Eetspiratie » Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven
Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven. Zelf bagels maken is heel eenvoudig. Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig. De hoofdingrediënten zijn bloem en cottage cheese, ook bekend als Hüttenkäse. Van deze ‘kaassoort’ bestaat ook een plantaardige variant op basis van sojabonen en amandelen. Beide kun je gebruiken voor deze eiwitrijke bagels. Bereid ze in minder dan 30 minuten en bak ze af in de oven of airfryer.

Bagels maken is niet moeilijk. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. De meest gangbare manier is een deeg te maken, deze in bagels te vormen en ze vervolgens kort te koken in water met een beetje bakingsoda. Vervolgens bak je ze af in de oven en je hebt heerlijke bagels. Maar er is ook een andere manier, maak met bloem, cottage cheese, bakpoeder en zout simpele bagels, bestrooi ze met je favoriete toppings en bak ze in ongeveer 20 minuutjes bruin en gaar.


Airfryer xxl keramisch en minder vet
CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe - 6,5 Liter

CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe – 6,5 Liter

Heleluchtfriteuse met keramische coating!

Eiwitrijke bagels bakken in 30 minuten

Het lijkt een beetje op het maken van platbrood. Hierbij meng je bloem met yoghurt en van het deeg maak je de lekkerste platbroden. Bij deze bagels werkt het een beetje hetzelfde alleen in plaats van yoghurt neem je cottage cheese en vorm je het deeg in de bekende ‘bagelvorm’ namelijk, een ring met een gat erin. De (plantaardige) cottage cheese of Hüttenkäse zorgt ervoor dat deze bagels hoog zijn in eiwitten. Het is dan ook een iets zwaarder deegje dan bij de ‘gewone’ bagels. Voor een iets lichter deeg zou je in plaats van cottage cheese, silken tofu kunnen gebruiken. Dit is minstens net zo hoog in eiwitten.

Ik gebruik de plantaardige variant van Hüttenkäse, namelijk ‘cottage drops’ op basis van sojabonen en amandelen. Je kunt de Hüttenkäse 1 op 1 vervangen, dat maakt niks uit voor dit recept. Voor het bestrijken van de bagels kun je melk of sojamelk gebruiken. Met dit recept maak je 2 bagels. Wil je er meer maken verdubbel dan de ingrediënten. Deze bagels bereid je in ongeveer 10 tot 12 minuten op 180 graden in de aifryer of in 19 tot 22 minuten op 200 graden in de oven. Bereid ze de avond van tevoren en eet het de volgende ochtend als ontbijt of neem mee als lunch. Je kunt ze altijd nog even ‘oppiepen’ in de airfryer. Een belegde bagel met bijvoorbeeld hummus, een een kwart geprakte avocado met tomaat, roerei of tofu scramble is een prima ontbijtje.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Eiwitrijke bagels in 30 minuten - airfryer of oven

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Ontbijt, Lunch, TussendoortjeKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

2

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Baktijd

20

minuten
Totale tijd

30

minuten

Maak met maar een paar ingrediënten heerlijke eiwitrijke bagels in de oven of airfryer. Combineer (plantaardige) cottage cheese met bloem en maak met dit simpele deeg binnen 30 minuten versgebakken bagels.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 150 gram (plantaardige) cottage cheese (Hüttenkäse)

  • 150 gram bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • halve theelepel zout

  • 1 eetlepel (soja)melk

  • 1 eetlepel bagel seasoning

BEREIDING

  • Doe 150 gram bloem in een kom samen met 1 theelepel bakpoeder en een halve theelepel zout samen in een ruime kom. Meng dit door elkaar.
  • Voeg 150 gram cottage cheese toe en kneed dit met de hand tot een mooie gladde deegbal.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze op tot een ‘slang’. Maak er een cirkel van met een gat in het midden. Leg de bagels in de airfryer. Bestrijk ze met een beetje (soja)melk en strooi er royaal bagel seasoning overheen.
  • Bak ze ongeveer 10 tot 12 minuten op 180 graden in de airfryer of 18 tot 20 minuten op 200 graden in de oven. Draai ze halverwege een keer om. Haal ze uit de airfryer of de oven en serveer direct. Of laat ze afkoelen en bewaar ze in een papieren zak.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!