Eetspiratie » Recept voor bbq saus
Recept voor bbq saus

Recept voor bbq saus

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Recept voor bbq saus! Bij barbecuesaus denk je meteen aan de zomer, zittend in het zonnetje en samen barbecueën in de tuin. Maar bbq saus hoef je natuurlijk niet alleen te eten bij de barbecue. Je kunt het gebruiken als onderdeel van een marinade of als ‘saus’ op bijvoorbeeld gehaktbrood. Dit soort kruidige rode sauzen worden vaak ook gebruikt voor het bekende Amerikaanse gerecht pulled pork of spareribs.

Deze saus is niet alleen lekker bij vlees maar ook heerlijk op een kaastosti of als saus bij kip fajitas. Ook lekker als dip bij gebakken aardappeltjes of zoete aardappelfriet. De bbq saus kun je serveren bij vlees zoals spareribs of gebruiken voor pulled pork of op gehaktbrood. De saus kun je een week bewaren in de koelkast in een afgesloten pot.

Recept voor zelfgemaakte barbecuesaus

In dit recept gebruik ik gerookt paprikapoeder. Het heeft een specifieke ‘rook’ smaak en het smaakt niet hetzelfde als gewoon paprikapoeder. Je kunt dit kopen in de supermarkt, het is herkenbaar aan het mooie rode blikje. Kun je het niet vinden? Gebruik dan gewoon paprikapoeder.


Perfect voor homemade lekkers
Browin glazen potjes - 250ml - 6 stuks - met twist-off deksel.

Browin glazen potjes – 250ml – 6 stuks – met twist-off deksel.

Handige potjes die voor allerlei toepassingen kunnen worden gebruikt.

Recept voor bbq saus

Recept voor bbq saus

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Saus, CondimentKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

1

(200 milliliter)
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast kun je heel snel en eenvoudig je eigen bbq saus (of barbecuesaus) maken.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 200 milliliter tomatenpassata

  • 1 teen knoflook, geraspt

  • 1 theelepel sojasaus

  • 1-2 eetlepels Worcestersaus naar smaak

  • 1 eetlepel kokosbloesem- of palmsuiker (of meer naar wens)

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • halve theelepel gerookt paprikapoeder

  • vers gemalen zwarte peper

  • snufje chilivlokken naar smaak

BEREIDING

  • Doe 200 milliliter tomatenpassata, 1 teen geraspte knoflook, 1 theelepel sojasaus, 1 tot 2 eetlepels Worcestersaus, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel gedroogde tijm, een halve gerookt paprikapoeder, vers gemalen zwarte peper en een snufje chilivlokken in een steelpan. Roer dit goed door elkaar.
  • Breng het op een laag vuur aan de kook. Roer regelmatig.
  • Proef of de saus op smaak is voeg indien nodig nog extra kruiden en specerijen toe totdat de smaak van de saus naar wens is.

AANTEKENINGEN

  • Heb je geen tomatenpassata in huis maar wel tomatenblokjes of gepelde tomaten in pot of blik? Je kunt deze saus ook prima met (400 milliliter) tomatenblokjes of gepelde tomaten maken.
  • Hou je van een barbecuesaus met iets meer pit? Maak dan pittige barbecuesaus met sriracha. Bekijk het recept hier.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!