Piri piri pulled chicken, pittige kip gegaard in de slowcooker en even krokant gebakken in de koekenpan, klinkt goed toch? Dit idee is ontstaan toen ik mijn recept voor piri piri saus maakte. Ik had nog saus over en dacht dat dit wel lekker zou smaken met pulled chicken. Dus mijn slowcooker tevoorschijn gehaald en meteen aan de slag gegaan.
Dit recept heeft wel iets weg van carnitas (krokant varkensvlees uit de slowcooker). Het is een redelijk eenvoudig gerecht wat veel mensen wel lekker vinden. Je serveert het in wraps of op een broodje. Daarbij zet je allerlei schaaltjes op tafel met bijvoorbeeld, sla, komkommer, tomaat en rode ui zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen of broodje kan beleggen.
Kijk hier voor het recept van carnitas uit de slowcooker.
Piri piri pulled chicken
Dit recept bestaat uit twee onderdelen, de piri piri saus en de kip. Het recept voor de piri piri saus deelde ik al eerder. Ik maakte er ook een video bij. Hierin leg ik je stap voor stap uit hoe ik de saus maak. De video kun je hieronder bekijken en via deze link ga je naar het recept. Als je dit recept wilt maken begin je als eerste met de saus, dat is de basis. Vervolgens bak je de kipfilet aan en doe je deze samen met de piri piri saus in de slowcooker. Na de kooktijd van 3 tot 4 uur is je gerecht bijna klaar. Je bakt het nog even kort op in de koekenpan voor een krokant korstje.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)