Eetspiratie » IJsthee met munt uit de Crock-Pot Express
Munt ijsthee

IJsthee met munt uit de Crock-Pot Express

IJsthee met munt uit de Crock-Pot Express, een slimme manier om een grote hoeveelheid thee in een keer te maken. En dat is erg fijn in de zomer als er op een warme dag liters ijsthee doorheen gaan. Zelf ijsthee maken kun je doen op verschillende manieren. Water koken, thee zetten en laten afkoelen. Of je kookt alles in een grote pan. Maar in de multicooker gaat thee zetten nog makkelijker. Vooral voor het maken van ice tea is het het een uitkomst.

In de zomer maak ik regelmatig zelf ijsthee (of iced tea). Erg lekker, want van de supermarkt variant krijg ik alleen maar meer dorst. Ook zijn ze vaak te zoet naar mijn persoonlijke smaak. Zelf ijsthee maken is dan een uitkomst maar in mijn waterkoker kan ik maar 1,5 liter per keer koken, want meer past er niet in. Met die hoeveelheid kan ik een paar glazen vullen, één keer knipperen met mijn ogen en het is alweer op. In mijn Crock-Pot Express kan ik een grotere hoeveelheid water koken. Door de thee onder hoge druk te bereiden, komen de smaken ook beter tot zijn recht.

IJsthee met munt uit de Crock-Pot Express

Je kunt natuurlijk ook andere thee varianten maken. IJsthee met munt uit de Crock-Pot Express is een recept dat ik graag maak omdat ik muntthee in de zomer lekker verfrissend vind. Je kunt ook prima andere thee soorten/smaken bereiden. Groene thee met citroen of kruidenthee met sereh (citroengras) of gemberthee om maar een paar voorbeelden te geven. Experimenteer zelf met smaken die je lekker vindt. Het is een kwestie van water combineren met thee en/of kruiden en specerijen.

Een andere favoriet van mij is perzik ijsthee, hier deelde ik al eerder een recept van. Klik hier om het recept van perzik ijsthee te bekijken.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Munt (ijs)thee
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
IJsthee met munt uit de Crock-Pot Express

IJsthee met munt uit de Crock-Pot Express

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Crock-Pot Express, Crock-Pot Express basics, Smoothies en drankjesNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

2.5

liter
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd CPE

5

minuten
Tijd totaal

10

minuten

IJsthee met munt uit de Crock-Pot Express, een handige en slimme manier om ice tea te maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanstaat, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

 • 3 zakjes munt kruidenthee

 • 3 takjes verse munt

 • 2 plakken verse gember

 • 1 eetlepel citroensap

 • 2 eetlepels honing of suiker (of meer naar smaak)

 • 2,5 liter water

Bereiding:

 • Check of de ring in de deksel van de CPE zit en of de binnenpan erin zit. Schenk er 2,5 liter water in.
 • Knip de labels van de theezakjes af en leg deze in het water. Spoel de verse munt goed af onder de kraan en kneus de blaadjes bijvoorbeeld met de stamper van een vijzel. Leg de takjes munt in de pan.
 • Kneus de plakken gember en doe deze er samen met een eetlepel citroensap in de pan. Sluit nu de deksel en draai direct het ventiel dicht.
 • Kies manual en stel een tijd van 4 minuten op high in. Druk op start, de pan gaat nu druk opbouwen. Dit kan een paar minuten duren. Als de druk is opgebouwd hoor je een piepsignaal en telt de tijd terug van 4 naar 0.
 • Als de kooktijd verstreken is, hoor je een piepsignaal. De pan springt op de stand keep warm. Je doet nu niks. Je laat de pan nu 20 minuten zelf zijn stoom kwijtraken (natural release).
 • Na 20 minuten druk je op stop, draai je voorzichtig het ventiel open en haal je de deksel van de pan. Schenk de thee door een zeef of vis de munt, gember en theezakjes eruit. Voeg nu honing of suiker naar smaak toe. Laat de thee volledig afkoelen.
 • Schenk de afgekoelde thee over in een grote kan, fles of een drankdispenser (met zo’n kraantje). Zet de ice tea in de koelkast. Serveer met verse takjes munt en heel veel ijsblokjes.

Aantekeningen

 • Recycle tip: als ik glazen flessen heb, was ik de etiketten eraf en maak ik ze goed schoon. Deze flessen gebruik dan bijvoorbeeld om ijsthee in te bewaren.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram en gebruik de hashtag #eetspiratie

Op zoek naar meer Eetspiratie?

Volg @eetspiratie op Pinterest

Zie meer van Eetspiratie op Facebook

Volg eetspiratie op Facebook

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT RECEPT DELEN?

Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:

Recepten delen

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)