Eetspiratie » Bulgur koken in de Crock-Pot Express
Bulgur koken in de Crock-Pot Express

Bulgur koken in de Crock-Pot Express

Rijst kun je perfect koken in de Crock-Pot Express. Maar wist je dat je ook heerlijk bulgur kunt bereiden in je pot? Geen gedoe meer met een pan, afwegen en afmeten maar gewoon 1 op 1 in de Crock-Pot Express. Het resultaat, heerlijke fluffy bulgur die je kunt gebruiken voor allerlei lekkere recepten.

Met 1 op 1 bedoel ik, 1 deel bulgur en 1 deel water. Het werkt hetzelfde als het koken van rijst in de CPE, alleen de kooktijd is anders. Voor het afmeten van rijst en bulgur gebruik ik het kleine maatbekertje wat bij de CPE geleverd wordt of wat je krijgt bij een rijstkoker.

Klik hier voor informatie over de Crock-Pot Express multicooker.

Heb je niet zo’n handig bekertje? Neem dan een koffiekopje. Als je 1 op 1 aanhoudt kan het eigenlijk niet mislukken. De hoeveelheden voor 4 personen komt uit op ongeveer 260 gram droge bulgur en ongeveer 300 milliliter water.

Wil je meer van die handige basisrecepten leren voor de Crock-Pot Express multicooker? Klik dan hier om naar de categorie Crock-Pot Express basics te gaan om de recepten te zien.

Bulgur koken in de Crock-Pot Express

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Crock-Pot Express, Crock-Pot Express basics, Vegan, Vegetarisch, WereldkeukenKeuken: Crock-Pot ExpressMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

30

minuten

In de Crock-Pot Express kun je niet alleen perfecte rijst koken maar ook bulgur.

Ingrediënten

  • 2 delen afgespoelde bulgur

  • 2 delen water

  • zout naar smaak

  • optioneel: citroensap/olijfolie/verse kruiden/knoflookpoeder

Hoe maak je het?

  • Weeg de bulgur af en doe deze in een zeef of vergiet. Spoel goed af onder de kraan tot het water helder ziet.
  • Zet de CPE op een stevige ondergrond en kijk of de stoom aan de bovenkant vrij weg kan. Check of de binnenpan erin zit en controleer of de ring in de deksel geplaatst is.
  • Doe de afgespoelde bulgur in de CPE en schenk het water erop. Voeg een snufje zout naar smaak toe.
  • Plaats de deksel op de pan en zet het ventiel direct dicht. Druk op rice/risotto, stel een kooktijd in van 5 minuten low (hij geeft automatisch low aan) en druk op start.
  • De pan gaat druk opbouwen en er verschijnt heat op de display, er kan stoom uit de pan ontsnappen. Als de druk is opgebouwd hoor je een piepsignaal en de pan telt terug van 5 naar 0. Als de kooktijd verstreken is hoor je een piepsignaal. Je doet nu niks. Hij springt over op de warmhoudstand.
  • Laat de pan zo 15 minuten staan zodat hij zelf zijn stoom kan kwijtraken (natural release). Na 15 minuten druk je op stop en open je voorzichtig het ventiel. Haal de deksel eraf.
  • Fluf met een spatel of rijstlepel de bulgur op. Breng op smaak met citroensap, knoflookpoeder, olijfolie, verse kruiden, peper en zout.

Aantekeningen

  • In plaats van water kun je bulgur ook koken in bouillon voor extra smaak.
  • Gekookte bulgur is ook handig voor meal prepping. Kook de bulgur en bewaar deze in een afgesloten bak in de koelkast. Handig om een salade (tabouleh) mee te maken. Klik hier voor het recept. De couscous vervang je dan voor bulgur.
  • Bulgur is ook erg lekker bij de kokos curry met kipgehaktballetjes. Klik hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE