Eetspiratie » Detoxsoep met bleekselderij en venkel
Detoxsoep

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Detoxsoep met bleekselderij en venkel, een gezonde groene soep. Veel mensen gruwelen al bij het woord bleekselderij, maar waarom eigenlijk? Bleekselderij is hartstikke lekker en gezond. Waarschijnlijk eet je vaker bleekselderij dan je denkt. Het zit bijvoorbeeld in een gerecht zoals ragu Bolognese en het is een basis ingrediënt voor verschillende curry’s, sauzen en soepen. Rauw kun je het eten in een salade of je kunt reepjes dippen in hummus of een andere lekkere dipsaus.

Ik eet als sinds ik jong ben bleekselderij. Mijn moeder en ik dipten reepjes rauwe bleekselderij in fiësta dipsaus. Deze soep is een recept van mijn moeder, zij maakt dit regelmatig. Volgens haar heeft dit een ontgiftende werking en drijft het vocht af daarom heeft ze het ‘detoxsoep’ genoemd. Ze maakt meestal een grote pan, verdeelt deze over een paar bakjes en vriest ze in. Zo heeft ze altijd een gezonde soep op voorraad.


Deze glazen bakjes zijn ideaal voor mealprep
Avalo Vershoudbakjes Glas - Meal Prep Bakjes - Diepvriesbakjes

Avalo Vershoudbakjes Glas – Meal Prep Bakjes – Diepvriesbakjes

Mealpreppen was nog nooit zo makkelijk! Met de Avalo 10-delige glazen vershoudbakjes set bewaar je jouw maaltijden langer, verser én gezonder. Perfect voor oven, magnetron, vriezer én vaatwasser!

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

In deze soep zitten drie vocht afdrijvende ingrediënten, namelijk: bleekselderij, venkel en komkommer. De gember in deze soep heeft een ontgiftende werking. De smaak is vrij neutraal, niet bitter maar heeft zelfs een zoet accent. Het is een soep die je pureert met een staafmixer of met behulp van een blender. Wil je toch een extra bite? Voeg dan knoflookcroutons of gebakken (plantaardige) spekjes toe, dit geeft crunch en een zoute accent aan deze soep.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Detoxsoep recept van mijn moeder Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.6 van 11 stemmen
Categorie: Voorgerecht, LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

45

minuten

Een soep met vocht afdrijvende ingrediënten zoals mijn moeder hem maakt. Boordevol groenten zoals bleekselderij, venkel en komkommer en gember voor een ontgiftende werking. Serveer de soep eventueel met croutons of (plantaardige) spekjes voor crunch en een zout accent. Vries een restje soep eenvoudig in.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 stronk bleekselderij, in stukken gesneden

  • 1 venkelknol, grof gesneden

  • halve komkommer, met schil grof gesneden

  • 1 middelgrote aardappel, in blokjes gesneden

  • 1 centimeter verse gember, geraspt

  • halve prei, grof gesneden

  • 1 ui, in grove stukken

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 mespunt chilipoeder

  • halve biologische limoen (sap en rasp)

  • zout en peper naar smaak

  • 1-2 eetlepels groentebouillonpoeder of 2 verkruimelde bouillonblokjes

  • 1200 milliliter water

  • halve eetlepel olijfolie

  • zout naar smaak

BEREIDING

  • Maak een stronk bleekselderij schoon. Haal de stengels van de stronk en haal met een dunschiller de bovenste laag van de bleekselderij af en snijd ze in grove stukken inclusief het blad.
  • Snijd 1 ui, een halve prei, 1 venkel en een halve komkommer in grove stukken. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Doe alle groenten in een groot vergiet en was ze goed onder de kraan.
  • Verhit een halve eetlepel olie in een soeppan en voeg 1 theelepel gemalen komijn en 1 centimeter vers geraspte gember toe. Fruit dit kort aan en voeg nu de gewassen groenten uit de vergiet toe. Bak dit 5 minuten aan samen met een flinke snuf zout.
  • Schenk er 1200 milliliter water bij en voeg 1 tot 2 eetlepels groentebouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes) toe. Laat de soep nu zachtjes koken voor ongeveer 25 minuten op een laag vuurtje.
  • Als de groenten en de aardappels zacht zijn pureer je de soep met een staafmixer en breng deze op smaak met limoensap en rasp, chilipoeder, zout en peper.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!