Snel satésaus recept met gebakken uitjes – klaar in 10 minuten. Soms heb je een idee en denk je: waarom heb ik dit niet eerder bedacht! Satésaus en gebakken uitjes (bawang goreng) horen gewoon bij elkaar. Normaal gesproken strooi ik de uitjes op mijn sateetjes, zo blijven ze lekker plakken aan de satésaus. Nu dacht ik, waarom doe ik de uitjes niet in de saus? Het geeft naast een lekkere smaak ook een bite.
Soms heb ik het druk en heb ik geen tijd of zin om uitgebreid satésaus te gaan maken. Dus ik bedacht een supersnelle versie met maar een paar ingrediënten en die je binnen 10 minuten op tafel hebt staan. En om hem extra lekker te maken voegde ik gebakken uitjes aan de saus toe. Waarom ik dit niet eerder bedacht heb, geen idee!
Snel satésaus recept
Satésaus kun je maken met simpele ingrediënten of je kunt de smaken wat meer complex maken door er meer kruiden en specerijen of trassi aan toe te voegen. Dit satésaus recept is supersnel klaar doordat ik pindakaas (of notenpasta) meng met kokend water. Op deze manier wordt de pindakaas snel vloeibaar. Daarna voeg ik de rest van de ingrediënten toe, warm ik de saus nog even op en that’s it.

Ik voeg gebakken uitjes toe aan de warme saus en net voor het serveren meng ik er nog een beetje doorheen, zodat ze nog een klein beetje crunch hebben. De uitjes hebben een specifieke smaak die lekker in de saus trekt. Uiteraard strooi ik nog een beetje over mijn sateetjes, gebakken uitjes zijn onmisbaar in de Indische en Indonesische keuken.




