Pommes duchesse, een sjiek woord voor aardappelrozetjes of aardappeltoefjes. Deze aardappeltjes doen het altijd goed bij een etentje, het is een lekker en leuk gerechtje voor de feestdagen of je maakt het als je een restje aardappelpuree over hebt. Ze lijken misschien moeilijk te maken, maar in werkelijkheid valt dat reuze mee. Het is een beetje oefenen met de spuitzak maar het hoeft er niet perfect uit te zien. Het is tenslotte ‘homemade’.
Om deze aardappeltorentjes te maken heb je een spuitzak nodig. Deze koop je voor een paar euro en je krijgt er een aantal verschillende spuitmondjes bij. Maar heb je niet zo’n handig ding? Dan kun je ook prima een stevig plastic (ziplock) zakje gebruiken. Vul deze met de aardappelpuree en knip er een klein puntje af, nu heb je een zelfgemaakte spuitzak.
Pommes duchesse (aardappeltoefjes)
De basis voor deze pommes duchesse is aardappelpuree. Dit kun je op verschillende manieren maken. Je kunt de aardappels koken simpel in een pan of je kookt ze in de multicooker, in mijn geval de Crock-Pot Express. Wat je ook kunt doen om het jezelf makkelijk te maken is een zak stamppot aardappelen kopen. Deze hoef je alleen maar te koken en te stampen, het bespaart tijd en het is erg handig. Je kunt ze bakken in de oven maar ook in de airfryer. Je hebt hiervoor geen olie meer nodig want er zit al boter in de puree. In de oven bak je ze op 200 graden voor ongeveer 25 minuten. In de airfryer bak je ze 15 minuten op 200 graden. Mijn voorkeur heeft bakken in de airfryer, hier komen de toefjes heel crispy uit.
Dit recept is heel makkelijk te maken in een plantaardige/vegan variant. Je vervangt (room)boter door plantaardige boter en melk door een ongezoete plantaardige variant zoals sojamelk of havermelk. Verder volg je het recept zoals beschreven.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.