Eetspiratie » Pommes duchesse (aardappeltoefjes)
Pommes duchesse

Pommes duchesse (aardappeltoefjes)

Pommes duchesse is gewoon een sjiek woord voor aardappelrozetjes. Deze lekkere toefjes van aardappel zijn een eye catcher op je bord. Het is een keer iets anders dan de gewone simpele gebakken aardappeltjes. Ze zien er spectaculair uit maar zijn heel eenvoudig te maken.

Om deze aardappeltorentjes te maken heb je een spuitzak nodig. Deze koop je voor een paar euro en je krijgt er een aantal verschillende spuitmondjes bij. Maar heb je niet zo’n handig ding? Dan kun je ook prima een stevig plastic (ziplock) zakje gebruiken. Vul deze met de aardappelpuree en knip er een klein puntje af. Dit is een handige oplossing.

De basis voor deze pommes duchesse is aardappelpuree. Dit kun je op verschillende manieren maken. Je kunt de aardappels koken in een pan of je kookt ze in de multicooker, in mijn geval de Crock-Pot Express.

Bereiding aardappelpuree in de Crock-Pot Express

Prik de aardappels op een paar plekken in met een vork, gebruik een stoommandje en voeg er altijd minimaal 250 milliliter water bij. Een kilo grote aardappels bereid je in 18 minuten op stand manual (high) en daarna 10 minuten natural release. Heb je kleinere aardappels dan stel je de pan in op 12 tot 15 minuten en ook daarna een natural release.

Pommes duchesse (aardappeltoefjes)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, BudgetKeuken: BijgerechtNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Maak in plaats van gebakken aardappels eens pommes duchesse (aardappeltoefjes).

Ingrediënten

  • 1 kilo 1 stevige aardappelen

  • zout en peper naar smaak

  • 1 flink 1 mespunt (vers) geraspte nootmuskaat

  • 1 1 ei

  • 1 eetlepel 1 ongezouten roomboter

  • 2 eetlepels 2 melk

  • optioneel: 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak je het?

  • Kook de aardappels gaar. Giet ze af, en maak er met de pureestamper een puree van.
  • Voeg het ei, melk en roomboter toe. Breng op smaak met peper en zout, nootmuskaat en eventueel Parmezaanse kaas.
  • Doe de aardappelpuree in een spuitzak en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spuit de toefjes rechtstreeks op de bakplaat. Bak ze in 25 minuten bruin en gaar. Voor een extra bruin korstje kun je ze nog kort onder de grill plaatsen.
  • Haal ze uit de oven en bestrooi met een snufje zout.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE