Eetspiratie » Koreaanse courgette pannenkoekjes – hobak jeon
Koreaanse courgettepannenkoekjes - hobak jeon

Koreaanse courgette pannenkoekjes – hobak jeon

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Koreaanse courgette pannenkoekjes – hobak jeon, een lekker en makkelijk gerecht. Serveer deze groentepannenkoekjes met een dip van sojasaus en sesamzaadjes. Heerlijk als snack, bijgerecht en ideaal als je – net als ik – een hoop courgettes hebt uit de moestuin.

Als ik even geen ‘eetspiratie’ heb val ik vaak terug op groentepannenkoekjes. Ze zijn lekker en makkelijk te maken. Ik maak dit regelmatig in het weekend en combineer het dan met een noedelsoep of Aziatische tomatensoep en soms maak ik er gyoza of dumplings bij om er een vullende maaltijd van te maken. Als banchan, een Koreaanse tafel vol kleine bijgerechten, wordt hobak jeon vaak geserveerd om samen te delen


Onmisbaar in mijn keuken juliennesnijder
OXO - Dunschiller - Julienne - Y-model

OXO – Dunschiller – Julienne – Y-model

Met OXO’s Julienne Snijder maak je snel en veilig garneringen, salades, Aziatisch gerechten, citroen rasp en meer.

Courgette pannenkoekjes recept

Je maakt een simpel beslag van bloem, maïzena en water. Hierbij voeg je de in julienne gesneden courgette. Ik kies ervoor om de courgette julienne te snijden in plaats van hem te raspen. Raspen is een optie maar dan komt er een hoop vocht uit. Uiteraard kun je het vocht eruit knijpen en dit toevoegen aan het beslag. De textuur van de pannenkoekjes is dan wel totaal anders dan dat je hem julienne snijdt. Kies de manier die voor jou het beste werkt.

Door maïzena aan het beslag toe te voegen, worden de pannenkoekjes een beetje crispy. Bak ze in ruim olie als je ze echt krokant wil hebben. Wil je liever niet teveel olie gebruiken? Gebruik dan een oliespray, dit werkt ook prima. Serveer de pannenkoekjes met je favoriete dipsaus. Een scheutje sojasaus met geroosterde sesamzaadjes is al heerlijk maar zoete chilisaus, sriracha of crispy chili olie zijn allemaal lekkere opties.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Koreaanse courgettepannenkoekjes - hobak jeon Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Koreaanse courgette pannenkoekjes - hobak jeon

Koreaanse courgette pannenkoekjes – hobak jeon

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 3 stemmen
Categorie: Lunch, Snack, Bijgerecht, BorrelhapjeKeuken: KoreaansNiveau: Makkelijk
Porties

10

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

35

minuten

Met courgette, water en bloem maak je heerlijke Koreaanse pannenkoekjes. Serveer met een lekkere dip van sojasaus en sesamzaadjes, zoet chilisaus of pittige sriracha.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 2 courgettes, julienne gesneden

  • 90-100 gram bloem (ongeveer 8 eetlepels)

  • 20 gram maïzena (ongeveer 2 eetlepels)

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel sesamolie

  • halve theelepel zout

  • 240 milliliter water

  • olie om in te bakken

BEREIDING

  • Snijd 2 courgettes inclusief schil julienne. Doe 90 tot 100 gram bloem met twee eetlepels maïzena, een halve theelepel zout, een theelepel knoflookpoeder een theelepel sesamolie en 240 milliliter water in een kom en meng dit door elkaar. Roer dit tot een beslag. Voeg de courgette toe en meng dit goed door elkaar.
  • Verhit per pannenkoekje een halve eetlepel olie in een koekenpan en pak met en keukentang of pincet 2 ‘plukken’ van het beslag. Doe dit in de pan en vorm het een beetje rond met een spatel. Duw het een beetje plat met de achterkant van de spatel tot een rondje. Bak de pannenkoekjes bruin aan beide kanten op een middelhoog vuur.
  • Leg de pannenkoekjes op een rooster of rekje en bestrooi ze met een snufje zout. Je kunt ze ook warmhouden of weer opwarmen in de oven.
  • Maak de dipsaus door 4 eetlepels sojasaus, 1 tot 2 eetlepels azijn, 1 theelepel honing, een snufje chilivlokken en 1 theelepel sesamzaadjes te mengen in een kom. Serveer de pannenkoekjes warm met de dipsaus erbij. Koud zijn ze de volgende dag ook lekker.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!