Kip met gember en tomaat (ook voor Crock-Pot Express en slowcooker). Het idee voor dit recept komt van een Chinees recept met rundvlees en tomaat. Dit is een simpel gerecht met weinig ingrediënten dat je eet met rijst. Je kunt het zien als een soort Oosterse versie van een Bolognese saus. Ik maakte het in de Crock-Pot Express onder hoge druk, maar het kan ook low en slow in de slowcooker. En heb je geen van beide apparaten? Bereiden gaat ook prima in een gewone pan.
Ik gebruik eigenlijk bijna dagelijks mijn Crock-Pot Express. Is het niet om eieren of rijst te koken, dan gebruik ik het wel om groenten in te bereiden. Voor mij is het een onmisbaar apparaat geworden. Het maakt het koken een stuk makkelijker en soms wat sneller. En natuurlijk kook ik nog in mijn ‘gewone’ pannen, die kan ook niet missen.
Ben je benieuwd naar de Crock-Pot Express? Klik dan hier om mijn review over dit handige apparaat te lezen.
Kip met gember en tomaat (ook voor Crock-Pot Express en slowcooker)
Dit gerecht met kip, gember en tomaat is een redelijk snel en simpel gerecht met Oosterse smaken dat je eet met rijst en eventueel extra groente en/of verse kruiden. De gember geeft het een lekkere frisse smaak.
De bereidingswijze voor de slowcooker en een gewone pan vind je onderaan dit artikel.
Tip vooraf bij bereiding in de Crock-Pot Express
In dit gerecht worden tomatenblokjes (uit blik) gebruikt. Deze voeg bijna als laatste toe voordat je de deksel op de pan doet en het kookproces start. Giet de tomatenblokjes bovenop de andere ingrediënten en roer dit er niet doorheen. Met tomatenblokjes werkt het in sommige CPE recepten beter om het er niet doorheen te roeren om verbanding tegen te gaan. Dit geldt niet voor bereiding in een slowcooker of een gewone pan. Daar mag je er lekker doorheen roeren!
De kooktijd van dit gerecht is maar 5 minuten. Maar houd ook rekening met aanbakken en het op druk laten komen van de pan. De kooktijd is dan kort, maar dat betekent niet dat je na 5 minuten aan tafel kunt. Tel er altijd nog wat extra tijd bij op zodat je uitkomt met de rest van je ‘kookplanning’.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)