Eetspiratie » Snel satésaus recept met gebakken uitjes – klaar in 10 minuten
Snel satésausrecept met gebakken uitjes klaar in 10 minuten

Snel satésaus recept met gebakken uitjes – klaar in 10 minuten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Snel satésaus recept met gebakken uitjes – klaar in 10 minuten. Soms heb je een idee en denk je: waarom heb ik dit niet eerder bedacht! Satésaus en gebakken uitjes (bawang goreng) horen gewoon bij elkaar. Normaal gesproken strooi ik de uitjes op mijn sateetjes, zo blijven ze lekker plakken aan de satésaus. Nu dacht ik, waarom doe ik de uitjes niet in de saus? Het geeft naast een lekkere smaak ook een bite.

Soms heb ik het druk en heb ik geen tijd of zin om uitgebreid satésaus te gaan maken. Dus ik bedacht een supersnelle versie met maar een paar ingrediënten en die je binnen 10 minuten op tafel hebt staan. En om hem extra lekker te maken voegde ik gebakken uitjes aan de saus toe. Waarom ik dit niet eerder bedacht heb, geen idee!

Snel satésaus recept

Satésaus kun je maken met simpele ingrediënten of je kunt de smaken wat meer complex maken door er meer kruiden en specerijen of trassi aan toe te voegen. Dit satésaus recept is supersnel klaar doordat ik pindakaas (of notenpasta) meng met kokend water. Op deze manier wordt de pindakaas snel vloeibaar. Daarna voeg ik de rest van de ingrediënten toe, warm ik de saus nog even op en that’s it.


De waterkoker die fluitend zijn werk doet
MOA Waterkoker Retro - 2200 Watt - 1,8 Liter

MOA Waterkoker Retro – 2200 Watt – 1,8 Liter

BPA-vrij – met handige thermometer – retrolook

Ik voeg gebakken uitjes toe aan de warme saus en net voor het serveren meng ik er nog een beetje doorheen, zodat ze nog een klein beetje crunch hebben. De uitjes hebben een specifieke smaak die lekker in de saus trekt. Uiteraard strooi ik nog een beetje over mijn sateetjes, gebakken uitjes zijn onmisbaar in de Indische en Indonesische keuken.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Snel satesausrecept met gebakken uitjes klaar in 10 minuten Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Snel satésaus recept met gebakken uitjes – klaar in 10 minuten

Snel satésaus recept met gebakken uitjes – klaar in 10 minuten

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Saus, Bijgerecht, CondimentKeuken: IndonesischeNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

10

minuten

Een snel satésaus recept met maar een paar ingrediënten die je binnen 10 minuten op tafel kunt zetten. Deze saus is extra lekker omdat er gebakken uitjes aan worden toegevoegd. Dit geeft een heerlijke smaak en een lekkere crunch.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 4 eetlepels pindakaas of notenpasta

  • halve eetlepel sambal oelek

  • 1 eetlepel limoensap

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 100-150 milliliter kokend water

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 2 eetlepels gebakken uitjes

  • zout naar smaak

BEREIDING

  • Doe 4 eetlepels pindakaas in een steelpan en schenk hier 100 milliliter kokend water op. Roer dit los met een garde. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, een halve eetlepel sambal oelek, een halve theelepel knoflookpoeder en een snufje zout naar smaak toe.
  • Warm de saus op, op een middelhoog vuur.
  • Voeg als de saus warm is 1 eetlepel limoensap toe en 1 eetlepel gebakken uitjes. Roer de saus even door. Als de saus te dik is, voeg je de resterende 50 milliliter water toe. Net voor het serveren voeg je nog 1 eetlepel gebakken uitjes toe, zodat ze nog een beetje crunchy blijven.
  • Serveer de saus bij je favoriete sateetjes.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!