Eetspiratie » Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven
Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven. Zelf bagels maken is heel eenvoudig. Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig. De hoofdingrediënten zijn bloem en cottage cheese, ook bekend als Hüttenkäse. Van deze ‘kaassoort’ bestaat ook een plantaardige variant op basis van sojabonen en amandelen. Beide kun je gebruiken voor deze eiwitrijke bagels. Bereid ze in minder dan 30 minuten en bak ze af in de oven of airfryer.

Bagels maken is niet moeilijk. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. De meest traditionele manier is een deeg te maken, dit in bagels te vormen en ze vervolgens kort te koken in water met een beetje bakingsoda. Vervolgens bak je ze af in de oven en je hebt heerlijke bagels. Maar er is ook een andere manier, maak met bloem, cottage cheese, bakpoeder en zout simpele bagels. Bestrooi ze met je favoriete toppings en bak ze in ongeveer 20 minuutjes bruin en gaar.


Airfryer xxl keramisch en minder vet
CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe - 6,5 Liter

CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe – 6,5 Liter

Heleluchtfriteuse met keramische coating!

Eiwitrijke bagels bakken in 30 minuten

Het lijkt een beetje op het maken van platbrood. Hierbij meng je bloem met yoghurt en van het deeg maak je de lekkerste platbroden. Bij deze bagels werkt het een beetje hetzelfde alleen in plaats van yoghurt neem je cottage cheese en vorm je het deeg in de bekende ‘bagelvorm’ namelijk, een ring met een gat erin. De (plantaardige) cottage cheese of Hüttenkäse zorgt ervoor dat deze bagels hoog zijn in eiwitten. Naast cottage cheese kun je ook andere ingrediënten gebruiken om bagels te maken.

Je kunt ze maken met:

Wat zo handig is van dit recept is dat je dezelfde hoeveelheid bloem als ‘natte ingrediënten’ gebruikt. Dus bijvoorbeeld 150 gram bloem op 150 gram yoghurt, silken tofu of cottage cheese maakt 2 bagels. 300 gram bloem op 300 gram ‘nat ingrediënt’ maakt 4 bagels. Bij de yoghurt en silken tofu variant is het wel aan te raden om je werkblad en je handen te ‘bebloemen’ als je de bagels gaat vormen omdat dit deeg iets plakkeriger is. Wil je iets meer vezels in je bagels? Gebruik dan volkorenmeel in plaats van bloem. De bagels zullen dan iets steviger zijn dan wanneer je alleen bloem gebruikt.

Ik gebruik voor mijn bagels graag plantaardige cottage cheese of ik maak het met mijn tofudeeg. Voor het bestrijken van de bagels kun je melk of sojamelk gebruiken. Hierdoor blijft de bagel seasoning mooi plakken. De bagels bereid je in ongeveer 10 tot 12 minuten op 180 graden in de aifryer of in 18 tot 20 minuten op 220 graden in de oven. Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje. Je kunt ze altijd nog even ‘oppiepen’ in de airfryer of tussen de contactgrill. Beleg een bagel met bijvoorbeeld hummus, roomkaas, geprakte avocado met tomaat, roerei of tofu scramble.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Eiwitrijke bagels in 30 minuten - airfryer of oven

Eiwitrijke bagels in 30 minuten – airfryer of oven

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 4 stemmen
Categorie: Ontbijt, Lunch, TussendoortjeKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Baktijd

20

minuten
Totale tijd

30

minuten

Maak met maar een paar ingrediënten heerlijke eiwitrijke bagels in de oven of airfryer. Combineer (plantaardige) cottage cheese met bloem en maak met dit simpele deeg binnen 30 minuten versgebakken bagels.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 300 gram cottage cheese, silken tofu of plantaardige yoghurt

  • 300 gram bloem + extra voor je werkoppervlak

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 theelepel zout

  • 2 eetlepels (soja)melk

  • 2 eetlepels bagel seasoning

BEREIDING

  • Doe 300 gram bloem in een kom samen met 2 theelepels bakpoeder en 1 theelepel zout samen in een ruime kom. Meng dit door elkaar.
  • Voeg 300 gram cottage cheese toe en kneed dit met de hand tot een mooie gladde deegbal.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol deze op tot een ‘slang’. Maak er een cirkel van met een gat in het midden. Of verdeel het deeg in 4 stukken en draai hier balletjes van, druk ze een beetje plat en maak een gat in het midden. Vorm ze tot bagels. Bestrijk de bovenkant met (soja)melk en strooi er royaal bagel seasoning en een snufje zout overheen.
  • Bak ze ongeveer 18 tot 20 minuten in de oven op 220 graden op een met bakpapier beklede bakplaat. Of bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden in de airfryer. Draai de bagels in de airfryer halverwege een keer om. Laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een ziplockzakje. Piep ze de volgende dag op in de airfryer, oven of tussen de contactgrill.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!