Indonesische recepten

Op zoek naar Indonesische recepten? Hier vind je traditionele Indonesische gerechten, gebaseerd op familierecepten, met soms een moderne twist. Lekkere recepten stap voor stap uitgelegd voor iedereen die Indonesisch wil koken.

De lekkerste recepten met tempeh

De lekkerste recepten met tempeh

De lekkerste recepten met tempeh, ontdek hoe lekker en veelzijdig tempeh is! Absoluut onmisbaar in mijn keuken, betaalbaar, een goede bron van eiwitten en makkelijk te bereiden. Iedereen heeft weleens gehoord van tempeh, maar wat kun je er precies mee? Misschien dat deze recepten je inspireren om nu eindelijk met […]

Tempeh sambal

Tempeh sambal

Tempeh sambal, een sambal gemaakt met stukjes gebakken gekruide tempeh. Dit is niet hetzelfde als het populaire gerecht sambal goreng tempeh, de variant met sticky reepjes omhult met ketjap manis. Deze sambal eet je als bijgerecht met rijst, nasi goreng of als topping op soep of zelfs een boterham met […]

Lotek Indonesisch groentegerecht met pindasaus

Lotek – Indonesisch groentegerecht met pindasaus

Lotek – Indonesisch groentegerecht met pindasaus, niet te vergelijken met gado gado en petjel. Ook dit zijn twee salades bomvol groenten, maar totaal anders dan lotek. Bij gado gado wordt de dressing of de saus ‘erover’ geserveerd. Bij petjel en lotek meng je de saus ‘door’ de geblancheerde groenten. Voor […]

Gebakken knoflook (bawang putih goreng)

Gebakken knoflook (bawang putih goreng)

Gebakken knoflook (bawang putih goreng), dé smaakmaker voor elk gerecht. Net als gebakken uitjes – die je bij bijna elk Indisch gerecht serveert – mogen krokante knoflookstukjes ook niet ontbreken. Ze geven elk gerecht een smaakboost en een lekker crunchy accent. Het leuke van dit recept is dat je er […]

Familierecept sambal goreng boontjes van mijn oma

Familierecept: sambal goreng boontjes (buncis) van mijn oma

Familierecept: sambal goreng boontjes (buncis) van mijn oma. Als er iets niet mag ontbreken op mijn blog is dat wel het recept voor sambal goreng boontjes. Dit is van alle ‘sambal goreng gerechten’ de meest populaire en ook de meest geliefde. Sperziebonen gebakken met ui, knoflook en sambal, een heerlijk […]

Gratis toko boodschappenlijst

Plan je toko boodschappen met mijn gratis toko boodschappenlijst

Plan je toko boodschappen met mijn gratis toko boodschappenlijst zodat je nooit meer iets vergeet! Als je in een toko of Aziatische supermarkt loopt, kan dat soms een beetje overweldigend zijn. Vreemde producten en ingrediënten in een andere taal, je ziet door de bomen het bos niet meer. Daarom heb […]

Wat is tempeh en hoe bereid je het

Wat is tempeh en hoe bereid je het?

Wat is tempeh en hoe bereid je het? Van tofu en tempeh heb je vast weleens gehoord. Over tofu heb ik al veel geschreven en er zijn een hoop recepten op Eetspiratie met dit lekkere product te vinden. Alleen over tempeh had ik nog geen artikel geschreven, terwijl ik daar […]

Tjap tjoy (cap cai)

Tjap tjoy (cap cai)

Tjap tjoy (cap cai), gemengde groenten die je serveert met rijst. Cap cai (soms ook geschreven als ‘cap cay’) is een gerecht dat veel gegeten wordt in Indonesië. In Nederland kennen we dit gerecht als tjap tjoy. Dit staat op de menukaart bij je favoriete Chinese restaurant. Het is een […]

Mijn favoriete producten van de toko

Mijn favoriete producten van de toko

Mijn favoriete producten van de toko, en dat zijn er nogal wat! De toko of Oosterse supermarkt is mijn favoriete winkel. Ik word gewoon blij van alle kruiden, specerijen, noedels, verse pepers, groente en fruit. Door een toko lopen kan nogal overweldigend zijn. Vooral als je niet zo goed weet […]

Daging roedjak rundvlees in kokosmelk

Daging roedjak (rundvlees in kokosmelk)

Daging roedjak (rundvlees in kokosmelk) ook wel daging sapi roedjak genoemd. Sapi = koe en dat verwijst naar rundvlees. Naast bekende gerechten als rendang, smoorvlees en daging setan is er nog een variant namelijk; daging roedjak. Wat maakt dit gerecht nu anders? Bij dit gerecht wordt het vlees gestoofd in […]

Klepon zoete kleefrijstballetjes

Klepon (zoete kleefrijstballetjes)

Klepon (zoete kleefrijstballetjes), kleine zachte balletjes omhuld met een laagje kokos en gevuld met gula djawa (palmsuiker). Deze zoete snack wordt gemaakt met pandan waardoor het een groene kleur krijgt. De balletjes maak je van ketanmeel (ook wel kleefrijstmeel) genoemd. Je kunt dit meel en de rest van de ingrediënten […]

Kip smoor (ajam smoor)

Kip smoor (ajam smoor)

Kip smoor (ajam smoor) of ayam semur, het eerste Indische gerecht wat ik leerde maken van mijn moeder. Toen ik dit gerecht jaren geleden voor het eerst zelf maakte (als onderdeel van een rijsttafel) werd het geproefd door een nogal kritische Indische vriendin. Ze zei dat het niet zo smaakte […]