Eetspiratie » Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express (en oven)
Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express

Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express (en oven)

Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express (en oven). Dit was een experiment wat heel goed heeft uitgepakt! Ik had al eerder aardappels bereid in de Crock-Pot Express en toen dacht ik ineens aan deze lekkere Hasselback aardappels. Het lijkt een simpel gerechtje, een aardappel met wat sneetjes erin, even in de oven en klaar. Dat is het dus niet. Maar met de multicooker wordt het een stuk makkelijker om deze fancy aardappels te bereiden.

Leuke aardappels, maar waar eet je ze eigenlijk bij? Nou maar met wat je maar wilt! Zie het als een variatie op gebakken aardappels of gepofte aardappels. Bij een etentje doen ze het ook goed. Ze zien er restaurantwaardig uit. Je kunt Hasselback aardappels ook prima zonder multicooker bereiden natuurlijk. Het recept hiervoor plaatste ik al een tijdje geleden. Maar deze aardappels voorbereiden in de Crock-Pot Express is ook best wel heel erg handig. Je hebt in beide gevallen de oven nodig, alleen de voorbereiding is anders.

Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express (en oven)

Ik gebruikte 4 middelgrote aardappels. Een kooktijd van 10 minuten in de multicooker is hiervoor voldoende. Ze garen nog verder in de oven. Gebruik je hele grote aardappels? Pas dan de kooktijd aan naar 12 tot 15 minuten. En voor kleinere aardappels pas je de tijd aan naar 6 tot 8 minuten. Bij aardappels maak ik altijd gebruik van een natural release zodat de aardappels nog even kunnen ‘na’ stomen. Wil je meer dan 4 aardappels tegelijk bereiden? Dat kan prima, de kooktijd in de CPE blijft gewoon hetzelfde.

Heb je nog geen Crock-Pot Express maar wil je meer weten over dit multifunctionele apparaat? Lees dan hier mijn uitgebreide review.

Hoe snijd je een Hasselback aardappel?

Je gaat de aardappels insnijden maar niet helemaal door. Probeer zo dun mogelijke plakjes te snijden. Deze gaan tijdens het bakken open staan waardoor ze lekker krokant worden.

 • Je kunt de aardappel op een eetlepel leggen. De lepel voorkomt dat je de aardappel helemaal doorsnijd.
 • Leg 2 chopsticks (eetstokjes) onder de aardappel, deze stokjes zorgen ervoor dat je niet verder doorsnijd.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express
Hasselback aardappele uit de multicooker
Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express (en oven)

Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express (en oven)

5.0 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Crock-Pot ExpressKeuken: WereldkeukenNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Bereidingstijd

40

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Bereid je Hasselback aardappels voor in de Crock-Pot Express en bak ze bruin en krokant in de oven.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

 • 4 aardappels in de schil

 • 1 snufje grof zout

 • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

 • 2 eetlepels roomboter

 • 250 milliliter water

 • halve theelepel knoflookpoeder

 • verse of gedroogde kruiden naar wens

Bereiding:

 • Begin met het insnijden van de aardappels zoals hierboven omschreven.
 • Zet de CPE op een stevige ondergrond en kijk of stoom aan de bovenkant vrij weg kan. Controleer of de binnenpan erin zit en of de ring in de deksel zit.
 • Doe 250 milliliter water in de binnenpan van de Crock-Pot Express en zet er een stoominzet of een rekje in. Leg hierop de ingesneden aardappels. Bestrooi ze met zout en peper.
 • Doe de deksel op de pan en sluit meteen het ventiel. Druk op manual, stel 10 minuten high in en druk op start.
 • Er verschijnt nu heat op de display en de pan gaat druk opbouwen, er kan wat stoom uit de pan ontsnappen. Als de druk is opgebouwd hoor je een piepsignaal. De tijd gaat nu terugtellen van 10 naar 0.
 • Als de kooktijd verstreken is hoor je een piepsignaal, de pan springt nu automatisch op de warmhoudstand. Je doet nu niets. Je laat de pan pan 10 minuten zelf zijn stoom loslaten (natural release).
 • Na 10 minuten druk je op stop en open je voorzichtig het ventiel (de meeste stoom is al verdwenen). Haal de aardappels voorzichtig met een tang uit de pan. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Haal de stoominzet uit de CPE en giet het water weg. Maak de pan droog en zet hem weer in de CPE. Druk op sauté en op start. Voeg de 2 eetlepels boter toe en laat deze smelten. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
 • Als de boter gesmolten is druk je op stop zodat de sauté functie stopt. Smeer de aardappels in met de gesmolten boter. Bestrooi de aardappels met een beetje knoflookpoeder en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express

Aantekeningen

 • Hasselback aardappels zijn lekker met een beetje mayonaise en een snufje grof zout. Creme fraiche en verse kruiden zoals bieslook of peterselie passen er ook heel goed bij.
 • In de Crock-Pot Express kun je de perfect opbak aardappeltjes maken om de lekkerste gebakken aardappels mee te maken. Lees hier hoe je dat doet.
 • Een kruidenolie smaakt altijd heerlijk bij een gebakken of gepofte aardappel. Deze olie met peterselie en knoflook past er ook perfect bij.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)