Komkommersalade met pinda, een snelle en makkelijke salade. Een lekker bijgerecht maar ook heerlijk als snack of tussendoortje. Wekelijks gaan er hier zo’n 3 tot 4 komkommers doorheen. Ik serveer ze bijna bij elke maaltijd in de vorm van een pickle of eet ze als snack met een dip zoals hummus of cottage cheese. De combinatie van pindakaas met komkommer is perfect. Het doet me denken aan het gerecht gado gado. Deze komkommersalade met pinda is hierop geïnspireerd.
Online kun je oneindig veel recepten voor komkommersalades vinden. Op Eetspiratie vind je inmiddels ook al een hele verzameling. Hieruit blijkt wel hoe gek ik ben op komkommer. Het is een betaalbare en makkelijke groente die je bij verschillende gerechten kunt serveren. Ik schreef er zelfs een heel artikel over: groente inspiratie – recepten met komkommer.
Komkommersalade met pinda
Op TikTok was daar ineens de ‘viral komkommersalade’. Een salade waarbij je een hele komkommer in plakjes schaaft met een mandoline rechtstreeks in een bak of beker. Vervolgens voeg je hieraan je favoriete smaakmakers toe. Doet de deksel op de bak of beker en schudden maar! Het resultaat een heerlijke, frisse en snelle salade die binnen 5 minuten klaar is. Met dit principe kun je allerlei soorten komkommersalades maken. Van salades met yoghurt, dille en zalm, tot pesto en pijnboompitjes en dus ook met Aziatische smaken, zoals komkommer met pinda.

Nu vond ik komkommer met pindasaus altijd al een lekkere combinatie, want dit is ook een onderdeel van het Indonesische gerecht gado gado. Dus dook ik de voorraadkast in en maakte met een paar lekkere ingrediënten deze crunchy komkommersalade met pinda. Superlekker als snack maar ook een prima bijgerecht voor een Aziatische maaltijd. Ook heerlijk geserveerd met witte rijst of noedels.
