Eetspiratie » Piri piri pulled chicken uit de slowcooker
Piri piri pulled chicken uit de slowcooker

Piri piri pulled chicken uit de slowcooker

Piri piri pulled chicken uit de slowcooker, pittige kip gegaard in de slowcooker en even krokant gebakken in de koekenpan, klinkt goed toch? Dit idee is ontstaan toen ik mijn recept voor piri piri saus maakte. Ik had nog saus over en dacht dat dit wel lekker zou smaken met pulled chicken. Dus mijn slowcooker tevoorschijn gehaald en meteen aan de slag gegaan.

Dit recept heeft wel iets weg van carnitas (krokant varkensvlees uit de slowcooker). Het is een redelijk eenvoudig gerecht wat veel mensen wel lekker vinden. Je serveert het in wraps of op een broodje. Daarbij zet je allerlei schaaltjes op tafel met bijvoorbeeld, sla, komkommer, tomaat en rode ui zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen of broodje kan beleggen.

Kijk hier voor het recept van carnitas uit de slowcooker.

Deze pan doet al het werk voor je

Piri piri pulled chicken uit de slowcooker

Dit recept bestaat uit twee onderdelen, de piri piri saus en de kip. Het recept voor de piri piri saus deelde ik al eerder. Ik maakte er ook een video bij. Hierin leg ik je stap voor stap uit hoe ik de saus maak. De video kun je hieronder bekijken en via deze link ga je naar het recept. Als je dit recept wilt maken begin je als eerste met de saus, dat is de basis. Vervolgens bak je de kipfilet aan en doe je deze samen met de piri piri saus in de slowcooker. Na de kooktijd van 3 tot 4 uur is je gerecht bijna klaar. Je bakt het nog even kort op in de koekenpan voor een krokant korstje.

Piri piri pulled chicken uit de slowcooker

Piri piri pulled chicken uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 6 stemmen
Categorie: HoofdgerechtKeuken: PortugeesNiveau: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd (op stand low)

4

uren 
Totale tijd

4

uren 

30

minuten

Piri piri pulled chicken uit de slowcooker (4 uur op stand low). Een makkelijk en pittig kipgerecht en extra lekker als je het na het slowcooken nog even krokant bakt in de koekenpan.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • piri piri saus volgens dit recept

  • 500 gram kipfilet of kippendijen

  • ruim olie om in te bakken

  • 1 limoen

  • 1 snufje peper

  • 1 snufje zout

  • 2 eetlepels water

  • groenten, verse kruiden en toppings zoals hierboven omschreven

  • tortilla wraps/broodjes/rijst of (zoete) aardappelfrietjes

BEREIDING

  • Bereid de piri piri saus volgens het recept.
  • Bestrooi de kip met een snufje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin.
  • Leg de kip vervolgens in de slowcooker en voeg minimaal 4 eetlepels van de piri piri saus toe. Schep de saus een beetje over de kip. Voeg nu 2 eetlepels water toe aan de slowcooker zodat de bodem een beetje vochtig is.
  • Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker voor 4 uur op stand low. Maak ondertussen alle bijgerechten alvast klaar.
  • Kijk na 3,5 uur of de kip gaar is en gepulled kan worden. Zo ja, leg de kip op een bord en trek deze dan met twee vorken uit elkaar. Je kunt de kip natuurlijk ook zo eten zoals hij uit de slowcooker komt. Maar krokant bakken is ook een lekkere optie.
  • Verhit een royale scheut olie in een koekenpan. Bak nu op een middelhoog vuur de kipstukjes een beetje krokant. Als het te droog wordt voeg dan wat vocht uit de slowcooker aan de pan toe. Pas op want dat kan spetteren.
  • Als de kip krokant genoeg naar wens is, bestrooi je deze nog met een snufje (grof) zout en een goeie kneep limoensap. Omdat de kip een beetje wordt droog gebakken is een een saus zoals chilisaus of crème fraîche wel aan te raden.
  • Je kunt de rest van de piri piri saus er natuurlijk ook bij serveren.

BEKIJK DE VIDEO

AANTEKENINGEN

  • Naast groenten kun er ook nog verse kruiden zoals koriander of verse munt bij serveren. En dan niet te vergeten, de lekkere toppings zoals, crème fraîche,vers limoensap, chilisaus of knoflooksaus. En als finishing touch verkruimelde tortillachips. Zie je het al voor je?
  • Wil je liever iets anders dan een tortillawrap of broodje? Je kunt het ook serveren met rijst en groenten of zoete aardappelfriet en een frisse groene salade.
  • Tip: als je er (zoete) aardappelfrietjes bij serveert maak dan ook zeker de piri piri mayonaise. Meng een eetlepel van de piri piri saus met mayonaise en dippen maar!
  • Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. 
    Invriezen? Ja, in de vriezer is het in een bakje of diepvrieszak tot 3 maanden houdbaar. Noteer de datum waarop je het invriest. 

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.