Kaneelbroodjes met blauwe bes, een lekker bakrecept. Kaneelbroodjes of cinnamon rolls zijn heerlijke zoete broodjes die je bijvoorbeeld eet bij een high tea, tijdens een picknick of een feestelijke gelegenheid. Ik heb er een variant op gemaakt met blauwe bessen.
Als je iets gaat koken kun je een beetje spelen met ingrediënten, maar met bakken is dat anders. Met bakken kun je het beste het recept volgen. Doe je dat niet dan kan je baksel zomaar mislukken. Dit recept is niet zo ingewikkeld en makkelijk te volgen. Een handig hulpmiddel bij bakrecepten zijn maatlepels. Hiermee kun je alles precies afmeten en kun je makkelijk en snel te werk gaan. In dit artikel leg ik alles uit over deze handige keukenhulp.

Joseph Joseph Nest Maatlepel – Maatcupjes
Deze set maatcupjes is ideaal voor tijdens het bakken en koken. De set bestaat uit 8 verschillende maten.
Kaneelbroodjes recept
Blauwe bessen zijn heel gezond. Het is daarom ook een goed idee om ze dagelijks op je menu te zetten. Lekker bij de havermout of overnight oats of je maakt er heerlijke chia jam van. Ik schreef een informatief artikel over waarom het zo gezond is om paarse groente en fruit te eten, waaronder blauwe bessen. Je kunt voor dit recept zowel verse blauwe bessen of diepvries blauwe bessen gebruiken. Verse bessen zijn wel een stuk duurder en bederven sneller in de koelkast. Daarom gaat mijn voorkeur altijd uit naar de biologische diepvries variant. .
Kaneelbroodjes met blauwe bes
12
stuks20
minuten0
minuten20
minuten40
minutenMaak heel eenvoudig kaneelbroodjes met blauwe bes.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
300-350 gram bloem
160 milliliter kokosmelk
2 eetlepels agavesiroop of ahornsiroop
halve theelepel zout
7 gram bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 dopje vanille aroma
1 eetlepel suiker
halve biologische citroen (de rasp)
2 eetlepels kokosolie (niet gesmolten)
100-150 gram blauwe bessen
BEREIDING
- Begin met het maken van het deeg. Doe 300 gram bloem samen met een halve theelepel zout, 7 gram bakpoeder, 2 eetlepels agavesiroop of ahornsiroop in een kom en voeg 160 milliliter kokosmelk toe.
- Maak er met de hand of met een keukenmachine een mooi deeg van. Voeg indien nodig nog extra bloem of vocht toe als het deeg te nat of te droog is en kneed nog iets langer.
- Leg de deegbal op een stuk bakpapier en leg hier bovenop ook weer een stuk bakpapier. Zo blijft het deeg niet niet plakken aan de deegroller tijdens het rollen. Rol het deeg niet te dun uit. Ik maakte een plak van ongeveer 10 x 15 centimeter. Leg het deeg even apart tot gebruik.
- Meng in een kommetje 1 eetlepel suiker, 1 dopje vanille aroma en 1 theelepel kaneel. Neem twee eetlepels (niet gesmolten) kokosolie en smeer deze met de achterkant van een lepel uit over de deegplak. Bestrooi de plak vervolgens met het kaneelmengsel. Rasp de halve citroen boven het deeg en verdeel er 100 tot 150 gram blauwe bessen erover.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180-200 graden en bekleed een springvorm (de grootte maakt niet zoveel uit) met een stukje bakpapier.
- Rol nu het deeg op van onder naar boven zodat je een lange worst krijgt. Snijd vervolgens de worst in stukjes. De stukjes mogen ongeveer 2 centimeter breed zijn. Zet de rolletjes losjes tegen elkaar aan in de bakvorm, tijdens het bakken rijzen ze en bakken ze vanzelf aan elkaar vast. Bestrooi de bovenkant met 1 eetlepel suiker.
- Bak de rolletjes in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar op 180 tot 200 graden. Als de rolletjes mooi bruin zijn aan de bovenkant zijn ze gaar. Haal de rolletjes uit de oven, haal ze uit de springvorm en laat ze afkoelen op een roostertje.