Hummus met crispy chili, een heerlijke dip, spread of basis voor een dressing. Twee van mijn favoriete dingen, hummus en crispy chili olie ineen! Makkelijk te maken, romig met een beetje pit. Je kunt aan het basis hummus recept allerlei smaakmakers toevoegen. Een beetje crispy chili maakt alles lekkerder.
Ik eet bijna dagelijks hummus. Het is voor mij het ideale broodbeleg voor op toast of bagels, maar ook als spread in een wrap bijvoorbeeld. Ook is het een snelle en makkelijke dip voor bij de borrel, als tussendoortje om met crackertjes in te dippen. Het is ook een eiwitrijke aanvulling op een salade of een bowl. Gewoon een goede ‘scoop’ hummus gewoon voor erbij. Het heeft een lekkere textuur, romigheid en het maakt een gerecht voedzamer.

Crispy chili hummus
Je kunt voor dit recept zelfgemaakte crispy chili olie gebruiken of je koopt het in de supermarkt of toko. Het meest bekende merk is Old Mother, Laoganma die in het rode potje. Hier zit onder andere szechuan peper in dat die specifieke smaak geeft. Verder is dit hummus recept redelijk basic. Ik gebruik om het makkelijk te maken kikkererwten uit blik. Wat ik standaard doe, is de kikkererwten koken. Hierdoor wordt je hummus nog romiger en smeuïger. Sla deze stap zeker niet over, het kost je maar 5 minuten extra.
Gooi het vocht uit het blik kikkererwten niet weg. Dit vocht – ook wel aquafaba genoemd – kun je perfect gebruiken om de hummus extra romig te maken. In veel recepten wordt olijfolie toegevoegd, maar in authentieke recepten wordt bijna altijd de aquafaba gebruikt. Het is neutraal van smaak en je kunt dit bonenwater voor allerlei recepten en gerechten gebruiken. In dit artikel kun je er alles over lezen. Deze crispy chili hummus is volledig vegan/plantaardig.




