Recept voor bbq saus! Bij barbecuesaus denk je meteen aan de zomer, zittend in het zonnetje en samen barbecueën in de tuin. Maar bbq saus hoef je natuurlijk niet alleen te eten bij de barbecue. Je kunt het gebruiken als onderdeel van een marinade of als ‘saus’ op bijvoorbeeld gehaktbrood. Dit soort kruidige rode sauzen worden vaak ook gebruikt voor het bekende Amerikaanse gerecht pulled pork of spareribs.
Deze saus is niet alleen lekker bij vlees maar ook heerlijk op een kaastosti of als saus bij kip fajitas. Ook lekker als dip bij gebakken aardappeltjes of zoete aardappelfriet. De bbq saus kun je serveren bij vlees zoals spareribs of gebruiken voor pulled pork of op gehaktbrood. De saus kun je een week bewaren in de koelkast in een afgesloten pot.
Recept voor zelfgemaakte barbecuesaus
In dit recept gebruik ik gerookt paprikapoeder. Het heeft een specifieke ‘rook’ smaak en het smaakt niet hetzelfde als gewoon paprikapoeder. Je kunt dit kopen in de supermarkt, het is herkenbaar aan het mooie rode blikje. Kun je het niet vinden? Gebruik dan gewoon paprikapoeder.
