Als je nog geen fan van tofu bent kan dit recept je misschien op andere gedachten brengen. Na het proeven van dit gerechtje wordt je misschien wel een echte tofu-lover! Ben je nog niet zo bekend met tofu, in dit artikel staat alles wat je over dit veelzijdige ingrediënt wilt weten. Heb je weleens met tofu gekookt maar kon je het niet zo goed op smaak brengen? Ik zette een aantal tips op een rijtje zodat je nooit meer flauwe tofu hebt. Lees het hier.
Zoete sticky tofu met honing en sojasaus
Zoet en zout, een geliefde combinatie. Deze sticky tofu is onweerstaanbaar lekker. Het is heerlijk als een gerecht op zichzelf maar gecombineerd met witte rijst en een frisse pickle van komkommer is het een lekkere maaltijd. Om de tofu zoveel mogelijk smaak te laten opnemen, kun je het beste vooraf het blok persen. Door het overtollige vocht te verwijderen kunnen alle smaken goed in de tofu trekken. In dit artikel kun je lezen op welke manieren je vocht uit een blok tofu kunt persen. Ik gebruik zelf een tofu pers, dit werkt makkelijk en snel. Binnen 15 minuten is het meeste vocht verdwenen en kun je aan de slag.

Wil je liever geen honing gebruiken en een vegan variant van dit gerecht maken? Neem dan als alternatief agavesiroop of ahornsiroop in plaats van honing.