Voeding en inspiratie

In de categorie Voeding en inspiratie vind je alles wat verder gaat dan recepten. Ontdek achtergrondinformatie over ingrediënten, kooktechnieken, gezonde voeding, persoonlijke verhalen, boek- en restaurantreviews en handige tips voor in de keuken. Dé plek voor verdieping en inspiratie naast de dagelijkse recepten.

Inspiratie voor een Oosters kerstdiner

Inspiratie voor een Oosters kerstdiner

Inspiratie voor een Oosters kerstdiner vind je hier! Met kerst kun je alles op tafel zetten waar je zin in hebt. Het is bij uitstek dè tijd om gerechten te maken die je altijd al eens wilde proberen. En wil je het lekker traditioneel? Ook prima toch. Iedereen vult het […]

Havermelk maken

Havermelk maken

Havermelk maken is heel eenvoudig, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en het is vriendelijk voor je portemonnee. Wij drinken bijna dagelijks havermelk of ‘haverdrink’. We wisselen dit af met sojamelk of een andere plantaardige melk. De prijzen voor een pak havermelk lopen nogal uiteen. Voor een liter […]

Tips om te koken met een klein budget

Tips om te koken met een klein budget

Tips om te koken met een klein budget. Als ik zoek naar dit soort tips dan kom ik overal een beetje hetzelfde tegen. Kopen in aanbiedingen, restjes opmaken, niet met honger naar de supermarkt gaan dat weten we nu allemaal wel. Maar wat zijn nu tips waar je écht iets […]

Zoete desserts voor na een rijsttafel

Zoete desserts voor na een rijsttafel

Zoete desserts voor na een rijsttafel, als je überhaupt nog een toetje op kunt na al dat lekkere eten. Vaak krijg ik de vraag wat je als dessert of nagerecht kunt serveren bij een rijsttafel. Een rijsttafel is iets feestelijks dus is het wel zo leuk om deze met een […]

Budget recepten en goedkope gerechten

Budget recepten en goedkope gerechten

Budget recepten en goedkope gerechten, een nieuwe rubriek op Eetspiratie.nl. Al een tijdje loop ik met het idee rond om lekkere voedzame en vooral budgetvriendelijke recepten te delen. En gezien de stijgende prijzen in de supermarkten wordt het hoog tijd om hier iets mee te gaan doen. In dit artikel […]

Hoe bereid je gerookte tofu

Hoe bereid je gerookte tofu

Hoe bereid je gerookte tofu? Tofu is een product dat inmiddels iedereen kent of wel eens van gehoord heeft. Tegenwoordig is er ook gerookte tofu verkrijgbaar. Eerder was dit enkel te koop bij een natuurvoedingswinkel maar je vindt het nu ook in de supermarkt. Maar wat is gerookte tofu precies […]

De Vegan bakker

De Vegan bakker in Heusden

De Vegan bakker in Heusden, een knusse lunchroom en bakkerij met uitsluitend (plantaardige) veganistische producten. Droom je van vegan croissants, roze koeken of een chocoladebol? Of van vegan worstenbroodjes en saucijzenbroodjes? Dan ben je bij deze bakker aan het goede adres!

10 recepten met tomaat

10 recepten met tomaat

10 recepten met tomaat, handig als je even niet meer weet wat je met je tomaten moet doen. Tomaten heb ik altijd in huis, want ik eet ze bijna dagelijks. Vleestomaten, trostomaten, cherrytomaten, ik vind eigenlijk elke tomatensoort wel lekker. Ook kweek ik ze in mijn eigen tuin, dus ik […]

Witlof foodbar & hangout Texel

Wit-lof foodbar & hangout Texel

Wit-lof foodbar & hangout Texel, een plek die je zeker niet mag overslaan als je op het eiland bent! We hadden iets te vieren en kozen Wit-lof uit voor een lekker hapje en een drankje. Het uitje bij deze fijne foodbar was één van de hoogtepunten van onze vakantie. Als […]

Hoe verdubbel je een recept

Hoe verdubbel je een recept

Hoe verdubbel je een recept? Je zou denken gewoon alles keer twee doen toch? Bij een pannenkoekenrecept werkt dat prima, maar bij koken van grotere hoeveelheden werkt dat net iets anders. Een van de meest gestelde vragen aan mij is: ‘ik wil een grotere hoeveelheid van een gerecht maken, moet […]

Hoe maak je taugé schoon

Hoe maak je taugé schoon

Hoe maak je taugé schoon? Als ik vertel dat ik mijn taugé schoonmaak, krijg ik vaak de vraag: hoe dan? Wat moet je dan precies schoonmaken en waarom? Heb je een oma met Indonesische roots, dan heb je vast als kind met haar aan de keukentafel gezeten om taugé schoon […]

Bosui vershouden bewaren en gebruiken

Bosui vershouden bewaren en gebruiken

Bosui vershouden, bewaren en gebruiken, hoe blijven je deze lekkere uitjes lekker groen en knapperig? Ik eet bijna dagelijks bosui (of lente-ui). Als topping op Oosterse gerechten, in een soep, door een salade of in een boemboe. De mogelijkheden zijn eindeloos. De bosui is onmisbaar in mijn keuken en daarom […]

Hoe maak je bleekselderij schoon

Hoe maak je bleekselderij schoon

Hoe maak je bleekselderij schoon? Met mijn handige tips heb je geen last meer van draderige bleekselderij. Misschien zijn de draden wel de reden dat veel mensen bleekselderij niet zo lekker vinden. Als je weet hoe je de stengels goed schoonmaakt, ga je het misschien nog wel lekker vinden. Zonder […]

Kooktijden voor de slowcooker

Kooktijden voor de slowcooker

Kooktijden voor de slowcooker, ik zette ze voor je op een rijtje. Als je een recept volgt, staat de kooktijd daar vaak wel in aangegeven. Maak je zelf een gerecht maar weet je niet precies hoelang het in de slowcooker moet, dan kan dit overzicht je daarbij helpen. De bereidingstijden […]