise en dippen maar!

2 onderdelen

Dit recept bestaat uit 2 onderdelen, de piri piri saus en de kip. Het recept voor de piri pirisaus deelde ik al eerder. Zonder deze saus kun je geen piri piri pulled chicken maken natuurlijk. Ik maakte er ook een video bij. Hierin leg ik je stap voor stap uit hoe ik de saus maak. De video kun je hieronder bekijken en via deze link ga je naar het recept.

Bekijk de video


Stap 1: bekijk de video en maak de piri piri saus volgens het recept.

Stap 2: ga verder met het bereiden van de kip.

Stap 3: als de kooktijd in de slowcooker verstreken is maak je het gerecht af in de koekenpan.

wat heb je nodig?

  • piri piri saus

  • 500 gram kipfilet of kippendijen

  • ruim olie om in te bakken

  • 1 limoen

  • snufje peper en zout

  • 2 eetlepels water

  • groenten, verse kruiden en toppings zoals hierboven omschreven

  • tortilla wraps/broodjes/rijst of (zoete) aardappelfrietjes

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande foto (met de button hier op de pagina) op een van je Pinterest borden!

Hoe maak je het?

  • Bereid de piri piri saus volgens het recept.
  • Bestrooi de kip met een snufje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin.
  • Leg de kip vervolgens in de slowcooker en voeg minimaal 4 eetlepels van de piri piri saus toe. Schep de saus een beetje over de kip. Voeg nu 2 eetlepels water toe aan de slowcooker zodat de bodem een beetje vochtig is.
  • Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker voor 3,5 tot 4 uur op stand low. Maak ondertussen alle bijgerechten alvast klaar.
  • Kijk na 3,5 uur of de kip gaar is en gepulled kan worden. Zo ja, leg de kip op een bord en trek deze dan met twee vorken uit elkaar. Je kunt de kip natuurlijk ook zo eten zoals hij uit de slowcooker komt. Maar krokant bakken is ook een lekkere optie.
  • Verhit een royale scheut olie in een koekenpan. Bak nu op een middelhoog vuur de kipstukjes een beetje krokant. Als het te droog wordt voeg dan wat vocht uit de slowcooker aan de pan toe. Pas op want dat kan spetteren.
  • Als de kip krokant genoeg naar wens is, bestrooi je deze nog met een snufje (grof) zout en een goeie kneep limoensap. Omdat de kip een beetje wordt droog gebakken is een een saus zoals chilisaus of crème fraîche wel aan te raden.
  • Je kunt de rest van de piri piri saus er natuurlijk ook bij serveren.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

1 Reactie

  1. Vandaag gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel voor dit recept.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*