Aziatische salade met pindadressing in een pot, een ideale lunch of avondmaaltijd voor drukke dagen. Hoe handig is het als je iets in je koelkast hebt staan wat ‘ready to go’ is! Je hebt bijvoorbeeld geen tijd om te koken of weinig tijd om lunch te maken en er staat een heerlijke pot met salade voor je klaar die je al eerder hebt voorbereid. Het enige wat je daarna hoeft te doen, is de pot om te keren in een schaal of kom en je eten staat op tafel.
Salades in een pot kun je maken met allerlei groenten, verschillende dressings en toppings. Deze salade heeft een Aziatische touch door de lekkere pindadressing. De dressing komt onderop in de pot en daarna ga je laagjes maken met groenten, eventueel een eiwitbron (zoals peulvruchten, ei, tofu of kip) en toppings als je dat lekker vindt.
Aziatische salade met pindadressing in een pot
Knapperige groenten zoals wortel, rode kool, Romaine sla en komkommer zijn erg geschikt voor deze salade. Als eiwitbron zijn edamame boontjes, gebakken blokjes tofu, kip of vegan kipstukjes er erg lekker bij. Maak het af met geroosterde pinda’s, sesamzaadjes of cashewnoten en je hebt een heerlijk mealprep gerecht. De dressing kun je rechtstreeks maken in de pot of je maakt het apart in een schaaltje en schenkt het er vervolgens in. Doordat de dressing op de bodem ligt worden je groenten niet ‘soggy’. Leg daarom de meest stevige groenten in de dressing en de rest stapel je erbovenop.
Wat ik meestal doe, is om in het weekend een grote hoeveelheid quinoa te koken. Vaak gebruik ik hiervoor die handige builtjes die per portie zijn verpakt. Of ik kook het in de multicooker. Ik laat dit vervolgens afkoelen en bewaar de quinoa in een bakje in de koelkast. Zo heb je de hele week gekookte quinoa bij de hand die je voor allerlei recepten kunt gebruiken, zoals in deze Aziatische salade. In plaats van quinoa kun je ook couscous, bulgur of parelcouscous gebruiken. Hetzelfde geldt voor edamame boontjes, ook deze kun je prima vooraf koken, koud afspoelen en in de koelkast bewaren. Voeg ze toe aan salades, noedelsoepen, wokgerechten of eet ze als snack.

Kilner – Ronde Weckpot – 1L
Duurzame weckpot met luchtdichte deksel die ervoor zorgt dat de inhoud zo lang mogelijk vers blijft.
Voor dit soort salades kun je het beste een goed afsluitbare pot gebruiken met een inhoud van 1 liter.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Aziatische salade met pindadressing in een pot
1
portie15
minuten0
minuten15
minutenEen heerlijke Aziatische salade met een pittige pindadressing. Mealprep de salade in een pot en neem hem zo eenvoudig mee naar je werk of naar school. Doe de salade over in een diep brod en meng hem goed door elkaar. Een lekker en eiwitrijk recept.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
- voor de dressing
1 eetlepel pindakaas (100%)
1 theelepel sojasaus
1 theelepel azijn
1 theelepel sesamolie
sriracha naar smaak
1 eetlepel limoensap (optioneel)
- voor de salade
1 wortel, julienne gesneden
2 handjes rode kool, dungesneden
4 eetlepels gekookte quinoa
halve komkommer, in blokjes gesneden
3 eetlepels gekookte edamame boontjes
2 handjes Romaine sla, gesneden
1 eetlepel geroosterde pinda’s
BEREIDING
- Maak in een schaaltje een dressing van 1 eetlepel pindakaas, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel azijn en sriracha naar smaak. Voeg eventueel nog 1 eetlepel vers limoensap toe als je dat in huis hebt. Roer dit tot een dressing en voeg een scheutje water toe om de dressing te verdunnen als dat nodig is.
- Snijd vervolgens de wortel julienne met behulp van een juliennesnijder of snijd hem in zo dun mogelijke reepjes. De komkommer snijd je in blokjes en de rode kool en sla in reepjes. Blancheer de edamame boontjes of overgiet ze met kokend water.
- Rooster de pinda’s in een droge koekenpan.
- Schenk de dressing in een pot met een inhoud van 1 liter. Voeg als eerste de wortel toe en vervolgens de rode kool en de quinoa. Daarop komen de blokjes komkommer en de edamame boontjes, de Romaine sla en als laatste de geroosterde pinda’s. Sluit de pot en bewaar deze 2 tot 3 dagen in de koelkast.
- Als je de salade gaat eten, keer je de pot om in een kom of schaal en meng je alles goed door elkaar.