Dit was een experiment wat heel goed heeft uitgepakt! Ik had al eerder aardappels bereid in de Crock-Pot Express en toen dacht ik ineens aan deze lekkere Hasselback aardappels. Het lijkt een simpel gerechtje, een aardappel met wat sneetjes erin, even in de oven en klaar. Dat is het dus niet. Maar met de CPE wordt het een stuk makkelijker om deze fancy aardappels te bereiden.
Leuke aardappels, maar waar eet je ze eigenlijk bij? Nou maar met wat je maar wilt! Zie het als een variatie op gebakken aardappels of gepofte aardappels. Bij een etentje doen ze het ook goed. Ze zien er restaurantwaardig uit.
Je kunt Hasselback aardappels ook prima zonder CPE bereiden natuurlijk. Het recept hiervoor plaatste ik al een tijdje geleden. Maar deze aardappels voorbereiden in de Crock-Pot Express is ook best wel heel erg handig. Je hebt in beide gevallen de oven nodig, alleen de voorbereiding is anders.
Ik gebruikte 4 middelgrote aardappels. Een kooktijd van 10 minuten in de CPE is hiervoor voldoende. Ze garen nog verder in de oven. Gebruik je hele grote aardappels? Pas dan de kooktijd aan naar 12 tot 15 minuten. En voor kleinere aardappels pas je de tijd aan naar 6 tot 8 minuten. Bij aardappels maak ik altijd gebruik van een natural release zodat de aardappels nog even kunnen ‘na’ stomen. Wil je meer dan 4 aardappels tegelijk bereiden? Dat kan prima, de kooktijd in de CPE blijft gewoon hetzelfde.
Heb je nog geen Crock-Pot Express maar wil je meer weten over dit multifunctionele apparaat? Lees dan hier mijn uitgebreide review.
Hoe snijd je een Hasselback aardappel?
Je gaat de aardappels insnijden maar niet helemaal door. Probeer zo dun mogelijke plakjes te snijden. Deze gaan tijdens het bakken open staan waardoor ze lekker krokant worden.
- Je kunt de aardappel op een eetlepel leggen. De lepel voorkomt dat je de aardappel helemaal doorsnijd.
- Leg 2 chopsticks onder de aardappel, deze stokjes zorgen ervoor dat je niet verder doorsnijd.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE