Hoe pers je het vocht uit een blok tofu? Als je tofu (of tahoe) op een lekkere manier wilt bereiden, is het belangrijk (bij sommige recepten) dat je het water er zoveel mogelijk uitperst. De reden dat mensen tofu niet lekker vinden, zou misschien kunnen komen omdat ze te ‘natte’ […]
Voeding en inspiratie
In de categorie Voeding en inspiratie vind je alles wat verder gaat dan recepten. Ontdek achtergrondinformatie over ingrediënten, kooktechnieken, gezonde voeding, persoonlijke verhalen, boek- en restaurantreviews en handige tips voor in de keuken. Dé plek voor verdieping en inspiratie naast de dagelijkse recepten.
Hoe gebruik je koriander
Hoe gebruik je koriander in gerechten, eet je het vers en kun je de steeltjes en wortels eten? Ik als echte koriander liefhebber leg het je uit! Als je tot de categorie ‘koriander smaakt naar zeep’ behoort dan kun je dit artikel overslaan of juist niet, want misschien kan ik […]
Hoe bespaar je gas met koken
Hoe bespaar je gas met koken? Een vraag die veel mensen hebben op dit moment. Als je nog kookt op gas zijn alle tips om te besparen welkom. Zeker nu de gasprijs hoger dan ooit is. Zelf heb ik gezocht naar tips om ons gasverbruik in de keuken te minimaliseren. […]
Nutritional yeast of edelgistvlokken, hoe gebruik je het?
Nutritional yeast of edelgistvlokken, hoe gebruik je het? Omdat ik veel goede verhalen over nutritional yeast (edelgistvlokken) hoorde en ik niet precies wist wat het was, ben ik het gaan uitzoeken. Mijn bevindingen deel ik in dit artikel. Inmiddels gebruik het zelf al een aantal jaren en het is onmisbaar […]
15 dingen die ik het meest gebruik in mijn keuken
15 dingen die ik het meest gebruik in mijn keuken. Ik heb er meer dan 15, maar dan wordt de lijst wel erg lang. Ik heb het niet over ingrediënten, bestek, een beslagkom of een snijplank, maar over dingen die ik (bijna) elke dag gebruik en dus niet zonder kan. […]
Hoe gebruik je szechuanpeper
Hoe gebruik je szechuanpeper? Eigenlijk is szechuanpeper (of sichuanpeper) officieel geen peper maar een besje. De besjes zijn rood/paars van kleur. Ze zijn niet pittig, maar ze hebben een citrusachtige frisse anijssmaak. Het meeste kenmerkende van deze specerij is dat het een tintelend en ‘verdovend’ gevoel op je tong geeft. […]
Gedroogde kikkererwten koken
Gedroogde kikkererwten koken, waarom zou je dat zelf doen als je ze ook zo kunt kopen in blik? Goeie vraag! Ik gebruik beiden. Ik koop regelmatig kikkererwten in blik, maar ik heb altijd een zak gedroogde kikkererwten in huis. Aangezien deze er in mijn keuken doorheen vliegen, heb ik graag […]
4 tips voor het schillen van een pompoen
4 tips voor het schillen van een pompoen. Sommige pompoensoorten hoef je niet te schillen, maar ik doe dit het zelf het liefst wel. Een pompoen schillen en snijden kan een hele opgave zijn. Misschien denk je lekker zo’n pompoen, maar ik heb geen zin of de kracht om de […]
15 Indische hapjes voor bij de borrel
15 Indische hapjes voor bij de borrel, een overzicht waar voor iedereen wat lekkers bij zit! Van pangsit goreng tot Indische gehaktballetjes of pasteitjes, de Indische keuken kent heel veel lekkernijen en snacks. Maar wat voor hapjes en gerechtjes zijn er allemaal? Er zijn meer hapjes dan alleen lemper, loempia’s […]
Yoghurt maken in de Crock-Pot Express multicooker
Yoghurt maken in de Crock-Pot Express multicooker, is niet een kwestie van er melk inschenken, op een knopje drukken en de pan doet de rest. Nee, het heeft echt wat aandacht nodig! En laat je hier niet door afschrikken, want de handelingen zijn heel eenvoudig en je krijgt er lekkere […]
Waarom moet je rijst wassen voor het koken?
Waarom moet je rijst wassen voor het koken? Laatst deelde ik een post op Instagram waarin ik vertelde dat ik mijn rijst was voor het koken. Ik kreeg hier veel vragen over. Veel mensen vroegen waarom ik dat doe en of dat bij elke rijstsoort nodig is. Omdat er zoveel […]
Recepten met sumak
Recepten met sumak. Wat kun je ermee maken, waar gebruik je het bij en wat is het? Sumak is een friszurig besje met de smaak van citroen dat veel gebruikt wordt in het Midden-Oosten. Deze donkerrode/paarse gedroogde en gemalen specerij koop je in de Turkse of Marokkaanse winkel of gewoon […]
Review Indostok – Vanja van der Leeden
Review Indostok – Vanja van der Leeden. Aduh Indostok! Het ultieme ABC van de lekkerste saté! En dan niet sateej maar sáteh. Na het gouden kookboek van 2019 ‘Indorock’ is er nu ook Indostok met maar liefst 36 verschillende soorten satés. Want wie is er nu niet gek op een […]
Review Alle Indische keukengeheimen – Jeff Keasberry
Review Alle Indische keukengeheimen – Jeff Keasberry. Als je gek bent op de Indische keuken dan heb je vast weleens van de naam Keasberry gehoord. Ik ben zelf namelijk al jaren op zoek naar het kookboekje van oma Keasberry. Dit boekje is een echt collectors item en ik hoop steeds […]