Eetspiratie » Gewokte snijbonen met kip en knoflook
Oosters recept met snijbonen

Gewokte snijbonen met kip en knoflook

Gewokte snijbonen met kip en knoflook, een lekker en simpel gerecht dat heel snel op tafel staat. Die rare snijbonen laat ik in de supermarkt meestal links liggen. Ik herinner me nog de ouderwetse snijbonenmolen. Hierin sneed je de bonen in stukjes vervolgens werden ze gekookt. Ik was geen fan. Daarom heb ik jaren deze bonen vermeden. Maar in een gekke bui heb ik ze toch in mijn winkelwagentje gedaan en er een lekker Oosters wokgerecht van gemaakt.

Nog even over de snijbonenmolen. Wij hadden vroeger een buurvrouw die blijkbaar nogal gek was op snijbonen. Zij hing bijna elke week over de schutting met de vraag of ze de ‘snijbunnemulle’ (denk er een Brabants dialect bij) mocht lenen. Dit is al meer dan 25 jaar geleden maar mijn moeder en ik moeten hier nog steeds erg hard om lachen.

Gewokte snijbonen met kip en knoflook

Wat ik een groot voordeel vind van dit snijbonen recept is dat je niet veel ingrediënten nodig hebt, snijbonen goedkoper zijn ten opzichte van peultjes en sugarsnaps en dat gewokte snijbonen zoet en crunchy zijn. Dit recept voor gewokte snijbonen met kip en knoflook is geïnspireerd op een Chinees recept. De ingrediënten die je nodig hebt, staan waarschijnlijk al gewoon in je voorraadkast.

Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Oosters recept met snijbonen
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Gewokte snijbonen met kip en knoflook

Gewokte snijbonen met kip en knoflook

Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: Budget, Oosterse recepten, WokgerechtenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Wokken

15

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Gewokte snijbonen met kip en knoflook, een lekker en simpel gerecht dat snel op tafel staat.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 400 gram 400 snijbonen (ongesneden)

  • 450 gram 450 kipgehakt (ongekruid)

  • 1 eetlepel 1 zonnebloem- of rijstolie

  • 1 teen 1 knoflook (fijngehakt)

  • 1 theelepel 1 knoflookpoeder

  • 1 theelepel 1 suiker

  • 2 eetlepels 2 sojasaus

  • halve eetlepel halve sesamolie

  • gedroogde chili flakes naar smaak

  • vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Was de snijbonen en maak ze schoon. Snijd het topje van de bovenkant en trek het lange draadje mee naar beneden. Dit draadje is nogal taai. Snijd de bonen in schuine grove stukken (ongeveer 2 cm lang of zo grof als je wilt) en dep deze goed droog met keukenpapier.
  • Zet alvast de rest van de ingrediënten klaar zodat je straks meteen aan de slag kunt. Kook ondertussen ook alvast rijst om erbij te serveren.
  • Laat een wok met een eetlepel olie goed heet worden. Wok nu de snijbonen en hussel ze regelmatig (of gebruik hiervoor een spatel). Ze mogen een beetje zwart geblakerd zijn, niet verbrand maar ze mogen een goed kleurtje krijgen. Voeg ook de fijngehakte knoflook toe, schep deze even mee om.
  • Schep de snijbonen uit de pan en leg ze even apart op een bord.
  • In dezelfde pan doe je het kipgehakt, deze bak je bruin en rul. Voeg knoflookpoeder, sojasaus, suiker en chili flakes naar smaak toe.
  • Voeg de gewokte snijbonen toe aan het kipgehakt en schep alles goed om. Breng op smaak met sesamolie. Serveer met rijst en kroepoek.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE