Mangosalsa met mais en zwarte bonen, fris, kleurrijk en makkelijk te maken. Als je meer groenten aan een gerecht wilt toevoegen – en je hebt even geen zin in een salade – maak dan een salsa. Deze salsa bestaat uit knapperige kleurrijke groenten, voor een beetje pit rode ui en jalapeno peper en voor een zoet accent een zoete rijpe mango. Lekker als bijgerecht voor een Mexicaanse of Spaanse maaltijd of als hapje om op te ‘scoopen’ met tortillachips.
Eigenlijk is een salsa een perfect gerechtje. Het heeft allerlei smaken, zoet, pit en een beetje zuur. Je kunt groenten en fruit met elkaar combineren en er zelfs eiwitten aan toevoegen in de vorm van bonen, in dit geval zwarte bonen. Het is daarom de perfecte aanvulling op een gerecht. Wat is regelmatig doe als ik geen zin heb om te koken, is een grote schaal salsa maken en dit opeten met tortillachips. De chips gebruik ik als een soort ‘lepel’ op de salsa mee op te scheppen. Als je er bijvoorbeeld guacamole bij maakt, dan heb je een lekker en simpel maar ook vullend gerecht.
Mangosalsa recept
Voor het maken van een salsa heb je voornamelijk groenten en/of fruit nodig. Je hoeft niet eens een dressing te maken. Limoensap en een snufje zout zijn voldoende om het op smaak te brengen. Zelf vind ik het lekker om er een beetje sriracha aan toe te voegen. Je kunt in plaats van zwarte bonen ook kidneybonen of kikkererwten gebruiken. Zwarte bonen bevatten veel eiwit ten opzichte van andere bonen en daarnaast zien ze er ook mooi uit op je bord, gecombineerd met de andere kleurrijke groenten. Deze perziksalsa en tomatensalsa zijn ook aanraders als je van salsa houdt.

Je kunt voor dit recept een verse rijpe mango gebruiken, maar ook de diepvriesvariant. Laat de blokjes ontdooien in de koelkast en snijd ze fijn. Een prima alternatief voor als je geen rijpe mango in huis hebt.




