Eetspiratie » Linzen pompoensoep
Linzen pompoensoep

Linzen pompoensoep

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Linzen pompoensoep, een goed gevulde eiwitrijke verwarmende soep. Dit soeprecept was mijn eerste kennismaking met pompoen. Van thuis uit ken ik geen pompoenrecepten, we aten het vrijwel nooit. Inmiddels ben ik pompoenen erg gaan waarderen. Het is een mooie en veelzijdige seizoensgroente waar je heerlijke gerechten mee kunt maken. Daarnaast is pompoen ook nog eens erg gezond. Genoeg reden om vaker pompoen op het menu te zetten.

De Hokkaido pompoen en de flespompoen zijn inmiddels mijn twee favoriete pompoenen. De schil is eetbaar maar ik haal deze er liever af. Ik vind het geen probleem om een pompoen te schillen en te snijden, al was het wel even oefenen de eerste keer. De schil verwijderen met een dunschiller gaat eigenlijk prima. In dit artikel vind je 4 tips voor het makkelijk schillen van een pompoen.

Eiwitrijke pompoensoep

Persoonlijk houd ik niet van een ‘glad gepureerde’ soep. Ik vind het lekker als er iets te kauwen is. Een soep mag best een beetje chunky zijn. Om het een beetje body te geven heb ik er linzen aan toegevoegd. Zowel gedroogde rode linzen of bruine linzen uit blik smaken prima in deze soep. Door linzen toe te voegen maak je de soep iets meer gevuld en eiwitrijk. Garneer de soep met lekkere toppings zoals knoflookcroutons, verse kruiden of een drizzle crispy chili olie. Serveer met lekker knapperig brood met kruidenboter of hummus.


Blend als een pro met deze staafmixer
KitchenLove Staafmixer - 800W - 6 Snelheden + Turbo - Zwart/RVS

KitchenLove Staafmixer – 800W – 6 Snelheden + Turbo – Zwart/RVS

Deze KitchenLove staafmixer is de perfecte keukenhulp voor elke thuiskok.

Wat ik ook regelmatig doe is in plaats van een verse pompoen, de diepvriesvariant te gebruiken. In de supermarkt kun je ingevroren biologische pompoenblokjes vinden. Deze kun je perfect gebruiken voor het maken van een soep. Deze blokjes zijn betaalbaar, biologisch en al voor je in stukken gesneden. Daarnaast zijn ze langer houdbaar omdat ze bevroren zijn. Ideaal om in huis te hebben om snel een pompoensoep mee te maken.

Linzen pompoensoep

Linzen pompoensoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 3 stemmen
Categorie: Voorgerecht, LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

45

minuten

Een makkelijk recept voor een eiwitrijke pompoensoep met linzen. Te maken met verse pompoen maar ook met de diepvries pompoenblokjes. Serveer met knapperig brood, kruidenboter en een drizzle crispy chili olie.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 flespompoen of Hokkaido pompoen, in blokjes gesneden

  • 1,5 liter water

  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder of twee bouillonblokjes

  • 150 gram gedroogde rode linzen

  • 1 ui, in grove stukken gesneden

  • 2 tenen knoflook, geperst

  • 1 (rode) appel, in blokjes gesneden

  • 400 milliliter tomatenblokjes

  • 1 centimeter verse gember, geraspt

  • 1 mespunt chilipoeder

  • zout en peper

  • 1 eetlepel olie

BEREIDING

  • Schil de pompoen met een dunschiller en snijd hem in even grote stukken (zo zijn alle stukken gelijktijdig gaar). Snijd de ui en de appel grof en verhit een eetlepel olie in de soeppan.
  • Voeg de gesneden pompoen, ui, 2 tenen geperste knoflook, appel en 1 centimeter vers geraspte gember toe. Bak dit kort aan en voeg daarna 1,5 liter water, 400 milliliter tomatenblokjes en 2 eetlepels groentebouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes) toe.
  • Kook dit op een zacht vuurtje tot de pompoen gaar is. Pak een staafmixer en pureer het tot een gladde soep. Proef en breng hem op smaak met zout, peper en chilipoeder. Voeg 150 gram gedroogde rode linzen toe. Kook deze 25 minuten in de soep tot ze helemaal zacht geworden zijn.
  • Serveer de soep met brood, kruidenboter en een drizzle crispy chili olie.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!