Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven. Zelf bagels maken is heel eenvoudig. Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig. De hoofdingrediënten zijn bloem en cottage cheese, ook bekend als Hüttenkäse. Van deze ‘kaassoort’ bestaat ook een plantaardige variant op basis van sojabonen en amandelen. Beide kun je gebruiken voor deze eiwitrijke bagels. Bereid ze in minder dan 30 minuten en bak ze af in de oven of airfryer.
Bagels maken is niet moeilijk. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. De meest gangbare manier is een deeg te maken, deze in bagels te vormen en ze vervolgens kort te koken in water met een beetje bakingsoda. Vervolgens bak je ze af in de oven en je hebt heerlijke bagels. Maar er is ook een andere manier, maak met bloem, cottage cheese, bakpoeder en zout simpele bagels, bestrooi ze met je favoriete toppings en bak ze in ongeveer 20 minuutjes bruin en gaar.

Eiwitrijke bagels bakken in 30 minuten
Het lijkt een beetje op het maken van platbrood. Hierbij meng je bloem met yoghurt en van het deeg maak je de lekkerste platbroden. Bij deze bagels werkt het een beetje hetzelfde alleen in plaats van yoghurt neem je cottage cheese en vorm je het deeg in de bekende ‘bagelvorm’ namelijk, een ring met een gat erin. De (plantaardige) cottage cheese of Hüttenkäse zorgt ervoor dat deze bagels hoog zijn in eiwitten. Het is dan ook een iets zwaarder deegje dan bij de ‘gewone’ bagels. Voor een iets lichter deeg zou je in plaats van cottage cheese, silken tofu kunnen gebruiken. Dit is minstens net zo hoog in eiwitten.
Ik gebruik de plantaardige variant van Hüttenkäse, namelijk ‘cottage drops’ op basis van sojabonen en amandelen. Je kunt de Hüttenkäse 1 op 1 vervangen, dat maakt niks uit voor dit recept. Voor het bestrijken van de bagels kun je melk of sojamelk gebruiken. Met dit recept maak je 2 bagels. Wil je er meer maken verdubbel dan de ingrediënten. Deze bagels bereid je in ongeveer 10 tot 12 minuten op 180 graden in de aifryer of in 19 tot 22 minuten op 200 graden in de oven. Bereid ze de avond van tevoren en eet het de volgende ochtend als ontbijt of neem mee als lunch. Je kunt ze altijd nog even ‘oppiepen’ in de airfryer. Een belegde bagel met bijvoorbeeld hummus, een een kwart geprakte avocado met tomaat, roerei of tofu scramble is een prima ontbijtje.
