Eetspiratie » Hummus met crispy chili
Hummus met crispy chili

Hummus met crispy chili

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Hummus met crispy chili, een heerlijke dip, spread of basis voor een dressing. Twee van mijn favoriete dingen, hummus en crispy chili olie ineen! Makkelijk te maken, romig met een beetje pit. Je kunt aan het basis hummus recept allerlei smaakmakers toevoegen. Een beetje crispy chili maakt alles lekkerder.

Ik eet bijna dagelijks hummus. Het is voor mij het ideale broodbeleg voor op toast of bagels, maar ook als spread in een wrap bijvoorbeeld. Ook is het een snelle en makkelijke dip voor bij de borrel, als tussendoortje om met crackertjes in te dippen. Het is ook een eiwitrijke aanvulling op een salade of een bowl. Gewoon een goede ‘scoop’ hummus gewoon voor erbij. Het heeft een lekkere textuur, romigheid en het maakt een gerecht voedzamer.


Onmisbaar voor dit recept
JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

Hak moeiteloos alles van groenten tot ijs met de JAP Multi Chop Hakmolen – 400W kracht, 1.2L glazen kom en zesbladig titanium mes. Veilig, veelzijdig en vaatwasserbestendig voor ultiem gebruiksgemak!

Crispy chili hummus

Je kunt voor dit recept zelfgemaakte crispy chili olie gebruiken of je koopt het in de supermarkt of toko. Het meest bekende merk is Old Mother, Laoganma die in het rode potje. Hier zit onder andere szechuan peper in dat die specifieke smaak geeft. Verder is dit hummus recept redelijk basic. Ik gebruik om het makkelijk te maken kikkererwten uit blik. Wat ik standaard doe, is de kikkererwten koken. Hierdoor wordt je hummus nog romiger en smeuïger. Sla deze stap zeker niet over, het kost je maar 5 minuten extra.

Gooi het vocht uit het blik kikkererwten niet weg. Dit vocht – ook wel aquafaba genoemd – kun je perfect gebruiken om de hummus extra romig te maken. In veel recepten wordt olijfolie toegevoegd, maar in authentieke recepten wordt bijna altijd de aquafaba gebruikt. Het is neutraal van smaak en je kunt dit bonenwater voor allerlei recepten en gerechten gebruiken. In dit artikel kun je er alles over lezen. Deze crispy chili hummus is volledig vegan/plantaardig.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Hummus met crispy chili Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Hummus met crispy chili

Hummus met crispy chili

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Dip, Ingrediënt, Ontbijt, LunchKeuken: Midden-OostersNiveau: Makkelijk
Porties

1

portie (500 gram)
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

15

minuten

Hummus met een beetje pit. Voeg crispy chili toe voor een lekkere spicy smaak. Kook de kikkererwten om de hummus extra romig en smeuïg te maken. Heerlijk als dip, spread of als basis voor een dressing of saus.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 blik kikkererwten (á 400 gram)

  • 1-2 tenen knoflook

  • 1 biologische citroen (sap en rasp)

  • 1-2 eetlepels crispy chili olie

  • 60 milliliter tahin

  • zout en peper naar smaak

  • 1-2 eetlepels aquafaba (het vocht uit het blik kikkererwten)

BEREIDING

  • Doe de kikkererwten met het vocht samen in een steelpan. Schenk er indien nodig nog een beetje water bij zodat ze onder staan. Pel 1 tot 2 tenen knoflook en doe deze bij de kikkererwten in de pan. Breng dit samen aan de kook. Kook de kikkererwten en knoflook tot ze zacht zijn en je ze makkelijk fijn kunt knijpen.
  • Schep met een schuimspaan de kikkererwten en de knoflook uit de pan en doe ze in de kom van het hakmolentje of keukenmachine. Pureer dit fijn.
  • Voeg vervolgens 60 milliliter vloeibare tahin, de rasp van een biologische citroen, het sap van de citroen (hoeveelheid naar smaak), 1 tot 2 eetlepels crispy chili en peper en zout naar smaak toe.
  • Blend dit samen tot een romige hummus. Zorg dat de tenen knoflook ook goed meegeblend worden en dat er geen stukjes achterblijven. Is de hummus nog niet romig genoeg, voeg dan 2 tot 3 eetlepels aquafaba uit de steelpan toe. Blend de hummus tot het de gewenste consistentie heeft.
  • Schep de hummus over in een bakje en bewaar tot 3 dagen in de koelkast. Roer door voor gebruik. Serveer met een extra drizzle chili olie.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!