Aardappeltoefjes pommes duchesse maken

Pommes duchesse (aardappeltoefjes)

Pommes duchesse, aardappeltoefjes of torentjes, hoe je het ook noemen wil ze zijn gewoon lekker. Ook zien ze er leuk uit en zijn ze heel eenvoudig te maken. Het is een lekkere variatie op de gewone aardappel. Je kunt ze natuurlijk ook kopen in de supermarkt maar zelf maken geeft toch altijd een goed gevoel. Deze toefjes doen het goed bij een etentje. Het staat nog net weer iets chiquer als gewoon gebakken aardappels.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo aardappelen (ik gebruik stevige aardappelen)
  • snuf zout en vers gemalen zwarte peper
  • snufje (verse geraspte) nootmuskaat
  • 1 ei
  • 1 eetlepel ongezouten roomboter
  • een beetje kookvocht van de aardappels of een scheutje melk
  • optioneel: Parmezaanse kaas

Benodigdheden:

  • bakpapier
  • spuitzak

Hoe maak je het?

Kook de aardappels gaar en maak er een stevige puree van. Stamp de aardappels en voeg een beetje kookvocht of melk, boter en het ei toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Als je puree op smaak is verwarm je de oven voor op 200 graden en doe de aardappelpuree in de spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit toefjes van de puree op de bakplaat. Bak deze op 200 graden voor ongeveer 25 minuten.

Voor een bruin korstje kun je ze de laatste minuten nog even onder de grill zetten. Bestrooi met een snufje grof zout of rasp er Parmezaanse kaas overheen. Serveer met een groene salade en een stukje vlees of vis. Wat extra lekker is bij deze aardappeltoefjes is appelmoes met blauwe bes. Kijk hier voor het recept.

Voor meer aardappelvariaties kijk hier.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*