Tortilla’s maken, met maar 5 ingrediënten. Een makkelijk recept dat niet kan mislukken. Heerlijke zelfgemaakte tortillawraps of platbroodjes die je kunt vullen, beleggen of je gebruikt ze om mee te dippen. Met een beetje bloem, olie en bakpoeder maak je heel eenvoudig een stapel tortilla’s. Je kunt ze zelfs invriezen.
Iets wat ik meestal in huis heb zijn tortillawraps. Ik gebruik ze voor mijn recept ‘wrap loempia’s‘, maar ook om ze te vullen met tofu scramble, als een soort ontbijt burrito. Ik vul ze met deze kikkererwtensalade, een restje kikkererwtencurry of ik maak er tortillachips van. Zoals je ziet zijn tortilla’s veelzijdig en is het handig om een recept in je repertoire te hebben zodat je ze zelf kunt maken.
Tortilla’s maken
Je kunt voor het maken van tortilla’s een heuse tortilla press gebruiken. Maar je kunt het ook lekker rustiek houden en het deeg gewoon uitrollen met een deegroller. De vorm hoeft niet perfect rond te zijn, als mag dat natuurlijk wel als je dat mooier en handiger vindt. Het deeg kun je gewoon ‘plain’ houden maar je kunt er voor de variatie ook gedroogde kruiden zoals oregano of tijm aan toevoegen. De tortilla’s bak je in een droge koekenpan, in het deeg zelf zit al olie.

Koock Amsterdam® Skillet gietijzeren koekenpan
Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie!
Tortilla’s maken
15
porties20
minuten30
minuten10
minuten1
uurMaak met maar 4 ingrediënten en een beetje water zelf de lekkerste tortilla’s.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
200-225 gram bloem
140-150 milliliter warm water
30 milliliter olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
BEREIDING
- Doe 200 gram bloem samen met 1 theelepel zout en 1 theelepel bakpoeder in een kom. Meng dit door elkaar.
- Voeg 140 milliliter warm water en 30 milliliter olijfolie toe. Kneed dit tot een deeg. Is het te plakkerig? Voeg dan extra bloem toe. Is het deeg te droog, voeg dan extra water toe.
- Maak er een mooie gladde deegbal van. Verdeel de deegbal door de helft en verdeel de helften nogmaals door de helft. Draai er ongeveer 15 even grote balletjes van ter grootte van een golfbal. Dek ze af met een vochtige theedoek en laat ze 10 minuten rusten.
- Bestrooi je werkoppervlak met bloem. Neem een bolletje en rol deze uit tot een tortilla met behulp van een deegroller. De vorm hoeft niet perfect rond te zijn, ovaal kan ook. Bebloem de tortilla volledig zodat als je ze straks op elkaar legt, ze niet aan elkaar blijven plakken. Herhaal dit tot alle bolletjes op zijn.
- Verwarm een koekenpan en bak de tortilla’s één voor één tot ze een beetje bruin zien en belletjes krijgen. Doe ze over in een springvorm en plaats er een deksel op zodat ze vochtig en buigzaam blijven.



