Linzen pompoensoep, een goed gevulde eiwitrijke verwarmende soep. Dit soeprecept was mijn eerste kennismaking met pompoen. Van thuis uit ken ik geen pompoenrecepten, we aten het vrijwel nooit. Inmiddels ben ik pompoenen erg gaan waarderen. Het is een mooie en veelzijdige seizoensgroente waar je heerlijke gerechten mee kunt maken. Daarnaast is pompoen ook nog eens erg gezond. Genoeg reden om vaker pompoen op het menu te zetten.
De Hokkaido pompoen en de flespompoen zijn inmiddels mijn twee favoriete pompoenen. De schil is eetbaar maar ik haal deze er liever af. Ik vind het geen probleem om een pompoen te schillen en te snijden, al was het wel even oefenen de eerste keer. De schil verwijderen met een dunschiller gaat eigenlijk prima. In dit artikel vind je 4 tips voor het makkelijk schillen van een pompoen.
Eiwitrijke pompoensoep
Persoonlijk houd ik niet van een ‘glad gepureerde’ soep. Ik vind het lekker als er iets te kauwen is. Een soep mag best een beetje chunky zijn. Om het een beetje body te geven heb ik er linzen aan toegevoegd. Zowel gedroogde rode linzen of bruine linzen uit blik smaken prima in deze soep. Door linzen toe te voegen maak je de soep iets meer gevuld en eiwitrijk. Garneer de soep met lekkere toppings zoals knoflookcroutons, verse kruiden of een drizzle crispy chili olie. Serveer met lekker knapperig brood met kruidenboter of hummus.

Wat ik ook regelmatig doe is in plaats van een verse pompoen, de diepvriesvariant te gebruiken. In de supermarkt kun je ingevroren biologische pompoenblokjes vinden. Deze kun je perfect gebruiken voor het maken van een soep. Deze blokjes zijn betaalbaar, biologisch en al voor je in stukken gesneden. Daarnaast zijn ze langer houdbaar omdat ze bevroren zijn. Ideaal om in huis te hebben om snel een pompoensoep mee te maken.



