Eetspiratie » Zoetzuur van rode kool en wortel – snel recept
Zoetzuur van rode kool en wortel snel recept

Zoetzuur van rode kool en wortel – snel recept

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Zoetzuur van rode kool en wortel – snel recept, zo snel heb je nog nooit een pickle gemaakt! Iets dat nooit mag ontbreken op mijn bord of een broodje is een zoetzuur, pickle of ingelegde groenten. Het maakt gerechten net iets lekkerder en de fris/zure smaak geeft je eten een kick. Binnen 5 minuten maak je zonder enig snijwerk deze zoetzuur van rode kool met wortel. Je voegt de ingrediënten samen, laat deze intrekken en na een paar uur is het ready to eat.

In mijn supermarkt verkopen ze ‘koolmix’. Een zakje met voorgesneden rode (spits)kool en wortel. Nu ben ik een groot voorstander van zelf je groenten snijden, maar soms moet je het jezelf gewoon makkelijk maken. Met zo’n zakje koolmix kun je bijvoorbeeld heel makkelijk groentepannenkoekjes maken. Of gebruik het als topping voor bao buns, burgers of op een broodje.

Pickle van rode kool en wortel


Perfect voor homemade lekkers
Browin glazen potjes - 250ml - 6 stuks - met twist-off deksel.

Browin glazen potjes – 250ml – 6 stuks – met twist-off deksel.

Handige potjes die voor allerlei toepassingen kunnen worden gebruikt.

Wat je ook kunt doen, is zo’n zakje koolmix omtoveren tot een pickle of zoetzuur. Je wast de groenten en doet deze in een glazen pot. Hieraan voeg je azijn, water, suiker en zout toe. Dit zet je een paar uur in de koelkast zodat het kan intrekken en het mooi paars/roze kleurt. Daarna is het klaar voor gebruik. Je kunt het bij allerlei gerechten serveren. Het is vooral lekker op broodjes, sandwiches, als bijgerecht bij bijvoorbeeld nasi goreng, nasi kip ketjap of Surinaamse bami.

Voor dit soort recepten gebruik je meestal evenveel water als azijn. Maar persoonlijk houd ik ervan als mijn pickle een beetje aan de zure kant is. Ik voeg dus mee water dan azijn toe, gewoon omdat ik dat lekkerder vind. Pas de hoeveelheden water en azijn aan naar je eigen smaak.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Zoetzuur van rode kool en wortel snel recept Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Zoetzuur van rode kool en wortel - snel recept

Zoetzuur van rode kool en wortel – snel recept

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Gang: Bijgerecht, CondimentKeuken: InternationaalMoeilijkheid: Makkelijk
Porties

1

(150 gram)
Bereiding

5

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

5

minuten

Met een zakje koolmix uit de supermarkt maak je binnen no time een zoetzuur of pickle. Serveer het op broodjes, sandwiches en als bijgerecht. Een snel en makkelijk recept.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 150 gram koolmix rode (spits)kool met wortel

  • 125 milliliter azijn

  • 125 milliliter water

  • 1 eetlepel suiker

  • 1 theelepel zout

BEREIDING

  • Was 150 gram koolmix goed onder de kraan en laat het even uitlekken.
  • Doe dit in een schone glazen pot met een inhoud van 250 milliliter.
  • Voeg 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout toe.
  • Schenk er 125 milliliter water en 125 milliliter azijn op. Draai de deksel op de pot en kantel de pot een aantal keer, zodat het zout en de suiker met de vloeistof worden vermengd.
  • Zet de pot een paar uur in de koelkast zodat de groenten zacht worden en de smaken goed kunnen intrekken.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!