Eetspiratie » Piri piri pulled chicken
Piri piri pulled chicken uit de slowcooker

Piri piri pulled chicken

Piri piri pulled chicken, pittige kip gegaard in de slowcooker en even krokant gebakken in de koekenpan, klinkt goed toch? Dit idee is ontstaan toen ik mijn recept voor piri piri saus maakte. Ik had nog saus over en dacht dat dit wel lekker zou smaken met pulled chicken. Dus mijn slowcooker tevoorschijn gehaald en meteen aan de slag gegaan.

Dit recept heeft wel iets weg van carnitas (krokant varkensvlees uit de slowcooker). Het is een redelijk eenvoudig gerecht wat veel mensen wel lekker vinden. Je serveert het in wraps of op een broodje. Daarbij zet je allerlei schaaltjes op tafel met bijvoorbeeld, sla, komkommer, tomaat en rode ui zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen of broodje kan beleggen.

Kijk hier voor het recept van carnitas uit de slowcooker.

Piri piri pulled chicken

Dit recept bestaat uit twee onderdelen, de piri piri saus en de kip. Het recept voor de piri piri saus deelde ik al eerder. Ik maakte er ook een video bij. Hierin leg ik je stap voor stap uit hoe ik de saus maak. De video kun je hieronder bekijken en via deze link ga je naar het recept. Als je dit recept wilt maken begin je als eerste met de saus, dat is de basis. Vervolgens bak je de kipfilet aan en doe je deze samen met de piri piri saus in de slowcooker. Na de kooktijd van 3 tot 4 uur is je gerecht bijna klaar. Je bakt het nog even kort op in de koekenpan voor een krokant korstje.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Piri piri pulled chicken uit de slowcooker
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden
Piri piri pulled chicken

Piri piri pulled chicken

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Slowcooker (low)

4

uur

Er zijn veel verschillende versies van pulled chicken. Deze piri piri pulled chicken is heerlijk, vooral als je hem nog even krokant bakt!

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • piri piri saus (de hoeveelheid uit het recept)

  • 500 gram 500 kipfilet of kippendijen

  • ruim olie om in te bakken

  • 1 1 limoen

  • 1 snufje 1 peper

  • 1 snufje 1 zout

  • 2 eetlepels 2 water

  • groenten, verse kruiden en toppings zoals hierboven omschreven

  • tortilla wraps/broodjes/rijst of (zoete) aardappelfrietjes

Bereiding:

  • Bereid de piri piri saus volgens het recept.
  • Bestrooi de kip met een snufje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin.
  • Leg de kip vervolgens in de slowcooker en voeg minimaal 4 eetlepels van de piri piri saus toe. Schep de saus een beetje over de kip. Voeg nu 2 eetlepels water toe aan de slowcooker zodat de bodem een beetje vochtig is.
  • Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker voor 3 tot 4 uur op stand low. Maak ondertussen alle bijgerechten alvast klaar.
  • Kijk na 3,5 uur of de kip gaar is en gepulled kan worden. Zo ja, leg de kip op een bord en trek deze dan met twee vorken uit elkaar. Je kunt de kip natuurlijk ook zo eten zoals hij uit de slowcooker komt. Maar krokant bakken is ook een lekkere optie.
  • Verhit een royale scheut olie in een koekenpan. Bak nu op een middelhoog vuur de kipstukjes een beetje krokant. Als het te droog wordt voeg dan wat vocht uit de slowcooker aan de pan toe. Pas op want dat kan spetteren.
  • Als de kip krokant genoeg naar wens is, bestrooi je deze nog met een snufje (grof) zout en een goeie kneep limoensap. Omdat de kip een beetje wordt droog gebakken is een een saus zoals chilisaus of crème fraîche wel aan te raden.
  • Je kunt de rest van de piri piri saus er natuurlijk ook bij serveren.

Bekijk de video

Aantekeningen

  • Naast groenten kun er ook nog verse kruiden zoals koriander of verse munt bij serveren. En dan niet te vergeten, de lekkere toppings zoals, crème fraîche,vers limoensap, chilisaus of knoflooksaus. En als finishing touch verkruimelde tortillachips. Zie je het al voor je?
  • Wil je liever iets anders dan een tortillawrap of broodje? Je kunt het ook serveren met rijst en groenten of zoete aardappelfriet en een frisse groene salade.
  • Tip: als je er (zoete) aardappelfrietjes bij serveert maak dan ook zeker de piri piri mayonaise. Meng een eetlepel van de piri piri saus met mayonaise en dippen maar!

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)