Eetspiratie » Komkommersalade met pinda
Komkommersalade met pinda

Komkommersalade met pinda

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Komkommersalade met pinda, een snelle en makkelijke salade. Een lekker bijgerecht maar ook heerlijk als snack of tussendoortje. Wekelijks gaan er hier zo’n 3 tot 4 komkommers doorheen. Ik serveer ze bijna bij elke maaltijd in de vorm van een pickle of eet ze als snack met een dip zoals hummus of cottage cheese. De combinatie van pindakaas met komkommer is perfect. Het doet me denken aan het gerecht gado gado. Deze komkommersalade met pinda is hierop geïnspireerd.

Online kun je oneindig veel recepten voor komkommersalades vinden. Op Eetspiratie vind je inmiddels ook al een hele verzameling. Hieruit blijkt wel hoe gek ik ben op komkommer. Het is een betaalbare en makkelijke groente die je bij verschillende gerechten kunt serveren. Ik schreef er zelfs een heel artikel over: groente inspiratie – recepten met komkommer.

Komkommersalade met pinda

Op TikTok was daar ineens de ‘viral komkommersalade’. Een salade waarbij je een hele komkommer in plakjes schaaft met een mandoline rechtstreeks in een bak of beker. Vervolgens voeg je hieraan je favoriete smaakmakers toe. Doet de deksel op de bak of beker en schudden maar! Het resultaat een heerlijke, frisse en snelle salade die binnen 5 minuten klaar is. Met dit principe kun je allerlei soorten komkommersalades maken. Van salades met yoghurt, dille en zalm, tot pesto en pijnboompitjes en dus ook met Aziatische smaken, zoals komkommer met pinda.


Voor perfect gesneden plakjes
Mandoline 'Violi' van Gefu

Mandoline ‘Violi’ van Gefu

Een handige compacte mandoline om groenten in perfecte plakjes te snijden. 5 verschillende diktes.

Nu vond ik komkommer met pindasaus altijd al een lekkere combinatie, want dit is ook een onderdeel van het Indonesische gerecht gado gado. Dus dook ik de voorraadkast in en maakte met een paar lekkere ingrediënten deze crunchy komkommersalade met pinda. Superlekker als snack maar ook een prima bijgerecht voor een Aziatische maaltijd. Ook heerlijk geserveerd met witte rijst of noedels.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Komkommersalade met pinda Pinterest
Komkommersalade met pinda
Komkommersalade met pinda

Komkommersalade met pinda

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Bijgerecht, Snack, TussendoortjeKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Bereiding

10

minuten
Totale tijd

10

minuten

Zet binnen 10 minuten deze heerlijke komkommersalade met pinda op tafel gemaakt met ingrediënten uit je voorraadkast. Lekker als bijgerecht, tussendoortje of snack.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 komkommer

  • 1 eetlepel pindakaas

  • 1 eetlepel sojasaus

  • halve eetlepel azijn

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 theelepel ahornsiroop of agavesiroop

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 eetlepel water

  • 1 eetlepel crispy chili olie

  • 1 eetlepel ongezouten pinda’s, fijngehakt

BEREIDING

  • Was en snijd de komkommer met een mes of met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Ik gebruik stand 3 op de mandoline. Snijd de plakjes rechtstreeks boven de bak waar je de salade in gaat maken. Zorg dat de bak een deksel heeft.
  • Maak in een aparte kom de dressing. Doe 1 eetlepel pindakaas, 1 eetlepel sojasaus, een halve eetlepel azijn, 1 theelepel ahornsiroop of agavesiroop, een halve theelepel knoflookpoeder, 1 eetlepel water en 1 eetlepel crispy chili olie samen in een kom en roer dit tot een dressing.
  • Proef de dressing en pas indien nodig de smaak aan naar eigen wens.
  • Voeg de dressing bij de komkommer en sluit de deksel van de bak. Schud de bak goed zodat de dressing goed verdeeld wordt.
  • Hak 1 eetlepel ongezouten pinda’s fijn en strooi deze over de salade. Eet de komkommersalade met chopsticks. Vers gemaakt is de salade lekker crunchy. Na een tijdje in de koelkast smaakt de salade nog steeds lekker alleen is de komkommer dan iets zachter qua textuur.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!